Problem sa Logitech C110 web kamerom

poruka: 3
|
čitano: 1.591
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, relativno hitno mi je potrebna pomoć

Nakog nekog vremena nekorištenja web kamere ponovo mi je potrebna gotovo svakodnevno no imam problem jer mi se gubi mikrofon. Naime, kad restartam komp i uđem u postavke zvuka, kamera kao mikrofon mi je prepoznata i sve radi.

No kad na tom mjesti zatvorim prozor i ponovo uđem, kamera kao mikrofon je vidljiva ali ne reagira na govor.

Ista stvar mi se događa i u postavkama skypa, znači nakon restarta sve radi ali kad želim napraviti poziv, druga strana me ne čuje.

Također se ista stvar događa i pri promjeni USB utora.

Napomenuo bi da se radi o čistim tek instaliranim sustavima (ista stvar na win 8 x64 i win 7 x64) sa svim najnovijim driverima za zvuk, kameru i ostalo.

EDIT: Sad sam vidio da mi u postavkama mikrofona pod Default format stoji 1 channel (slika 5), ima li to kakve veze?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 16:13 (MaLuA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa Logitech C110 web kamerom

Pod recording tab, klikni dole na Properties,

Dole na dnu , device usage provjeri da li je na (use this device enable)

Na listen tabu-PowerManagement, stavi na Continue running when on battery power,

Na custom tabu, omogući microphone +20db boost,

Na Levels tabu povećaj volumen na skali.

Pod Advanced tab, Exlcusive mode probaj tick untick na opciju Allow applications to take excluse control of this device.

Isključi pod skajpom automatic adjust volume opciju, to nekad zna raditi probleme,  cim progovoriš mikrofon slider ode na nulu.

Imaš li onboard zvučnu ili diskretnu zvučnu? Ako imaš diskretnu (tipa u pci utoru) u Biosu isključi onboard zvučnu i deinstaliraj ili disable driver od iste u Device Manageru.

isto provjeri stanje te webkamere u Device manageru.

Ja sam imao sličan problem sa Creative Xi Fi zvucnom i mikrofonom , čim bi mic detektirao moj govor ili zvuk automatski bi počeo smanjivat zvuk na volume skali.

https://www.youtube.com/watch?v=Xbp6umQT58A
17 godina
neaktivan

Nažalost ne pomaže. Radi jedino kad izvadim iz USB-a i ponovo vratim, no tada ne smijem ulazit u postavke inače opet ne radi. No i tada dao prvog restarta.

I da, konfa je pod moj pc tak da nemam diskretnu karticu, sve sa matične.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.4.2013 17:35 (MaLuA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice