To smeće od stvorenja samo nam zadaje muku na kompovima, dali je vama kada prašina uništila komp ili nešto drugo, evo ja najviše mrzim kada mi se prašina uviče u objektiv od kamere na mobu, e prokleta bila prašina...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
zato ja cistim svako malo mob i komp tako da mi se nema kaj pokvarit od prasine
Da to hoću reći i ja ga isto čistim barem jednom na tjedan, ali u komjuterskim časopisima uvijek piši pisamn kako ima se ventilator za proc pokvario zbog prašine itd. pa pitam jesu li drugi imali kakvih problema i postoji li koje sofisticiranije sredstvo za čiščenje kompa osim krpe?
Da to hoću reći i ja ga isto čistim barem jednom na tjedan, ali u komjuterskim časopisima uvijek piši pisamn kako ima se ventilator za proc pokvario zbog prašine itd. pa pitam jesu li drugi imali kakvih problema i postoji li koje sofisticiranije sredstvo za čiščenje kompa osim krpe?
Mislio sam na kučište, a ne iznutra, kučište brišem savki tjedan, a unutra kako mi dođe, neki put nosim i na servis da ga oni očiste jer bih ja mogao neš zeznuti pa ode garancija u vjetar.
netko čisti svaki tjedan jer nevoli prašinu, netko je modao kučište i želi da sve bude čisto. malo prašine, malo vlage i da vidiš kao se brzo nakupi i skori.
...
prvo ocisti sobu pa komp nece imat sta vuc u sebe...
ccc
...
prvo ocisti sobu pa komp nece imat sta vuc u sebe...
ccc
u chipoteci se kupi boca s komprimiranim zrakom za 27 kn i posteno se "ispuse" sva prasina iz kompa bez ikakvih posljedica.
naravno, pozeljno je to napraviti na otvorenom jer ce najvjerojatnije "izjuriti" nekoliko kg prasine.
to je najbolji nacin -> nikakve krpe ili usisavaci ne pomazu!
Iz iskustva:
- Prašina dolazi unutar kućišta bila nam cementara susjed, bilo da vam je stan kandidat za "Odred za čistoću" ili je PC u ljekarni.
- prašina na elektronici stvara sloj - ako je sloj suh, problem je malo više grijanja, ali ako je sloj vlažan, nastaju problemi. Vlažna prašina je pojava ljetnih razdoblja kad ne grijemo stanove, a ima suviška vlage u zraku. Proces: rad elektronike suši prašinu, mirovanje dopušta upijanje vlage iz zraka. Slijedeći put kad uključite računalo, ovisno o debljini sloja prašine i količini vlage, šansa da vam nešto ne radi ili se pokvari je velika. Jedne godine sam pri održavanju PCa u jednoj ustanovi u toplim ljetnima danima imao 2 - 5 intervencija tjedno na starijim računalima koja nisu održavana. Ispuhivanje prašine je riješilo 50% "zablokiranih" sustava, ali ostali su nažalost stradali (ploča obično).
- najbolje čišćenje do sada je ispuhivanje zrakom iz nekog manjeg kompresora (prvo ispustiti vlagu iz kompresora), i OBVEZNO nekim odvijačem ili prstom pridržati krilca ventilatora preko kojega ide ispuhivanje da se ne okrene naglo te ne dođe do zaribavanja ležaja ventilatora!
u chipoteci se kupi boca s komprimiranim zrakom za 27 kn i posteno se "ispuse" sva prasina iz kompa bez ikakvih posljedica.
naravno, pozeljno je to napraviti na otvorenom jer ce najvjerojatnije "izjuriti" nekoliko kg prasine.
Bravo, hvala!
ja mislim da prašina nemože nesto uradit kompu...al ima negativan uticaj na nešt sigurno...voli bi znat il ko riješenje da se spriječi to ulaženje prašine u kučište
ja mislim da prašina nemože nesto uradit kompu...al ima negativan uticaj na nešt sigurno.

To smeče od stvorenja