Problem sa grafičkom karticom.

poruka: 15
|
čitano: 3.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zdravo,

Imam problem sa grafičkom karticom ili ja bi prije rekao sa PCI-EX slotom.

Radi se o grafičkoj kartici Nvidia GeForce 8400 512MB GDDR,a Matična ploča BIOSTAR  G-31 M7-TE.

Naime,kad sam kupovao kompjuter nisam ugradio grafičku karticu,pa sad hoću da ugradim gore navedenu i kad je ubacim u PCI-EX slot prikopčam je na VGA port i nema slike.

Kada sam ubacivao drugu grafičku karticu dobivao isti problem.

Kada vratim kabal na VGA port od integrisane grafičke kartice sve normalno radi.

U čemu je problem ja mislim da je do PCI-EX slot-a,ako jeste šta mi je činiti?

Hvala unaprijed!

SENAID

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: Problem sa grafičkom karticom.
jesi u biosu isključio integriranu grafu?
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
protjeran

Nisam kako uđem u south ili nort bridge i onda šta?

SENAID
16 godina
moderator
neznam, gledaj po biosu po redu, svaki bios je različit...negdje ima opcija gdje odabereš koju grafu hoćeš...
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
protjeran

Ok probat ću hvala.

SENAID
15 godina
protjeran

Zar nebi sam bios trebao promjenit?

SENAID
17 godina
protjeran
Senaid_gates kaže...

Nisam kako uđem u south ili nort bridge i onda šta?

jednostavno napravi restart i onda stišči del tipku  učeš u bios idi do  video postavki pa nađi dotičnu intergriranu grafu te istu isključi i odma če slot pci sam proradit ako je ploča ispravna

15 godina
protjeran

Znam ja ući u Bios i naći Chipset jer je unjemu integrisana grafička kartica,ali ako nebude radila ponovno hoću li moći ikako pristupiti Grafičkom Interfejsu GUI

SENAID
16 godina
moderator
samo napraviš clear cmos :)
15 godina
protjeran

Hvala

SENAID
17 godina
protjeran

ili ponovo uđeš u bijio i vratiš postavke koje si dira  uglavnom uvjek moš uči u bios  i ako baš neznaš po bijosu radije  pitaj nekog ko zna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Znam raditi u bios-u nisam budala{#}

SENAID
15 godina

restartas komp stisci f2 ili delete.

udes nadi chipset configuration

tamo nadi onboard vga i stavi an disable

ili neke matične imaju da mozes birati koja ce biti glavna pa mozes odabrat

pci/intregrirana /pci-e

pci-e/intregrirana/pci

itd

stavis da je prvo pci-e

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

ma glup bio problem ja malo tražio po bios-u kad vidim PCI Bus Master  Disable i to uključio i sve radi svejedno hvala

SENAID
15 godina
neaktivan

Bok, molio bi nekog tko se razumije dobro u ati graficke kartice i spajanja u crossfire da mi odgovori na ovu poruku.

Vak, imam dvije Sapphirke HD6970 graficke kartice u mom compu koje sam kupio prije tri dana i spojio sam ih na maticnu Gigabyte EX58-Extreme. procesor koristim i7 920 verziju.

i sad dok igram GTA 4 eflc i mjerim preko frapsa pokazuje mi isto fps kao dok igram i sa jednom grafickom i neide nak glatko kako bi to trebalo s vake dvije kartice u crossfireu. cak bolje rade igre dok jednu izvadim van. taj isti problem i kod Crysisa. jednostavno kao da ne rade u crossfireu a uklucen je crossfire u ati catalistu. prva graficka na kojoj je spojen monitor se zagrije jako a druga nista posebno. najnovije drivere sam instalirao s amd stranice. pitanje, dali se za crossfire sta treba ukljuciti u biosu ili trebaju kakvi patchevi da igre prepoznaju crossfire ili sasvim nesto drugo. Ako bi mi tko mogao pomoci bio bi mu jako zahvalan. da, maticna podrzava i crossfire i SLI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice