Nova konfiguracija zadaje glavobolje

poruka: 15
|
čitano: 2.812
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dobar dan..

dakle.. upravo sam se vratio iz ADM-a s novom konfiguracijom u djelovima.

AMD FX 8120 procesor

Asrock 970de3/us3s maticna

msi gtx 560 ti twin frozr 3

kingmax ddr3 1600mhz 4GB ram

hdd 500gb  (mislim da je sata tri, ali nisam siguran, ne pise na njemu, ali spojen ja na sata tri, i covjek od kojeg sam kupio kaze da je sata 3)

corsair cx 600w

i to bi valjda bilo to

dakle, prvo. ram mi pise da je 1333mhz, a na kutiji pise da je 1600mhz.

kako da ga stavim 1600mhz?

drugo, procesor, čini mi se, se previše zagrijava. u biosu na maticnoj pise da je mu temp 55 (dakle u biosu, bez da ima jos win na hdd-u)

ali ja mu hladnjak primim s rukom lagano, i pece me, dakle cini mi se da je vise od 55 stupnjeva. te zasto bi se uopće zagrijavao tako ako je tek u biosu?

pitanja su mi, jel to ima veze s tim sto bi memorija trebala biti ma 1600mhz jer je tvornicki tako napravljena, pa to nekako ima utjecaja na procesor, ili sta. i kako da ram stavim na 1600mhz

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.7.2012 19:02 (Tipkalo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nova konfiguracija zadaje glavobolje
1600 MHz postaviš u biosu, a amd se grije dosta pod stock coolerom. I s mojim 960t su takve temperature u biosu...
13 godina
neaktivan

Mozda ti pasta nije fino stavljena ili cooler nije dobro "sjeo", provjeri opet...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imao sam athlon2 640 (cetverojezgreni) i nije se zagrijavao ni priblizno tako toliko.

onda sam imao phenoma 2 945 i isto, nije takav bio, isto je bio dosta hladan, i tokom vecine igrica mu se temperatura nije dizala puno.

a ovaj odmah na pocetku dok bios pali, odmah mu ventilator radi ko lud.oa koji mu je, to mi nije normalno bas

16 godina
neaktivan
Evo za info moj stock se vrti u biosu na oko 3500 rpm-a. U winsima pod opterećenjem ide do 6000 rpm-a ( buči ko budala ) i ima temperaturu od 60 stupnjeva.
17 godina
odjavljen

U biosu će ti temperatura UVIJEK biti veća nego idle u windowsima jer radi na punom taktu/voltaži. Kad instaliraš windowse pogledaj koja ti je temperatura. A vi ostali ne drobite bezvezei ne zbunjujte čovjeka ako ste u životu sastavili jedan i pol kompjuter.

Nego, 4 giga rama??? Bilo ti je puno još 200 kn???

Freak Show Inc.

5 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za rame ces u biosu prebacit na 1600 mHz. Osobno imam rame od 1600 mhz, pa sam tek neki dan skuzio u biosu da rami rade na 1333 ( iako koristim komp vec godinu dana) sad kad sam prebacio nema prevelike razlike. Dalje temperature su ti kod AMD-a dosta veće nego kod npr. intela. I normalno je da ti takav proc drzi na 45-50 ili više stupnjeva sve ovisi o kakavom je kućištu riječ , dali ima dovoljno propuha kroz njega. Mog phenoma 965 x4 stock je po ljetu drzao na 45 u idlu i bio je prebučan ( a zašto je prebučan : zato što radi na 4000-6000 okr/min i zato što nema zaobljena pera ili propelere ) preporučam ti da što prije uzmeš nešto bolje od stock kulera.

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Memorijski kontroler se nalazi u PROCESORU ! Dakle taj Bager je dizajniran za 1333 MHz memoriju, iako se lako digne množitelj i postavi na 1600 MHz.

Zašto stock cooler na taj procesor ?

Bolje da si uložio nešto novca jer treba se to dobro ohladiti, nije to bilo kakav procesor !

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
memoriju ne moraš dirati, 1600, 1333, 677, isti k drugo pakovanje ;)
zagrijavanje... pa gledajte.. ;) ... nabavi bolji proc kuler, stavi hlađenje tekućim dušikom i da vidiš... ili ga dovezi u moj podrum gdje je 1stupanj ispod nule, otvorimo mu kućište i nema da mu je temperatura viša od 15stupnjeva ;)...

(tu neka vrata neko ostavio, i sad propuh ih lagano zatvara i otvara, a ona za to vrijeme škripe i strašno me sekiraju...moram to zatvorit..)..
13 godina
protjeran
satara kaže...
memoriju ne moraš dirati, 1600, 1333, 677, isti k drugo pakovanje ;)
zagrijavanje... pa gledajte.. ;) ... nabavi bolji proc kuler, stavi hlađenje tekućim dušikom i da vidiš... ili ga dovezi u moj podrum gdje je 1stupanj ispod nule, otvorimo mu kućište i nema da mu je temperatura viša od 15stupnjeva ;)...

(tu neka vrata neko ostavio, i sad propuh ih lagano zatvara i otvara, a ona za to vrijeme škripe i strašno me sekiraju...moram to zatvorit..)..

ispravak, kaze se isto sranje drugo pakovanje

da treba ti novi hladnjak jer ovaj stock amd nije ni za kur . . vidio sam ga na you tubu isporedba sa hyper 412s, ugl 412s koji dode 250kn je 10x veci i otprili ke 20x tisi, mozda sam malo pretjero, ali razlika je ogromna. tako da si kupi neki hladnjak, od 200kn pa nadanje nemos pogrijesit svi su dobri, ja imam 212s i necujem ga na Q6600, temp idle 35, load 50.

kupi si 612s, dodas jos jedan vent smanjis mu vrtnju na 50% i nece bit ama bas ni šuma, a temperature ce bit puno nize.

Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju!
14 godina
neaktivan

Evo, ljudi hvala na savjetima. Ja nisam bio siguran dali je procesor tako vruć zbog frekfencije rama, te sam zbog toga pitao kako da ram postavim na 1600MHz (moj procesor je (pročitah negdje) napravljen tako da mu je default brzina fekfencija rama 1866MHz, pa sam očekivao da će mi možda netko reći nešto tipa da moram novu pločicu nabaviti, ili nešto pod hitno.

Uglavnom sada kada sam instalirao windows procesor se drži na 55-60 stupnjeva (idle), a ram  je na 1600MHz. Tokom igrica i renderiranja u Mayi, procesor se zagrije do 65°, al to je to. Nisam imao ništa više para za još 4GB rama, kao što niti nemam za bolji hladnjak za procesor..

Uglavnom problem rješen, hvala svima.

P.S. nemam kućište, konfiguracija mi leži na ručniku na stolu, već četvrti kompjutor kojega tako držim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Tipkalo kaže...

Evo, ljudi hvala na savjetima. Ja nisam bio siguran dali je procesor tako vruć zbog frekfencije rama, te sam zbog toga pitao kako da ram postavim na 1600MHz (moj procesor je (pročitah negdje) napravljen tako da mu je default brzina fekfencija rama 1866MHz, pa sam očekivao da će mi možda netko reći nešto tipa da moram novu pločicu nabaviti, ili nešto pod hitno.

Uglavnom sada kada sam instalirao windows procesor se drži na 55-60 stupnjeva (idle), a ram  je na 1600MHz. Tokom igrica i renderiranja u Mayi, procesor se zagrije do 65°, al to je to. Nisam imao ništa više para za još 4GB rama, kao što niti nemam za bolji hladnjak za procesor..

Uglavnom problem rješen, hvala svima.

P.S. nemam kućište, konfiguracija mi leži na ručniku na stolu, već četvrti kompjutor kojega tako držim.

procesor ti se definitivno previse zagrijava u idle, za load neznam kod amd-a, kod intela je do 70 "ok" - tj. nije opasno

ako si mogo kupit tu konfu valjda mozes izdvojit koju kunu za hladnjak, steta je taj procesor nehladit dobro i da ti stalno zuji na stolu

14 godina
neaktivan

Ventilator na hladnjaku je većinu vremena na 100% (i sammim time ventilator proizvodi toplinu kojom zagrijava zrak koji treba hladiti procesor), a procesor ne prelazi nikako 60° (popne se max do 67° iz razloga što ventilator ne ubrza odjedanput na 100% snage, kinearno ubrzava kolko sam skužio).
I ugl. tokom renderiranja u Mayi (100% iskorištavanja svih jezgri, sat vremena je trajalo renderiranja) temperatura je bila 60°. :D

Tak da budem kupio Novi hladnjak tek kad ću ga trebat overclockati, a trenutno itekako ne trebam.

13 godina
protjeran
Tipkalo kaže...

Ventilator na hladnjaku je većinu vremena na 100% (i sammim time ventilator proizvodi toplinu kojom zagrijava zrak koji treba hladiti procesor), a procesor ne prelazi nikako 60° (popne se max do 67° iz razloga što ventilator ne ubrza odjedanput na 100% snage, kinearno ubrzava kolko sam skužio).
I ugl. tokom renderiranja u Mayi (100% iskorištavanja svih jezgri, sat vremena je trajalo renderiranja) temperatura je bila 60°. :D

Tak da budem kupio Novi hladnjak tek kad ću ga trebat overclockati, a trenutno itekako ne trebam.

ali taj hladnjak je katastrofa, citao sam negdje review tog procesora i rekli su da netreba uopce racunat na hladnjak koji ide uz nejga

14 godina
neaktivan

za stock clock/voltažu je ok, samo što je glasan, i većinu vremena radi na 100% snage.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice