Nova matična ploča i procesor ne rade

poruka: 22
|
čitano: 4.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Kupio sam neki dan novu matičnu ploču, procesor, memoriju i grafičku karticu, no imam veliki problem s matičnom.

Grafička radi, provjerio sam na staroj Intelovoj ploči koju sam do sada koristio.

Matična ploča je ova: MSI 870A-G54

Procesor je ovaj: AMD Phenom II X4 945

Samo postavljanje nije problematično, međutim upalim kompjuter on radi, ali nikako ne mogu dobiti sliku.

Ludujem već danima, valjda sam je deset puta skidao i ponovno stavljao, ne znam više što bi trebao napraviti. Svi kablovi, uređaji su ispravno spojeni, no jednostavno ne mogu dobiti sliku.

Zamolio bih za savjet ako netko ima iskustva s ovim problemom.

Hvala.

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina

razloga može biti mnogo...

-izvadi pločice ram-a i stavi jednu u slobodni utor

-probaj grafičku na drugom kompu ili probaj dr. grafičku, ako imaš integriranu, probaj preko nje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja sam imao isti problem ali ne sjećam se da li sam morao softverski nadograditi procesor ili matičnu, prijatelj mi je to napravio. Ispalo je da matična ne prepoznaje procesor ili obratno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 14:06 (jastreb).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probao sam, i s drugom grafičkom, ali ne pomaže.

Jel mogu još nešto probati?

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nova matična ploča i procesor ne rade
jastreb kaže...

I ja sam imao isti problem ali ne sjećam se da li sam morao softverski nadograditi procesor ili matičnu, prijatelj mi je to napravio. Ispalo je da matična ne prepoznaje procesor ili obratno.

Moguće jest da je upravo to problem i kod mene. Samo, kako napraviti nadogradnju ako nemam sliku?

Pukovnik
17 godina
Pukovnik kaže...

moguće da pcie ne radi, a jel ti matična ima integrirani grafički čip?

s obzirom na vrijeme proizvodnje ploče i vrijeme proizvodnje tog procesora, treba imati podršku za taj procesor od prvog biosa

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 14:08 (igy).
17 godina
neaktivan
igy kaže...
Pukovnik kaže...

moguće da pcie ne radi, a jel ti matična ima integrirani grafički čip?

s obzirom na vrijeme proizvodnje ploče i vrijeme proizvodnje tog procesora, treba imati podršku za taj procesor od prvog biosa

Nema integrirani čip, sve je to novo tako da ne znam u čemu bi mogao biti problem.

Pukovnik
17 godina
neaktivan
Pukovnik kaže...
jastreb kaže...

Moguće jest da je upravo to problem i kod mene. Samo, kako napraviti nadogradnju ako nemam sliku?

E da, moraš naći nekoga tko ima stariju matičnu koja podržava tvoj procesor i na taj način ga nadograditi, sad se sjećam da je u pitanju bila nadograda procesora.

17 godina
Pukovnik kaže...

Nema integrirani čip, sve je to novo tako da ne znam u čemu bi mogao biti problem.

hajde izvadi pločice ram-a stavi jednu u utor i mijenjaj kroz utore, ištekaj sve kablove osim napajanja matične, napajanja proceora i venta, grafičke i harda

17 godina
jastreb kaže...

E da, moraš naći nekoga tko ima stariju matičnu koja podržava tvoj procesor i na taj način ga nadograditi, sad se sjećam da je u pitanju bila nadograda procesora.

ti nemaš pojma o čem pričaš

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Pukovnik kaže...

hajde izvadi pločice ram-a stavi jednu u utor i mijenjaj kroz utore, ištekaj sve kablove osim napajanja matične, napajanja proceora i venta, grafičke i harda

Nažalost nije uspjelo. Bojim se da je problem u samom procesoru.

Pukovnik
17 godina
Pukovnik kaže...

Nažalost nije uspjelo. Bojim se da je problem u samom procesoru.

a može biti dosta toga od kratkog spoja preko procesora do neispravnog pcie utora

trebalo bi to na servis / procesor možeš isključiti ako ga kod nekog možeš instalirati pa radi

17 godina
neaktivan

Da, čini se da ga moram nositi na servis.

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina

Znači sve vrti i radi samo nema slike pa ni ulaza u bios?

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pukovnik kaže...

imao sam slučajeva i da su proc bili neispravni, ali je češće bilo do nečeg drugog

a koja ti je grafička? i koje napajanje?

17 godina
neaktivan

Hm, podsjeća me na moj problem, i da bio je problem u neispravnoj MBO. http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/nemam-slike-monitoru-nije-graficka/62287.aspx

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Pukovnik kaže...

imao sam slučajeva i da su proc bili neispravni, ali je češće bilo do nečeg drugog

a koja ti je grafička? i koje napajanje?

Mislim, na kraju krajeva nema tu neke filozofije. Ako ovo nema slike, iako na matičnoj su upaljene sve lampice, onda procesor ne valja.

Grafička N460GTX HAWK

Napajanje Corsair VX 450 ATX2

Pukovnik
17 godina
Pukovnik kaže...

Mislim, na kraju krajeva nema tu neke filozofije. Ako ovo nema slike, iako na matičnoj su upaljene sve lampice, onda procesor ne valja.

Grafička N460GTX HAWK

iznenadio bi se :)

no u svakom slučaju ako ne možeš sam isključiti kvar svake komponente, najbolje na servis, ovako se samo može nagađati

17 godina
neaktivan
igy kaže...
Pukovnik kaže...

Grafička N460GTX HAWK

iznenadio bi se :)

no u svakom slučaju ako ne možeš sam isključiti kvar svake komponente, najbolje na servis, ovako se samo može nagađati

Na servis, definitivno. Ja sam skoro čir dobio.

17 godina
neaktivan
igy kaže...
jastreb kaže...

ti nemaš pojma o čem pričaš

Sramim se

15 godina
neaktivan

Budući da ti je sve novo predpostavljam da ima garanciju. Ako je tako neprčkaj ništa nego nosi u servis

15 godina
protjeran
jedini problem je na matičnoj ploči ako se nevaram problem je do ram memorije ili da nisi pri stavljanju ostetio procesor ili da nije dobio vlage jer je meni kapljica vode tako kapnula i nakraju je doslo do kratkoga spoja i sv eotislo u pm....pogledaj da t nije iglica neka iskrivljena......Ili pogledaj samo da ti nije ostecena koja iglicia na utoru za grafičku karticu pa ti odmah daje smetnje i na integriranu....
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice