Pokvaren stariji laptop

poruka: 3
|
čitano: 1.874
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Pokvaren stariji laptop

Dobio sam zadatak da reinstaliram windowse xp na malo starijem laptopu u nadi da će se ubrzati.

Konfiguracija laptopa je:

Mobile AMD Athlon XP, 2000 MHz 2600+

Motherboard Arima W720K7

Grafika: ATI radeon IGP-320M

512 SDRAM

BIOS Pheoinx (11/20/03)

Dakle... sustav je usporen, treba mu za bilo šta barem 10 sekundi ( npr. otvoriti My computer... zatim neki file ... )

Startup windowsa također traje 2-3 minute.

Temperatura procesora nakon paljenja je 59 °C, a zatim vrlo brzo dođe do 100.

DVD čitač ne radi, a BIOS je prestar pa ne mogu namjestit da boota preko USBA ( dakle trebalo bi ga updejtat ? )

Zanima me da li se isplati reinstalirati windowse ili je možda nešto u kvaru, pošto je u pitanju dosta starija elektronika.

Također ako trebam reinstalirat ima li netko link za odgovarajući update BIOSa te proceduru kako to napraviti.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pokvaren stariji laptop

Trebao biš prije svega otvorit lap i očisti od prašine(iznenadit ćeš se šta ćeš sve nać unutra) skinut hladnjak i promjenit termo pastu da riješiš to pregrijavanje

Lap će s xp radit sasvim solidno, bocneš još 512 i već je to makina:-)

Na nekim starijim laptopima trebaš ubost usb prije nego upališ lap, onda u biosu ga nađe kao disk...probaj malo

Možeš probat stavit instalaciju preko na d particiju pa iz starih win pokrenut instalaciju, mislim da bi to moglo proć

Provjeri disk jer ako je neispravan, skupi su pa u tom slučaju je već isplativost upitna(ata disk oko 500kn, čak i polovni 60gb su oko 200)

17 godina
Re: Pokvaren stariji laptop

Hvala, uspio sam preko druge particije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice