Pc nakon starta ulazi direkt u bios

poruka: 12
|
čitano: 5.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poz , win 10 je bio instaliran i sve je normalno radilo , nakon tjedan dana sam ponovo usteko i upalio kad ono odma bios na ekranu, probam izaci bez spremanja opet ga vrati, probo vratit na default settings opet isto, probo ustekat usb sa win10 i krene normalno instalaciju do onog mjesta gdje se na HD vide particije a dalje nisam htio ici . Ispada da HD nije u kvaru ako se te particije vide, sta je onda problem ?  promjenio tastaturu nije do nje.  Boot prioritet je usb pa cd/dvd pa HD.

0 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran

Hard disk  ti nije spojen kak spada ili je gotov.

1 0 hvala 0
23 mjeseca
protjeran

Probaj HD disk spojiti na novi slot.

Zašto pali nemam pojma jer nisam hardweraš, ali upali tu i tamo:)

0 0 hvala 0
2 godine
Re: Pc nakon starta ulazi direkt u bios
skip kaže...

Poz , win 10 je bio instaliran i sve je normalno radilo , nakon tjedan dana sam ponovo usteko i upalio kad ono odma bios na ekranu, probam izaci bez spremanja opet ga vrati, probo vratit na default settings opet isto, probo ustekat usb sa win10 i krene normalno instalaciju do onog mjesta gdje se na HD vide particije a dalje nisam htio ici . Ispada da HD nije u kvaru ako se te particije vide, sta je onda problem ?  promjenio tastaturu nije do nje.  Boot prioritet je usb pa cd/dvd pa HD.

promijeni boot priority, ako to ne pomogne daj slike iz biosa, ali cijeli ekran ne ovako izrezano.

16 godina
neaktivan

Probo neradi opet isto

16 godina
neaktivan
Jesam, sve kombinacije opet isto, koju sliku hoces tocno, ima slika default boota gore
16 godina
neaktivan

nije logicno da pokazuje particije kad digne sa usb-a  - ali slazem se da mozda ipak hard steka on mi je sumnjiv, ako nista drugo probat cu ponovo instalirat win dokraja da vidim stace bit

2 godine
skip kaže...

nije logicno da pokazuje particije kad digne sa usb-a  - ali slazem se da mozda ipak hard steka on mi je sumnjiv, ako nista drugo probat cu ponovo instalirat win dokraja da vidim stace bit

bootaj sa USB-a i onda idi na repair pa će te baciti u shell i tamo možeš provjeriti vidi li se disk, ima li što na njemu i slično. pa onda javi stanje, možda samo treba popraviti mbr/gpt.

odradi sfc /scannow

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2023 12:01 (millennial).
12 godina

..ako budeš ponovo instalirao windowse prije otkopčaj diskove a onaj za instalaciju nek bude spojen u portu SATA0 (prvi). Nakon instalacije windowsa spoji ostale diskove.

16 godina
neaktivan

Probo, evo slika, javlja da je zakljucan drive, probo sve opcije troubleshoot nijedna nepomaze, kad probam instalirat novi win nemogu , zadnja slika

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.10.2023 19:51 (skip).
2 godine
skip kaže...

Probo, evo slika, javlja da je zakljucan drive, probo sve opcije troubleshoot nijedna nepomaze, kad probam instalirat novi win nemogu , zadnja slika

vidi ovo https://4ddig.tenorshare.com/windows-fix/the-drive-where-windows-is-installed-is-locked.html ako ništa od toga ne pomogne onda ćeš ručno pobrisati particiju preko shella sa diskpart naredbom. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/diskpart

16 godina
neaktivan

Nakraju sam formatiro disk i ponovo stavio win i sada radi , hvala svima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice