Problem sa paljenjem računala

poruka: 8
|
čitano: 863
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Molim pomoć ako neko zna jer ovo nikad vidio

pozz svima

naime radi se o tome da slažem za starog jednu krš konfiguraciju...

problem je vjerojatno u hardweru ali nisam uspio razanati gdje .... naime kada sve pospojim na matičnu i priključim na napajanje komp se automatski upali sam od sebe počne dizati windowse i kad dođe na pola dizanja samo se resetira i opet isto nanovo.....

pokušao sam odspojiti komponentu po komponentu i uvijek isto samo s tim da kad bi nešto otpojio ili pripojio morao bih napraviti clear cmos inaće se nebi upalio... ali svaki put isti problem ... pokušao sa drugim hardom sa drugim windowsima ali svaki put isti problem....

najfascinantnije mi je da se   komp sam upali ćim prikopćam napajanje....

pa ako je neko imao sličnih problema ili zna kako pomoći bio bih mu zahvalan {#}

Cvky

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć ako neko zna jer ovo nikad vidio
mean-muscul kaže...

pa ako je neko imao sličnih problema ili zna kako pomoći bio bih mu zahvalan {#}

Probaj instalirati nanovo windowse.

18 godina

Moguće je da je prekidač na kućištu otišao ili se zaglavio i sad daje neki stalni kontakt. U svakom slučaju je nešto na relaciji prekidač -> matična -> napajanje, s tim što ja tipujem na jedno od prva dva.

EDIT: Nije isključeno da ni Windowsi (više) nisu ispravni, ali neće se od toga računar sam od sebe paliti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 21:33 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pregledaj kondenzatore na matičnoj,ako su napuhani na gornjem djelu onda ti je tu problem i moraš ih zamjeniti.

0 0 hvala 0
17 godina

U biosu promjeni ahci na ide ili oburnuto od onog što ti piše stavi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć ako neko zna jer ovo nikad vidio

nije prekidač jel i kad poiskapačam sve sa tih pinova di su reset power led.... i dalje isto ...... a niti jedan pin nije svinuti ili oštećen

Cvky
18 godina
Problem sa paljenjem računala

Napajanje pali kad dobije kratak spoj između dva voda na velikom priključku koji ide na matičnu (mislim zeleni i bilo koji od crnih). Ako pali samo od sebe čim se prikači na matičnu, a pri tom si otkačio matičnu od kućišta, onda bih rekao da ostaje matična. E sad, da li su kondenzatori kao što Se7en kaže i šta bi se moglo pokušati, na žalost, ne znam.  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nadam se da ne koristis hdd od nekog drugog kompa sa windowsima jer nece radit buduci da moraju bit iste ili priblizno iste konfiguracije da bi to funkcijoniralo....

probaj sa jednim keksom rama za koji si siguran da je ispravan ...

prije nego se pocnu bootati windowsi pritisci F8 i odaberi disable automatic restart on system failure....

najvjerovatnije ce ti izbacit jedan blue scren na kojem ce bit neka sifra tipa 0x0000 itd...

onda fino zapisi i lagano google is your friend ....pronađi na sta se odnosi {#}

...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice