Pozdrav , imam problem sa temperaturom procesora pa evo o čemu se radi :
Posjedujem AMD Phenom II x6 1090t (3.2gHz) - u idleu temp. se kreće između 40-45 C dok na loadu ide do urnebesnih 80-85 C (mjereno hw monitorom i u biosu) , e sad brine me to što sam baš jučer mjenjao kućište i sve komponente premještao - da li sam tu mogao nešto zabrljat pa temeprature toliko rastu ili problem može biti u nečem drugom ? ( u starom kućištu nisam imao problema tj. temp. nije nikad prelazila 60) - p.s jel to može bit povezano s naponom i koji bi bio uobičajeni napon za moj procesor ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav , imam problem sa temperaturom procesora pa evo o čemu se radi :
Posjedujem AMD Phenom II x6 1090t (3.2gHz) - u idleu temp. se kreće između 40-45 C dok na loadu ide do urnebesnih 80-85 C (mjereno hw monitorom i u biosu) , e sad brine me to što sam baš jučer mjenjao kućište i sve komponente premještao - da li sam tu mogao nešto zabrljat pa temeprature toliko rastu ili problem može biti u nečem drugom ? ( u starom kućištu nisam imao problema tj. temp. nije nikad prelazila 60) - p.s jel to može bit povezano s naponom i koji bi bio uobičajeni napon za moj procesor ?
Jesi li skidao cooler dok si premjestao procesor ili si sve premjestio sve zajedno sa maticnom?
Ja sam svojega staroga 1090T imao klokanog na 3.8 i temp.nikad nije prelazila 55c.
Ak si vadio proca sa matične,zeznul si nekaj sa termopastom ili ti hladnjak ne prijanja na proc.
Ak se ne varam,njegov normalan napon je 1.45v
Jesam skidao sam hladnjak sa procesora - šta se moglo desit ?
Jesi li stavio novu termalnu pastu?
vjerojatno si stavio na staru termalnu pastu koja se skorila i postala izolator i nemoze ti sada hladan zrak doc do procesora tako da stavi novu termalnu pastu
Aha , ok onda - probam popravit pa javim jel do tog , hvala na odgovoru ! - Jel mi to pametno sam uradit (ako imate neki tutorial dobar pošaljite) il bi trebalo odnijet komp nekom stručnom ? Jel mogu to direkt iz kućišta mjenjat ili moram izvaditi matičnu ?
Zahvaljujem , samo je problem što živim u ''džungli'' od grada pa nemam di za uzet pastu
Jesi li rijesio sve ili nisi jos uzeo pastu? Uvijek postoji opcija da ju narucis online 
A evo snašo sam se za pastu - imam : Platoon PL-9800 , bil trebala bit dobra ? - p.s što mi vi savjetujete koju metodu da koristim , (što se tiče razmazivanja) , na jednom tutorialu razmazuju pastu kreditnom karticom dok na drugom samo stave hladnjak preko bez da razmazuju o.O ?
Stavi na sredinu procesora pastu, velicine zrna rize
Razmazivati ne trebas jer se pasta s vremenom sama razbaca po procesoru, iako nisi nista lose napravio ako ju razmazes...
Za pastu ti mogu samo reci: S vremenom pokusaj nabaviti bolju, po mogucnosti od Arctica..evo neke sa foruma
Arctic: Ceramique, Silver 2, Silver 5, Silver Matrix
Arctic Cooling: MX-2, MX-4
Ali svakako prati temperature sa ovom pastom
Ako te jos ista zanima, slobodno pitaj 
Pozdrav
Evo još da pitam samo za ove ''nuspojave'' koje sam našo na temi o termalnim pastama - TJ. ovo :
- Paste na bazi silikona uglavnom oksidiraju bakar, stoga takve ne treba koristiti ako se koristi bakreni hladnjak.
- Paste na bazi metala (npr aluminija, srebra) su uglavnom električki-vodljive pa se njih ne smije koristiti na čipovima koji nemaju zaštitu (heatspreader) (primjer čipa bez zaštite je upravo grafički čip ili stariji procesori kao AMD Athlon XP) kako ne bi došlo do neželjenog kratkog spoja.
- Paste na bazi keramike/porculana ne provode dobro dok se nekoliko dana ne akomodiraju (do 7 dana nakon nanošenja), električki su izolator i dobre su za uporabu na čipovima koji su zaderani, okrznuti ili blago sastrugani.
Postoje i neprovodive paste na bazi aluminija/srebra kao i neoksidirajuće na bazi silikona, no takve su znatno skuplje nego "jeftine".
Neznam na kojoj je bazi ova pasta koju imam , pa se bojim dal' mi može oštetit procesor ?
E sada...razumijem se u te stvari, ali ovo sa pastama ipak je malo i kemija, a tu nisam bog zna jak 
Najgore je sto je tesko naci informacije o toj tvojoj pasti tako da neznam od cega se sastoji...izbacuje mi sve nesto na turski 
Sve u svemu nisam siguran da ti moze ostetiti procesor, ali sigurno moze doci do vecih temperatura u odnosu na bolje paste.
Ako zelis mozes to u vezi paste upitati i u temi za Termalne paste.
Heh ok hvala ;) pasta stavljena na idelu savršenih 32 C - dok na full loadu ipak ide preko 60
, to je navjerovatnije što veliš do paste , pa cu probat onda nac bolju ;)
Heh ok hvala ;) pasta stavljena na idelu savršenih 32 C - dok na full loadu ipak ide preko 60
, to je navjerovatnije što veliš do paste , pa cu probat onda nac bolju ;)
Na tom fenomcu nećeš dobiti savršenih 60 stupnjva bez mazge od coolera poput Noctue i kalitetne paste,glavno je da neide preko nekih 65-67..........
Dobro je...kao sto kolega kaze..ako ti ne ide kao i prije oko 85-90 u redu je..
ali definitivno s vremenom probaj nabaviti bolju pastu, pa da budes miran za ubuduce
Da ne otvaram novu temu radi se o novo laptopu acer v5 552g.
Radi se o tome sto je idle cpu temperatura 86 stupnjeva, a load ide preko tj, max tj. 105 stupnjeva u nekim trenucima je bila na 109 stupnjeva.
laptop se ne gasi ?? vent se jace pali tek na 106 stupnjeva
probao sam ocitavati sa raznim alatima i ovo sam dobio;
da li trebam nosit na rma ili je senzor u banani?
Kazes da je laptop novi. Onda otidi tamo gdje si ga kupio i reci da ti je temp. procesora dosta velika i neka ti daju novi.
Laptop moze izdrzati u prosjeku temp. oko 105 C, ali nikako preko toga, a da ne spominjemo da radi na tim temperaturama duze vrijeme
Kazes da je laptop novi. Onda otidi tamo gdje si ga kupio i reci da ti je temp. procesora dosta velika i neka ti daju novi.
Laptop moze izdrzati u prosjeku temp. oko 105 C, ali nikako preko toga, a da ne spominjemo da radi na tim temperaturama duze vrijeme
Da mu je temperatura stvarno 105 stupnjeva taj vent bi se vrtio kao blesav, kao drugo taj laptop bi bio vrel na dodir, znas ti sta je 105 stupnjeva?
I kao trece ugasio bi se najvjerovatnije vec na 90-95.
A na kraju kao cetvrto njemu pise temperatura CPU-a 57 stupnjeva a za jezgre 107, znaci nema sanse da mu ocitava jezgre pravilno.
Ako nije vruc na dodir, senzor je u banani.