Znači problem je ovakav. komp mi se bio restartao nakon što bih stavio neki cd ili dvd.sumnjali smo na matičnu pošto smo probali zamjeniti ram hdd i dvd-čitač.ali ni to nije bio slučaj pa smo kupili novu matičnu (MSI G31M3-L V2),sa njom smo kupili i novi HDD (hitachi od 500 GB)memorija je DDR2@667 MHz Kingmax-ova, i stavili smo novi procesor (P4@3.4GHz) ,cooler je od Spire (ne znam koji,ali znam da je normalno radio sa starim procesorom) i novo napajanje (400W)uglavnom sve full novo ,staro od prošlog tjedna ,i uglavnom kad sam složio komp ljepo ide sve ko po loju,super brzo ,i onda se komp ugasi!!! Prvo sam mislio da je nestalo struje ,pa sam onda pregledao sve kablove i konektore i sve je bilo u redu,pa sam probao ponovo,ali se oopet ugasio.I odem ja u bios pogledati PC health a ono procesor temperatura je na 90 stupnjeva!! Onda sam išao rastaviti kantu opet, da izvadim cooler na procesoru ,očistim ga i stavim novi sloj termo paste i probam opet,ali nije pomoglo - tak da ne znam di bi mogao biti problem?? je možda riknuo senzor na matičnoj,pa mi govori da ima tolku temperaturu iako nema pa ugasi komp?? , pomagajte ljudi!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj cisto subjektivnom metodom da vidis da li je do pregrijavanja CPU-a. Jednstavno probaj i radu da opipas bazu coolera, na 80 C treba bi se mozes opeci na bazi, no ako je mlaka sigurno nije ni do 50 C.
ako je cooler dobro stavljen ne moze...
Pokusaj taknit procesor i vjeruj mi ako je 90 C znat ces.......možda se samo na procu pokvarila termo dioda pa ti daje krive rezultate (prijatelju mi pokazuje 200C)....provaj taknit te ako je vruc promini pastu ,izvadi proc pa ga stavi, propuši malo socket zbog prasine itd.