Pomoc oko zvuka

poruka: 135
|
čitano: 23.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Nesto mi se poremetilo u laptopu i ne mogu koristiti zvuk.Nadam se da ce te imati velikog strpljenja pri pomoci jer sam sto se tice informatike totalno neuk pa sad pitajte sta je potrebno od podataka za naci druvere i kako ih instalirati.Ja sam trazio ali ne mogu ih naci.Nadam se vasoj pomoci i velikom strpljenju.

josip
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoc oko zvuka

Koji OS? Sta si tacno radio i kako mislis ne mozes koristiti zvuk? Koji lap? Treba nam malo informacija ako zelis pomoc.

15 godina
neaktivan

Koristim  program everest gdje nalazim podatke o laptopu laptop je hp compaq nc8230,sta je to os i kako ga naci.

josip
15 godina
neaktivan

Ako je os operativni sustav onda je microsoft windows xp professional

josip
17 godina
neaktivan

kada kažeš "nešto ti se poremetilo" na što misliš? od kada nemaš zvuka, odnosno u kojem trenutku je nestalo zvuka, da li si nešto "čačkao" po lapotpu ili?

15 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Ako je problem do drivera njih ces najlakse naci na netu.............

Sad kad vec fino imas everest pogledaj koja ti je zvucna kartica...........

Kad si to rijesio upisi u google ime zvucne pa zatim driver free download............

Samo pazi da ne skines nesto sto ti moze ostetiti os........

The quieter you become the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Toga se najvise i bojim s obzirom da nemam pojma o tome ovo mi je zvucna kartica: Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-1]    PCI  pa ako je netko voljan potrazit drivere,a i ne sluzim se engleskim najbolje pa mi je tu veliki problem znam da previse gnjavim i da vam je ovakvih likova vijerojatno puna kapa ali eto ako se nadje netko voljan potraziti.

josip
15 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

Ako je problem do drivera njih ces najlakse naci na netu.............

Sad kad vec fino imas everest pogledaj koja ti je zvucna kartica...........

Kad si to rijesio upisi u google ime zvucne pa zatim driver free download............

Samo pazi da ne skines nesto sto ti moze ostetiti os........

Ma frend mi je radio laptop i vijerojatno mi nije stavio drivere pa zato nemam zvuka ali on nije iz mijesta od kuda sam ja pa tu je problem pa bi ih probao sam staviti posto sam kratak s lovom da placam nekoga.

josip
17 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

kada kažeš "nešto ti se poremetilo" na što misliš? od kada nemaš zvuka, odnosno u kojem trenutku je nestalo zvuka, da li si nešto "čačkao" po lapotpu ili?

jesi li pročitao ovo što sam ti napisao?

josipjukic kaže...

Toga se najvise i bojim s obzirom da nemam pojma o tome ovo mi je zvucna kartica: Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801FBM ICH6-M - AC'97 Audio Controller [B-1]      PCI  pa ako je netko voljan potrazit drivere,a i ne sluzim se engleskim najbolje pa mi je tu veliki problem znam da previse gnjavim i da vam je ovakvih likova vijerojatno puna kapa ali eto ako se nadje netko voljan potraziti.

gle, ako nisi obrisao drivere i ako nisi svježe instalirao os, čemu skidati drivere?

voljni smo potražiti i pomoći, samo treba utvrditi razlog nestanka zvuka.

17 godina
neaktivan
josipjukic kaže...

Ma frend mi je radio laptop i vijerojatno mi nije stavio drivere pa zato nemam zvuka ali on nije iz mijesta od kuda sam ja pa tu je problem pa bi ih probao sam staviti posto sam kratak s lovom da placam nekoga.

znači dizao ti je windows? driveri za zvuk ti se nalaze na onom cd-u koji si dobio s laptopom, imaš li taj cd?

17 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Idi OVDJE i odaberi prema svom OS-u.

Skini i instaliraj naravno pod uvjetom da nemaš drivere za zvučnu već instalirane odnosno da izvor problema nije nešto drugo

Edit:

Mogao bi skinuti ii postaviti ovdje skrinšot device managera pa da vidimo da li se tamo nešto žuti

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 18:30 (archer02).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
josipjukic kaže...

znači dizao ti je windows? driveri za zvuk ti se nalaze na onom cd-u koji si dobio s laptopom, imaš li taj cd?

Vjerojatno nema cim se ovdje javlja............

