Prašina

poruka: 17
|
čitano: 3.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Prašina

To smeće od stvorenja samo nam zadaje muku na kompovima, dali je vama kada prašina uništila komp ili nešto drugo, evo ja najviše mrzim kada mi se prašina uviče u objektiv od kamere na mobu, e prokleta bila prašina...

AMD Athlon 3200+, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 19:54 (Dodinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prašina

zato ja cistim svako malo mob i komp tako da mi se nema kaj pokvarit od prasine

intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
Prašina

Da to hoću reći i ja ga isto čistim barem jednom na tjedan, ali u komjuterskim časopisima uvijek piši pisamn kako ima se ventilator za proc pokvario zbog prašine itd. pa pitam jesu li drugi imali kakvih problema i postoji li koje sofisticiranije sredstvo za čiščenje kompa osim krpe?

AMD Athlon 3200+, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dodinho kaže...

Da to hoću reći i ja ga isto čistim barem jednom na tjedan, ali u komjuterskim časopisima uvijek piši pisamn kako ima se ventilator za proc pokvario zbog prašine itd. pa pitam jesu li drugi imali kakvih problema i postoji li koje sofisticiranije sredstvo za čiščenje kompa osim krpe?

Nema nikakvog konkretnog razloga zasto bi se PC morao cistiti jednom tjedno, osim ako ne stoji usred cementare. Realno preventivno svakih sest mjeseci do godine dana u klasicnim kucnim uvjetima.

A svaki normalni ventilator (ako nije tesko smece) mora raditi godinama bez nekih problema, prasina je opis njegovog radnog mjesta, a ne nesto strasno.

Od krpe je sve bolje - usisavac, kompresor, eventualno antistaticka cetkica...
17 godina
Prašina

Mislio sam na kučište, a ne iznutra, kučište brišem savki tjedan, a unutra kako mi dođe, neki put nosim i na servis da ga oni očiste jer bih ja mogao neš zeznuti pa ode garancija u vjetar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prašina

netko čisti svaki tjedan jer nevoli prašinu, netko je modao kučište i želi da sve bude čisto. malo prašine, malo vlage i da vidiš kao se brzo nakupi i skori.

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Prašina

...

prvo ocisti sobu pa komp nece imat sta vuc u sebe...

ccc

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

...

prvo ocisti sobu pa komp nece imat sta vuc u sebe...

ccc

To i radim.
17 godina
Prašina

u chipoteci se kupi boca s komprimiranim zrakom za 27 kn i posteno se "ispuse" sva prasina iz kompa bez ikakvih posljedica.

naravno, pozeljno je to napraviti na otvorenom jer ce najvjerojatnije "izjuriti" nekoliko kg prasine.

to je najbolji nacin -> nikakve krpe ili usisavaci ne pomazu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Prašina

Iz iskustva:

- Prašina dolazi unutar kućišta bila nam cementara susjed, bilo da vam je stan kandidat za "Odred za čistoću" ili je PC u ljekarni.

- prašina na elektronici stvara sloj - ako je sloj suh, problem je malo više grijanja, ali ako je sloj vlažan, nastaju problemi. Vlažna prašina je pojava ljetnih razdoblja kad ne grijemo stanove, a ima suviška vlage u zraku. Proces: rad elektronike suši prašinu, mirovanje dopušta upijanje vlage iz zraka. Slijedeći put kad uključite računalo, ovisno o debljini sloja prašine i količini vlage, šansa da vam nešto ne radi ili se pokvari je velika. Jedne godine sam pri održavanju PCa u jednoj ustanovi u toplim ljetnima danima imao 2 - 5 intervencija tjedno na starijim računalima koja nisu održavana. Ispuhivanje prašine je riješilo 50% "zablokiranih" sustava, ali ostali su nažalost stradali (ploča obično).

- najbolje čišćenje do sada je ispuhivanje zrakom iz nekog manjeg kompresora (prvo ispustiti vlagu iz kompresora), i OBVEZNO nekim odvijačem ili prstom pridržati krilca ventilatora preko kojega ide ispuhivanje da se ne okrene naglo te ne dođe do zaribavanja ležaja ventilatora!

Ja ću jednu srednju ćevapa i malo točeno. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 12:54 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
sasa kaže...

u chipoteci se kupi boca s komprimiranim zrakom za 27 kn i posteno se "ispuse" sva prasina iz kompa bez ikakvih posljedica.

naravno, pozeljno je to napraviti na otvorenom jer ce najvjerojatnije "izjuriti" nekoliko kg prasine.

To bih mogao kupiti, hvala na informaciji, jel znaš kako se zove?
17 godina
neaktivan
sasa kaže...

Imaš možda link do te stvarčice, ne mogu naći niš na stranici.
Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
 Imaš možda link do te stvarčice, ne mogu naći niš na stranici.
 http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=2410001551
17 godina
neaktivan
Prašina

Bravo, hvala!

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prašina

ja mislim da prašina nemože nesto uradit kompu...al ima negativan uticaj na nešt sigurno...voli bi znat il ko riješenje da se spriječi to ulaženje prašine u kučište

intel-core 2 duo e8500 3.16 ghz -palit gf9800gt 1 gb ddr-3 -3 gb ram kingston 800mhz -wsd 320gb hdd -anet gamer 500w -thermaltlake soprnao vb1000bws case -sasmung 225mw 22" wide
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia maniak kaže...

ja mislim da prašina nemože nesto uradit kompu...al ima negativan uticaj na nešt sigurno.

Ovo je zaista konstatacija godine! Smijeh
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

To smeče od stvorenja

Ovo je dobro, prašina su tebi stvorenja. Belji se

U ljudskom domu, znači u sobama, prašina su u velikoj mjeri čestice oljuštene ljudske kože.Odvratno ali činjenica, znači pričamo o prostorima gdje habitiraju ljudi, a ne o pilani ili skladištu.Ti vjerovatno misliš na grinje, koje by the way, jedu oljuštenu ljudsku kožu , ali one se nalaze u svoj prašini, ne, one vole tamna i vlažna mjesta, npr tvoj krevet, a ne unutrašnjost kompjutera gdje ima 40 ili više stupnjeva suhog zraka.

A prašinu se mora iz kompa ispuhivati svaka dva tri mjeseca, ili bi se barem trebalo, ja to radim kompresorom, i komp mi je uvijek čist, temperature niske, i na taj način kompu produžuješ radni vijek.Doduše vidio sam kompove u pogonu koje smo ispuhivali svaki mjesec, stari moj, katastrofa, moraš stavit gas masku da se ne udaviš, a kantice sa zrakom zaboravi, kompresor ili ništa, pa su kompovi opet radili po dvije tri godine.

Poanta je u tome da sobu u kojoj imaš komp često čistiš, uključujući i mrsko brisanje prašine da vlažnom krpicom, to uključuje i knjige, police, sve površine itd, jedino na taj način se možeš riješiti prašine u kompu, jer ako je ima okolo biti će je i u kompu.
Privatne poruke nisu privatne, upite šaljite na baotica@gmail.com
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice