Problem sa prenosnim hdd

poruka: 10
|
čitano: 1.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem sa prenosnim hdd
pozz svima. radi se o prenosnim hdd transcend 250 gb. komp ga prepoznaje ali mi odmah ponudi da ga formatiram čim ga prištekam.
odaberem da ga brzo formatira ali win ga ne može do kraja formatirati.
datotečni sustav je RAW.
molim vas pomoć kako bih riješio problem :)
unaprijed se zahvaljujem na konstruktivnim savjetima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa prenosnim hdd

Nije isključeno da je stradala elektronika u kućištu HDD-a. Pokušaj dići live Linux Ubuntu pa ga formatiraj kroz njegov Disk Manager. Prije samog formatiranja ne zaboravi u izborniku da izabereš NTFS. Ukoliko bude opet prijavljivao grešku pokušaj izvaditi HDD iz kućišta pa ga postavi u računar. Najvjerovatnije će još raditi (naravno ukoliko je greška do elektronike u kućište u ne u samom HDD-u)

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa prenosnim hdd

ma izvadio sam ga iz kućišta i probao spojit direkt na matičnu ali opet ga neće formatirati. možda sam zeznuo drivere il nešt tko će ga znat :)

još mi je jedina opcija probati formatirati sa linuxom

stvar je što je disk prazan i ne treba mi nikakvo spašavanje podataka ali on je u RAW formatu kojeg nikako ne mogu izbrisati i preformatirati u NTFS

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 15:40 (panonian).
12 godina
Problem sa prenosnim hdd

pozz! imam problem s externim hdd-om http://www.transcend-info.com/products/Catlist.asp?modno=293 kad ga ustekam rijetko kada odmah pocne radit! moram ga ponekad ustekati i po 100 puta da uhvati, zasto mi se to dogada?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Problem sa prenosnim hdd

Možda ti je elektronika od kućišta otišla?!

Kad biš mogo izvuć hdd iz kućišta  i  spojiti  ga  direktno  u  komp  čisto  da  provijeriš  da  nije  do  samog  hdd-a...

Si probao na drugi usb port?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

ma probao sam na puno drugih racunala i portova pa nist, uvijek isto.. a kako da ga spojim direktno?? zar se to moze??

17 godina
Problem sa prenosnim hdd

Naravno da se može, disk je disk.

Nego, svi vi koji imate takve probleme stavite si program hard Disk Sentinel i pregledajte kakvo je stanje diskova.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

mozes li mi onda objasniti kako ili poslati neki link kako se to treba napraviti? :)

17 godina
razor1988 kaže...

mozes li mi onda objasniti kako ili poslati neki link kako se to treba napraviti? :)

Instalirati Hard Disk Sentinel, pokrenuti ga i pročitati što piše o disku.

Twitter: @191x7
12 godina

mislio sam na direktno spajanje :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice