Problem sa ATI 4870 i Vistom Business

poruka: 26
|
čitano: 2.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Bok,

Upravo kupio i složio ovu konfu:

Asus P5Q-E, ATI 4870, E8600...itd.

Instalirana Vista Business i kada pokrenem bilo koju igru javlja greške u vezi grafičke i DirectXa, kao da nema hardverske akceleracije i sl. Catalyst je instaliran zadnji, i DirectX naravno s Windowsima.

Ima li tko ideju?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa ATI 4870 i Vistom Business

Hmm, pokušaj nać noviji directx, ja sam jedan skidao triba mi velik oko 600-700 mb i valjalo je(u XP, za neki program) i provjeri na internetu najnovije drivere vidi ako si koji cd dobio pa vidi sta ima!

17 godina
autorov komentar

Imam i najnoviji Catalyst i skinuo zadnji DirectX sa neta.

17 godina

U Run upiši dxdiag i onda odaberi display i gledaj da su ti sve DirectX features stavljene na enabled ( Directdraw Acceleration,Direct 3d Acceleration...)

http://media.goalunited.org/game/gfx/signatures/user/sig_018fcea4864849cf91a42c6edd9f37ee.jpg

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Sve mi je na enabled. I svugdje no problems found. Totalno čudno. Evo recimo Warcraft stari radi, i kad pokrenem Catalyst, radi onaj test, vidim 3D grafiku. Onaj Six engine od Asusa recimo ne vidi baš grafičku, piše da bi trebao nekog Smart doctora instalirat, al mislim da to nema veze s ovim. Ne radi ni PES ni C&C3 za sad. Slični errori.

17 godina
neaktivan

Deinstaliraj drivere i ponovo ih instaliraj, mislim da svaka vista pa i business verzija ima directx i kao takva bi trebala pokretati sve igre.

17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Lol i to mi je dobro došlo, al nije to to. Ovo stavi igrice koje dolaze sa Ultimate u Business - Windows igrice.

17 godina
neaktivan

Meni se jednom dogodila slicna stvar na xp-u. Najvjerovatnije je doslo do nekog problema tijekom instalacije windowsa (tako se barem meni dogodilo). Al nemoj jos reinstalirati, mozda netko zna rjesenje.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesi li instalirao NET Framework 3 prije DRIVERA od Radeona

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
drago7 kaže...

mislim da svaka vista pa i business verzija ima directx i kao takva bi trebala pokretati sve igre

Naravno da ima, upravo testiram već neko vrijeme Vistu Business x64, osobito na igranje, i uglavnom radi onako kako treba, s malo boljim performansama u igrama nego WinXP i Vista x86. Jedina velika zamjerka je što pod DX10 postavkama mi sruši drajver grafulje, pa i sustav, nakon par minuta igranja LOTRO. Riješio sam tako da sam u postavkama LOTRO isključio kvačicu pod "Use DirectX 10". Zašto ruši DX10, nemam pojma, sve novo, od hardvera do drajvera.

Intel 80286 12MHz, 640k RAM, 20 MB HDD, MS-DOS 3.31
17 godina
autorov komentar

Hm, moram provjerit da li imam NET Framework 3. Išao sam na update, al mislim da sam samo 2.

Uglavnom, probao reinstall drivera, opet isto. Prođe SVE testove 3D Marka Vantage bez problema, ali igre neće otvoriti.

17 godina
neaktivan
ManchesterUTD kaže...

Jesi li instalirao NET Framework 3 prije DRIVERA od Radeona

offtopic, :-D

Kako ti se 9950 ponaša na 3.0 GHz-a? 
Jimi
17 godina
autorov komentar

Instaliran je i Framework 3

Edit: Izgleda da sam nabasao na baš dvije igre koje ne rade, upravo probao Prey i radi normalno. Znači ipak je problem u igrama, treba ih updateat, zato je i 3D Mark normalno prošao. Valjda bude sada sve ok. Hvala svima na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 15:23 (Crayox).
17 godina
neaktivan
Jimi kaže...
ManchesterUTD kaže...

Kako ti se 9950 ponaša na 3.0 GHz-a? 
 Ide odlicno. Na 3 radi bez povecavanja napona samo multiplier; a najvise sta ide kod mene je 3,43

Evo CpuZ validator pa pogledajte

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=409447

A isto mozete pogledat ovo

http://www.ripping.org/database.php?cpuid=827

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 18:09 (ManchesterUTD).
17 godina
neaktivan

Čital sam da tek s SB750 southbridgeom radi punom snagom.

Čekam da naprave reviziju i maknu taj SB 600 pa možda i ja uzmem tak neke.

Jimi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Ljudi, problemi se nastavljaju. Kako vama radi ta grafička? Nema problema? Buraz igra oko pol sata i jave mu se artefatki i smrzne se sve. Naravno, driveri su najnoviji. Kako sam nov sa ATIom, oni baš ne izdaju često nove drivere?

17 godina
neaktivan

Ako je nova konfiguracija ,možda bi trebao friški BIOS.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Ljudi, problemi se nastavljaju. Kako vama radi ta grafička? Nema problema? Buraz igra oko pol sata i jave mu se artefatki i smrzne se sve. Naravno, driveri su najnoviji. Kako sam nov sa ATIom, oni baš ne izdaju često nove drivere?

Ja imam HD 4850 i Vistu Business x64. Slični problemi prije tjedan dana. Riješeno.

Vjerojatno si u igri uključio opciju da koristi DX10. Prošli tjedan sam počeo igrati na Visti x64 Business. Sve radi kako treba osim LOTRO gdje sam uključio opciju da koristi DX10 mogućnosti. Igra je rušila drajver i kompletan sustav svakih 10 minuta ili tako, restartao PC sam usred kvestova. Grozno. Poludio. Onda sam opet igrao na WinXP, dok nisam odlučio maknuti kvačicu u opcijama igre sa DirectX 10 pod Vistom. I gle čuda! Igrao sam u subotu LOTRO nekih 4,5 sata bez ikakvih problema, s malo boljim performansama na Visti, ali na DirectX 9 što je OK, jer DX 10 nije neki osobiti dobitak.

Nadam se da nisi stavio Vistu samo da isprobaš DX10. Ako jesi, onda si u banani jer, eto, ima igara koje preko DX10 ruše drajver i sustav.

17 godina

Phenom se clocka bolje neg moj athlon x2 5000+BE ja s njim sa 1.5V na 3.33GHz max i dalje neće vise ni čut!!! Bolje je cekat deneba ili propusa oni ce biti jaci na istim clockovima i bolje ce se ocat i vise cachea imaju 6MB L3 a ovi današnji samo 2MB i bit ce u 45nm sto znaci manja potrosnja i grijanje!

Meni je crysis kak da kazem jako stekao u visti na DX10 sa hd4870 sad neznam dal je stvar u procu ili ramima ili obadvoje,ali koliko sam vidio sad na xp-u crysis mi pojeo sva 2 gigabajta rama i kad sve pojede onda se komp zablokira!

NET framework 3.0 dolazi sa vistom ak niste primjetili!!!

Probaj ti reinstall windowsa, ak nece trazi strucnu pomoc!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovako, frend je nedavno kupio tu matičnu a i grafičku te 3 puna dana nije mogao instalirati windowse gore, bilo xp bilo vistu. Probao je sve moguće i nemoguće da bi na kraju stavili najstariju, zapravo je bila jedna revizija poslije najstarije verzije biosa i sve sad radi. Navodno je asus maknuo podršku za neke stvari iz najnovijih verzija. Kako, zašto, ne pitaj mene. Uglavnom probaj to, možda pomogne ako već nisi riješio problem.

XFX 780i SLI, Intel C2D 8400, XFX 9800GTX, 2x2 GB Corsair DHX, Corsair HX620W, WD Raptor 74 GB, WD Caviar 320 GB, Antec P180, Plextor PX-810SA, Samsung SM203B, Logitech LX710, Logitech MX518GG, Logitech X-530
17 godina
autorov komentar

Ma meni sve radilo otprve, osim igre :) Probati ću ja ipak sa novijom verzijom BIOSa, a recimo stari Warcraft se isto smrzne, a on ni nema opciju DirectX 10. Al može ipak biti kombinacija problema. Niš, ko i svaki puta, treba radit na novom da proradi :)

17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Zašto ruši DX10, nemam pojma, sve novo, od hardvera do drajvera.

Upravo zbog DX10 kao takvog!
Mada na papiru izgleda dobro, DX10 je u biti jedan veliki nedovršeni poluproizvod i marketinški trik kojim su htjeli natjerati kupce na prelazak na jače grafičke i nove Windows-e. Treba se pomiriti s tim da DX10 kao takav još ne radi kak bi trebao i da ČAK 2 GODINE nakon izlaska na tržište još NEMA 'DX10 only' naslova, a do prije 2,3 mjeseca nije bilo niti dovoljno jakih kartica da vrte neku igru pod max postavkama u DX10 sa pristojnim brojem sličica u sekundi.
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
 Treba se pomiriti s tim da DX10 kao takav još ne radi kak bi trebao i da ČAK 2 GODINE nakon izlaska na tržište još NEMA 'DX10 only' naslova

Ne znam da li se treba pomiriti ili se opasati eksplozivom i krenuti u Džihad. Pa kakvo je to vrijeme došlo?! Svakakva sranja gutamo što nam serviraju jer smo utonuli u komociju našeg malog svijeta. Ne samo na IT području, općenito, sve je više govana koja nam poturaju umjesto hrane.

Još do DX9, do nedavno, nije bilo tako. Kad je novi DX bio tu, hrpa naslova se pojavljivala s potpunom podrškom za funkcije novog APIja, uz poplavu grafulja s podrškom za novi API. I svi bili sretni. Sad nam je već par godina kaos - podosta se razumnih još uvijek drži WinXP platforme umjesto Viste, pa tako i DX9 postavki u igrama umjesto DX10. I to baš kako veliš - čak 2 godine nakon izlaska!

Užas! Očaj...

17 godina

Ako si sam slagao konfiguraciju, pogledaj je si li fizički dobro ugradio grafičku, ja sam tako prije par godina imao probleme par tjedana, dok nisam otvorio komp i ištekao i uštekao grafičku ponovno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...

Ako si sam slagao konfiguraciju, pogledaj je si li fizički dobro ugradio grafičku, ja sam tako prije par godina imao probleme par tjedana, dok nisam otvorio komp i ištekao i uštekao grafičku ponovno.

Da, i to je zanimljivo, moguće je. Ja sam imao priliku vidjeti grafulju koja je pravila probleme, a kad sam je izvadio vidio sam da jedan od onih tankih listića, jedan "pin" za kontakt je zguljen i nije došao u kontakt s utorom. Srećom nije otpao pa se dalo nešto improvizirati, i sve radi.

Izvadiš, pregledaš i sve dobro i pravilno pritisneš u utor. Vrijedi probati. Čak pregledaš jel imaš neki kabel da je slučajno ogoljen ili neki njegov metalni dio ima dodir s elektronikom na ploči.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice