Mod, de pls lock (delete) to, muka mi je ovo čitat nakon jela. Hvala! :)
Evo vako imam ploču MSI G31M3-L v2, stavljen zadnji bios koji ima za nju (2.8) ali kad stavim q6600 u nju nastaju problemi..problemi nenastaju odma funkcionira sve normalno i temperature su oko 40-45 stupnjeva s normalnim radom al čim pokrenem neku noviju igru nastaju problemi "pucketanje" u napajanju ili na hladnjaku od cpu-a nemogu točno pronač odakle dolazi zvuk al mislim da nebi trebalo bit do napajanja...vratio sam sam stari E8400 i nema nemam tih problema a gledajuči na stranicama od ploče podržava q6600 rev G0 kojeg i imam sad u čemu bi mogo bit problem? Kod toga "pucketanja" gasi mi se računalo!
Pomoć!
Točan model napajanja i kućišta koje imaš?
Iako ti matična nazivno podržava Q6600, problem ti je što Q ima 105W TDP što ti je prevelik zalogaj za microATX G31 matičnu. Naponski sklop procesora je jednostavno preslab.
Ista situacija na Asrock G31M-VS2 i Q8200.
Ili mjenjaj matičnu, ili vrati neki dualac.
Kučište je "no name" midi tower a napajanje Linkworld 600w black power al na njihovim stranicama i tu kaže da je 80+ ? http://www.pin-computers.hr/article.php?id=1474&PHPSESSID=fa1e054d4e1a7b5ff6f sad koliko ima istine neznam za tu cijenu. Probat ču još zamijenit napajanje. Stavit ču Corsair TX650 nemam šta izgubit ionako čeme to napajanje još poslužit a možda se čak i procesor prilagodi novoj struji. Sad dal možda to napajanje koje trenutno imam možda nemože nahranit procesor kako spada ili je i ploča problem. Prvo ču probat s napajanjem jer mi ionako treba kvalitetnije.
Zašto postavljaš pitanje ovdje ako ćeš ionako napraviti po svome?
Napajanje sam ionako mislio mijenjat što nema veze s pitanjem. Pomislio sam da možda napajanje nezeza malo pošto nije poznata marka zbog toga pucketanja pa sam pomislio da je neko imo nešta tako slično doživito a ne samo kratko jasno mijenjaj matičnu il mijenjaj napajanje ja uvijek gledam da iz svega izvučem max što se da izvuč. A zadnje je zamjena. Pa zato mučkam i tražim savjet/preporuku ako se da kako sredit bez zamjene.