Prenos slike na LCD preko laptopa - problem

poruka: 5
|
čitano: 2.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Zdravo,

imam notebook Acer Aspire. Do nedavno sam preko tog laptopa normalno gledao filmove na televiziji preko VGA kabla ( u pitanju je hitachi LED TV ). Sticajem okolnosti morao sam da promijenim TV i uzmem BEKO LCD TV. Naravno ove dvije televizije se ne mogu porediti po velici jer je BEKO puno veca od Hitachijeve TV. Uglavnom kada spojim laptop VGA kablom i upalim, normalno mi prikaze windows logo prilikom paljenja, ocita sve i cim dodje do welcome screen-a izgasi se i na televizije se ispise poruka nema signala. Provjeravao sam VGA ulaze, VGA kabal, na drugim forumima sam citao da problem moze biti i frekvencija, medjutim meni frekvencija je 60Hz sto mislim da je sasvim normalno ( cak se to i preporucuje ). Stvarno ne znam sta vise da radim zato pomoc molim vas :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koje su rezolucije novog tv, starog tv i laptopa? Također, odi u postavke grafičke kartice i podesi da proširi sliku na vanjski monitor. Ako koristiš win 7, drži win key na tipkovnici i, dok ga držiš, pritišći slovo P dok ne dođeš na "Extend". tada bi se trebala pojaviti slika na ekranu tv-a

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sve sam ja to isprobao, ali opet nista. Nemam pojma do cega je :(...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Prenos slike na LCD preko laptopa - problem
Garamel kaže...

Zdravo,

imam notebook Acer Aspire. Do nedavno sam preko tog laptopa normalno gledao filmove na televiziji preko VGA kabla ( u pitanju je hitachi LED TV ). Sticajem okolnosti morao sam da promijenim TV i uzmem BEKO LCD TV. Naravno ove dvije televizije se ne mogu porediti po velici jer je BEKO puno veca od Hitachijeve TV. Uglavnom kada spojim laptop VGA kablom i upalim, normalno mi prikaze windows logo prilikom paljenja, ocita sve i cim dodje do welcome screen-a izgasi se i na televizije se ispise poruka nema signala. Provjeravao sam VGA ulaze, VGA kabal, na drugim forumima sam citao da problem moze biti i frekvencija, medjutim meni frekvencija je 60Hz sto mislim da je sasvim normalno ( cak se to i preporucuje ). Stvarno ne znam sta vise da radim zato pomoc molim vas :D

Vjerovatno laptop ima sukob sistema za rad tv lcd, jer pošto imaš dva lcd pa zato kao da se driveri kolje pa onda se laptop sam izgasi. Trebalo bi obrisat stari driver kojim je radio Hitachijev tv i onda bi laptop automatski prepoznao novu tv i onda nebi smio bit problem. 

Nenad
15 godina
neaktivan

Evo izbrisao drivere i opet isti problem. Također testirao sam sa Toshibinim laptopom ( ne znam koji je tačno laptop jer nije moj) i opet ne može. Mislim da je do televezije i da ću je morati vratiti tamo gdje sam je i kupio :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice