Problem s baterijom na laptopu

poruka: 17
|
čitano: 15.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ovako... problem je u tome kad mi je laptop na bateriji (kad iskopčam punjač) piše da traje još oko 5 min baterija iako je puna 100%. i svakih par sekundi se smanjuje za 1%. Koristim Windows 7 Ultimate, a ista stvar je i sa Linux Ubuntuom 10.04. Taj problem je nedavno počeo. Inače nisam koristio bateriju, bila je izvađena, ali na sigurnom. Koristio sam je samo malo kad sam ga nosio negdje i kad žično napajanje nije bilo dostupno, a uvijek je normalno radila i trajala oko 2-3 sata. Znači li to da je baterija "otišla" i da treba nova ili je neki drugi problem?

Laptop je MSI, star oko 2 god.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

baterije su cudne biljke.

i koliko na kraju izdrzi?

slobodno drzi stalno bateriju u lezistu, nema veze sto ga koristis na struju.

predvidjeno je da bude nasadjena konstantno.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa izdrži sada oko 5-10 min. A problem je to što sam imao problem s kućištem, malo oštećenje i laptop mi se (valjda zbog toga) sam znao upaliti. Zato sam je vadio, ali i tada je ona normalno radila 2-3h.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

pokusaj 3-4 puta dovoditi je do potpunog praznjenja,zatim je puni i opet prazni.

prati raste li autonomija rada u minutama.

mozda joj nekim cudom nije odgovaralo skladistenje u ormaru.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vidio sam u servisu da imaju neke programčiće koji ti skroz sprazne bateriju pa ju nekako resetiraju kapacitet te vrate na 90-ak posto trajanja.

Ima neke veze sa memoriranjem čelija napona ili struje kaj ja znam.

Probaj tako nešto potražiti na netu pa nam javi

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok, budem prazniti i puniti, ugl. na Linux-u mi piše kapacitet baterije 25.9%!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s baterijom na laptopu
Otisao ti je kapacitet kao i vecini laptopa...

Torrente mozda je namjenjeno ali evo imam dva laptopa... skoro iste starosti...

Jedan je bio kod brata, stalno prikljucen u struju, desktop replacement, baterija je mozda malokad bila u uporabi... sveukupni preostali kapacitet je manji od 8%...

A ovaj moj posto sam bateriju kad je nisam rabio drzao u hladnjaku (praznu) na +4 stupnja i kad sam trebao prenosivost i slicno sam je stavio, napunio do 100% i isao dalje... i to sam dosta cesto radio (preko 400 punjenja)...

ova baterija ima oko 98% pocetnog kapaciteta...

Baterija je ista, model laptopa samo drugaciji...
Tako da.... treba se zapitati...

inace u onom s 8% kapaciteta, otvorio sam bateriju, i stavio 6 novih celija (iliti rechargable batteries) koje sam platio jedno 6x manje nego bi novu bateriju...

ALI to je samo za one koje znaju sto rade...
In Control
18 godina

svaka cast, vrlo koristan info.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Otisao ti je kapacitet kao i vecini laptopa...

Torrente mozda je namjenjeno ali evo imam dva laptopa... skoro iste starosti...

Jedan je bio kod brata, stalno prikljucen u struju, desktop replacement, baterija je mozda malokad bila u uporabi... sveukupni preostali kapacitet je manji od 8%...

A ovaj moj posto sam bateriju kad je nisam rabio drzao u hladnjaku (praznu) na +4 stupnja i kad sam trebao prenosivost i slicno sam je stavio, napunio do 100% i isao dalje... i to sam dosta cesto radio (preko 400 punjenja)...

ova baterija ima oko 98% pocetnog kapaciteta...

Baterija je ista, model laptopa samo drugaciji...
Tako da.... treba se zapitati...

inace u onom s 8% kapaciteta, otvorio sam bateriju, i stavio 6 novih celija (iliti rechargable batteries) koje sam platio jedno 6x manje nego bi novu bateriju...

ALI to je samo za one koje znaju sto rade...

Apsolutno si u pravu!

Bateriju nakon malo landranja treba napuniti na (zaboravio sam koliko %, sutra postam) i cuvati u hladnjaku tjedan dana, kao sto je kolega forumas rekao, ne ispod nule, nego nekoliko stupnjeva iznad. Nakon toga je ponovno koristiti, ali ne "napuniti do kraja." Dakle, treba u vasem power manageru, nastimati da se ona puni do npr 97% ili max 98%, nikada do 100%. Te je povremeno osim "zamrzavati" treba i napuniti do 100%(ako je moguce) i isprazniti do nule.

Ja sam se pridrzavajuci toga, sacuvao bateriju koju imam na lenovu, dok sam prije, neznajuci za to, bateriju svog starog hp-a totalno upropastio

Google IS your friend!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 23:47 (passat).
16 godina

I moj susjed je imao tih problema. Cijele dane je imao laptop uštekan u struju da se puni i nije ga ištekavao. Nakon 10 mjeseci (mislim) skužio je da mu baterija ne drži duže od 10 min. Otišao je u servis i pitati što ne vrijdei i saznao je da mu se kapacitet "potrošio".

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zapravo traje oko 25-30 min... probao sam je puniti i prazniti i dalje je ona ista. Heh, sad kad će mi trebati neću je moći koristiti, a valjda ću se snaći nekako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bateriju npr. dok je na punjaču uvijek vadim van... i baterija izdrži finih 2 sata kada surfam... a npr. moja mama je laptop držala stlano na struji sa baterijom unutra i sada drži 30min tako da...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Boky kaže...

Zapravo traje oko 25-30 min... probao sam je puniti i prazniti i dalje je ona ista. Heh, sad kad će mi trebati neću je moći koristiti, a valjda ću se snaći nekako.

Nemoguce ti je vratiti kapacitet jednom kad je izgubljen... one price o specijaliziranim programima i slicno zaboravi... litij ionske baterije u laptopu su ti jako slicne onima recimo duraccelovim litij ionskim.... jednom kad ode kapacitet...

In Control
16 godina

Najbolje je čuvati u hladnjaku, ali napunjenu na 40%

povremeno je napuniti, isprazniti, napuniti na 40%

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi Li-ion baterije, danas mi se pojavilo upozorenje kad kliknem na ikonicu baterije da bih morala uzeti u obzir mijenjanje baterije. Laptop imam kojih 3 godine, dosta sam koristila bateriju, možda i malo previše, ali me ipak zanima dal postoji način da produžim barem na par mjeseci njezino trajanje ili da samo kupim drugu? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Eh imam i ja na zalost problem sa baterijom :D 

Neki dan sam igrao neku igru, i nisam primjetio da se baterija ispraznila, skroz do 0% i laptop mi se ugasio. Upalio sam ga, krenuo punit bateriju , medutim na njoj se nalazi neki x :D  (http://prntscr.com/1d5hm5) evo kako to izgleda. Sad nez sta da radim ,svaka bi mi pomoc dobrodosla :) Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem s baterijom na laptopu
Scofiiield kaže...

Eh imam i ja na zalost problem sa baterijom :D 

Neki dan sam igrao neku igru, i nisam primjetio da se baterija ispraznila, skroz do 0% i laptop mi se ugasio. Upalio sam ga, krenuo punit bateriju , medutim na njoj se nalazi neki x :D  (http://prntscr.com/1d5hm5) evo kako to izgleda. Sad nez sta da radim ,svaka bi mi pomoc dobrodosla :) Hvala.

''Consider replacing your battery'' - znači odradila je svoje. A za koliko se isprazni nakon što ju napuniš full? Kod jednog frenda je isto to pisalo i baterija mu max 10-15 minuta trajala. Imaš na ebayu, nekih 150 kn koštaju, samo traži za svoj model.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice