odaberem da ga brzo formatira ali win ga ne može do kraja formatirati.
datotečni sustav je RAW.
molim vas pomoć kako bih riješio problem :)
unaprijed se zahvaljujem na konstruktivnim savjetima
Nije isključeno da je stradala elektronika u kućištu HDD-a. Pokušaj dići live Linux Ubuntu pa ga formatiraj kroz njegov Disk Manager. Prije samog formatiranja ne zaboravi u izborniku da izabereš NTFS. Ukoliko bude opet prijavljivao grešku pokušaj izvaditi HDD iz kućišta pa ga postavi u računar. Najvjerovatnije će još raditi (naravno ukoliko je greška do elektronike u kućište u ne u samom HDD-u)
ma izvadio sam ga iz kućišta i probao spojit direkt na matičnu ali opet ga neće formatirati. možda sam zeznuo drivere il nešt tko će ga znat :)
još mi je jedina opcija probati formatirati sa linuxom
stvar je što je disk prazan i ne treba mi nikakvo spašavanje podataka ali on je u RAW formatu kojeg nikako ne mogu izbrisati i preformatirati u NTFS
pozz! imam problem s externim hdd-om http://www.transcend-info.com/products/Catlist.asp?modno=293 kad ga ustekam rijetko kada odmah pocne radit! moram ga ponekad ustekati i po 100 puta da uhvati, zasto mi se to dogada?
Možda ti je elektronika od kućišta otišla?!
Kad biš mogo izvuć hdd iz kućišta i spojiti ga direktno u komp čisto da provijeriš da nije do samog hdd-a...
Si probao na drugi usb port?
ma probao sam na puno drugih racunala i portova pa nist, uvijek isto.. a kako da ga spojim direktno?? zar se to moze??
Naravno da se može, disk je disk.
Nego, svi vi koji imate takve probleme stavite si program hard Disk Sentinel i pregledajte kakvo je stanje diskova.
mozes li mi onda objasniti kako ili poslati neki link kako se to treba napraviti? :)
mozes li mi onda objasniti kako ili poslati neki link kako se to treba napraviti? :)
Instalirati Hard Disk Sentinel, pokrenuti ga i pročitati što piše o disku.
mislio sam na direktno spajanje :)