17 godina
neaktivan

ma nikada mi to ivane neće bit jasno - zašto ljudi vole čačakati po onome što ne znaju i nerazumiju.. ccc ako nema drivere skinuti ćemo s neta, nije problem.. evo archrer je dao link, svi driveri na hrpi, nadam se samo da je do toga problem..

josipe, ajde desni klik na my computer, pa na hardware, pa ne device manager (kao ovdje na slici) pa nam reci ima li gdje u device manageru žutih uskličnika. znači, tamo gdje vidiš "plus oznaku" ispred svake stavke, klikni na taj plus da ti se otvori ta stavka i gledaj ima li gdje kakvih upozorenja odnono kakvih žutih oznaka.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 18:40 (robisierra92).
17 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Eto kolega robisierra92 pokazao ti je kako doći do device managera, a što se tiče traženja na HP-ovoj stranici idi ovako:

Otvori link(naravno) zatim klikni na Download drivers and software. Otvara se nova stranica na kojoj ćeš odabrati operativni.

U tvom slučaju to je windows xp pro. Znači ina to klikneš i opet se otvara nova stranica na kojoj odabireš Driver-Audio.

Klik na odabir spustiti će te niže na stranicu gdje se dotični nalazi pod imenom ADI SoundMAX Audio Driver for Microsoft Windows 2000/XP.

Klik desno na Download i počinje pruzimanje drivera.

Kada skidanje završi idi u folder gdje si ih spremio i pokreni instalaciju

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Ma poslo sam mu ja direktan link sa te stranice...........

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

uf, nisam ga trebao pitati za cd, sad se negdje izgubio  Namigiva

17 godina
neaktivan

Hahhahahahahahhahahahahhahahhahhhahaah

EPIC!!!

17 godina
neaktivan
Ivan 992 kaže...

Znam da onaj gornji opis ovako sa strane izgleda kao da je pao s kruške, ali je posljedica komunikacije putem pp-a ;)

Usput stranica mu može poslužiti za ubuduće kada poželi provjeriti da li ima novijih drivera za njegov notebook ili ako promjeni operativni.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Ivan 992 kaže...

uf, nisam ga trebao pitati za cd, sad se negdje izgubio  Namigiva

Hehehe..........

Ovaj je bio dobar...........

17 godina
neaktivan

Zar ti on zvuci kao neko ko ce u neko dogledno vrijeme instalirati ikakav OS na tom lapu ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Zar ti on zvuci kao neko ko ce u neko dogledno vrijeme instalirati ikakav OS na tom lapu ;)

hahahahaha skoro sam pao iz stolice sada od smijeha  SmijehSmijehSmijeh

joj logic, ako bude pitao pomoć oko instalacije reći ću mu da se tebi javi Namigiva

15 godina
neaktivan

Hvala svima uspio sam instalirati,vidim da se zbijaju i sale na moj racun

josip
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
logic kaže...

hahahahaha skoro sam pao iz stolice sada od smijeha SmijehSmijehSmijeh

joj logic, ako bude pitao pomoć oko instalacije reći ću mu da se tebi javi Namigiva

Nestao sam zato sto kao novoregistrirani korisnik mi admin nije dao pisati u tako kratkom roku vise postova,hvala svima na pomoci lijep pozdrav.

josip
17 godina
neaktivan
josipjukic kaže...

Nije niko nista lose mislio. Nemoj se ljutiti. Ipak smo se otrudili da ti pomognemo a i ubuduce cemo. BArem ja a vjerujem i ostali.

17 godina
neaktivan
logic kaže...
josipjukic kaže...

Nije niko nista lose mislio. Nemoj se ljutiti. Ipak smo se otrudili da ti pomognemo a i ubuduce cemo. BArem ja a vjerujem i ostali.

moramo se malo i šaliti, ništa zlonamjerno Smijeh 

@logic - modovi su nam obrisali one postove u temi windows 7, a čini mi se da će i ovdje - vrijeme ti je da se malo uozbiljiš hihihhi Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.4.2010 20:53 (robisierra92).
15 godina
neaktivan
Pomoc oko zvuka

Kako da stavim neku stranicu koju otvorim na deteskop tako da ju mogu direktno otvarati a ne traziti u trazilici svaki put.

josip
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

misliš stranicu na internetu ili?

15 godina
neaktivan

da

josip
17 godina
neaktivan

ok, koji internet preglednik koristiš?

15 godina
neaktivan

mislis na trazilicu ili koristim google.

josip
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice