kad upalim kompjuter samo mi neka slova po ekranu i sve iscrtkano i mogu pokrenuti samo u safe modu nije problem u grafičkoj i monitoru provjerio sam
...može biti svašta, a jel možeš ući u BIOS i napiši malo više, koji OS imaš i sl...
mogu ući u bios al nemog ništ pročitat kad sve nekak pomješano neki znakovi bezveze kad sam upalio kompjuter nešt je pisalo za procesor i spominjalo se nešt cmos to je jedino šta sam vidio. imam windows xp home edition
za početak otvori komp i izbriši CMOS i probaj ponovo ući u BIOS...
Da.....vjerojatno si nešto u BIOS-u krivo postavio(možda postavke za OC@).
Svakako poslušaj savjet kolege i clear-aj CMOS.
kak da to napravim kad nemog se snać u biosu kad
slova sva ispremještana
Gle,skini bočnu stranicu s kućišta,i moraš pronaći di ti stoji baterija na ploči.
Pored baterije mora bit 2 pina u blizini kojih piše Clear CMOS.
Uzmi jedan jumper i stavi na te pinove,
ako nemaš ,probaj s nekim metalnim predmetom...odvijačem...
(svakako isključi računalo iz struje,da ne bi bilo....)
Također probaj i bateriju s MBO izvući,pričekaj 10-ak minuta pa vrati.
Ako ne bude efekta od ovog(mada,čisto sumnjam a neće bit)....
izvuci power corde(kabel) od napajanja i pričekaj također 10-ak minuta.
Onda opet upali računalo i odi u BIOS poriktat postavke(ako misliš nešto mjenjat).
Moraš otvoriti kučište i na matičnoj pronaći jumper za clear CMOS, premjestiti ga na par sekunda sa prvog i drugog pina na drugi i treci ili obratno (shemu imas na ploci), vratiš
na staro i pokrenes komp. uđeš u BIOS namjestiš datum, vrijeme, ostalo ne moraš dirati sejvni i možda bude u redu...
...he he malo sam zakasnil...
ne pomaže ništa od ovga jel imate još kakvih ideja
All Programs - Accessories - System Restore - označiš Restore my computer an earlier time - next - odabereš na kalendaru datum kad je sve radilo normalno - next...
...iako sumnjam, ako ti ne radi BIOS morat češ po novu matičnu...
kad upalim kompjuter samo mi neka slova po ekranu i sve iscrtkano i mogu pokrenuti samo u safe modu nije problem u grafičkoj i monitoru provjerio sam
Ovo ne razumijem,provjerio si na drugom kompjuteru....što????
Da ti drugi kompjuter ne radi isto kao i prvi ili....????
Daj to mlo objasni,mislim taj cijeli postupak.
Ako već tražiš pomoć za neki problem,onda se malo potrudi i objasnit o čemu se radi.
Tako će onima koji odvajaju svoje vrijeme za pomoć,biti kudikamo lakše...
da ne velim,koliko neozbiljno zvuči ovo iz tvojeg posta....
Ovo ne razumijem,provjerio si na drugom kompjuteru....što????
Da ti drugi kompjuter ne radi isto kao i prvi ili....????
Daj to mlo objasni,mislim taj cijeli postupak.
Ako već tražiš pomoć za neki problem,onda se malo potrudi i objasnit o čemu se radi.
Tako će onima koji odvajaju svoje vrijeme za pomoć,biti kudikamo lakše...
da ne velim,koliko neozbiljno zvuči ovo iz tvojeg posta....
moze bit da je do matiicne

Hvala sima na pomoći
VGA kablo od monitora 99% ;)
VGA kablo od monitora 99% ;)
jao ajd uslikaj ak nije bed bas me zanima kak ta slova ispremješana izgledaju
Po slikama sto je posto VGA kablo, pogotovo ako koristi CRT monitor... Neka proba monitor sa istim kablom na drugi komop i znat ce.... ;)
Dobro,a zašto onda nemre ući u BIOS i može podići samo u safe boot-u system????
...he he, sve zbog one žice...
a vidio sam puno takvih crta na monitoru i gotovo je uvijek u pitanju bila matična...
Pa da...zbilja bi bilo čudno da zbog kabela od monitora nemre ući u BIOS i da mora system podizati u safe modu.
...ak' mu nije kojim slučajem BIOS na kablu?
Uuuu... Po ovim slikama dalo bi se pretpostaviti da se radi o nekom kapitalnijem kvaru. Nakon ovoga i ja bih rekao da je riječ o matičnoj ploči (ako već tvrdiš da je s grafičkom sve u redu).
...očito je bilo da trebaš novu matičnu kad brisanje CMOS-a nije pomoglo. Dobro je kaj matične nisu tak' skupe, ak' nemaš stari socket...
slikni nam to foto aparatićem , pa sendaj, jer otkud znam, moze bit 8(vodoravno) problema u BIOS-u
auuu sorry nisam gledao nize postove za slike, ti si to nest gadno zajebo se izvinem :S ne znam rjesenje, guglaj malo