Ne prepoznaje grafičku karticu...

poruka: 12
|
čitano: 4.269
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Poz ekipa,

Prije par dana nabavio sam novu XFX-evu 7870 BE,ali nikako mi komp nece prepoznati i oznacuje ju kao standardni VGA adapter.
Probal sam installat Catalyst i sa CDa i sa AMDove stranice,najnoviju verziju ali niti to ne pomaze.
Onda sam napravio flash biosa (Sabretooth 990 R2) za svaki slucaj,nakon toga sam izvrtio grafu po svim dostupnim PCIe slotovima,ali nista...
I da napomenem kako god sam kaj napravio,svaki put sam nanovo dizo Win da budem siguran,ali svaki put je isti rezultat.
Nesto slicno kao i u ovom videu:

Napomena:
Koristim DVI 2 VGA konverter,nisam siguran koliko je to bitno ili nebitno,ali eto...

Potpisao: Đelo Hadžiselimović
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 2:23 (Wux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Ne prepoznaje grafičku karticu...

1. Jesi prije uklanjanja stare grafe deinstalirao njene drivere i prateći softver?
2.Jesi mjenjao postavke u BIOSU, ako jesi tada učitaj "defaultne postavke", snimi, izađi iz BIOSA i restartaj račujnalo.
3. Isključ računalo iz struje, izvadi bateriju na MB i tek tada fizički izvadi staru i ugradi novu grafu.
4 Nakon pokretanja računala savjetujem da sa ATI-jevih stranica skineš najnovije drivere i instaliraj (oko 98MB),
5. Osim samih drivera ATI control panel neće raditi bez .net frameworka 4.0, dakle i njega instaliraj ili sa optičkog medija koji je došao uz karticu ili skini sa MS stranica.
Napiši jesi karticu "ugradio" ispravnim koracima, preskočio neki od njih?
Opiši situaciju da vidimo što i kako dalje, DVI koristi ISKLJUćIVO SAMO onaj koji si dobio s novom karticom, adapteri su različiti od kartice do kartice istog proizvođača, s adapterom drugog proizvođača ni ne pokušavaj, toliko je toga na tržištu da jednostavno osim originalnog adaptera nema načina da znaš sa kojim možda VGA proradi ili izgori!

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 6:10 (Hardwhelper!!!).
12 godina
neaktivan

1.Konfuguracija je od nule sastavljana,dakle nije bilo stare graficke.
2.Sve su postavke defaultne,jer nista ne diram dok komp ne proradi kak spada.
3.Nisam probal,ali budem kroz sat-dva.
4.Probal sam i nove i stare,ali uvijek isto.
5.Framework 4 mi se dize sa driverima iz maticne,al probal sam i skinut zadnji sa stranice,ali opet uzalud...
    - ako mislis na ovaj CP (http://bit.ly/13LlK6j),radi on meni ali nemam nikakvih opcija za graficku,samo "pinned,presets,performance i  information"
    -prilikom ugradjivanja kartice i opcenito sastavljanja svih dijelova kompa,drzal sam se knjizica ko pijan plota,3 dana sam cital i prolazil kroz sve njih
     cetvrti dan sam krenuo polako sastavljat.

13 godina
neaktivan

U biosu postavi(ako nije) PCIe,da je na prvom mjestu,save&exit.Još jednom provjeri jel dobro "sjela".Probaj sa(ako si u mogučnosti) hdmi izlazom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Budem pogledo jos to u biosu,nisam obraco paznju na to...
a nazalost nisam u mogucnosti da probam HDMI

12 godina
neaktivan

Probal sam sad ali nista

12 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

3. Isključ računalo iz struje, izvadi bateriju na MB i tek tada fizički izvadi staru i ugradi novu grafu.

Opet ista prica...

15 godina

Probaj grafu u nekom drugom kompu , kod frenda , pa ako je i tamo ne prepoznaje onda postoji mogucnost da je grafa defektna !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Probaj grafu u nekom drugom kompu , kod frenda , pa ako je i tamo ne prepoznaje onda postoji mogucnost da je grafa defektna !

To sam za sutra dogovorio,prical sam jos ovak sa par ljudi sa strane vele da moze i do windowsa bit,da probam i na 7ici i na Xp-u

17 godina
neaktivan

Do Win može biti samo ako imas neku od "yarrr" verzija s extra awesomnessssss tweekovima. Probaj naći orginalnu instalaciju (netreba ti key i slicno, samo nedirnuta instalacija).

Kakvo ti je napajanje? Može li nahraniti tu grafičku? I jesi li spoji napojne kablove koje si trebao? Ona ima dva 6portna slota čini mi se...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 14:37 (brainiac).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imam cistu verziju 7ice... i poslije dizanja imam neke "yarrr" stvari za pokrenut :)
pokuso sam drivere i na ciste win dic i na pyro,al eto nista...
a grafa ima jedan 8 portni i jedan 6 portni slot i oba su ustekana u 750W napajanje

- cekam sutra da isprobam kod frenda grafu,drzite mi fige...

12 godina
neaktivan

Nista nazalost,i kod njega ista stvar... idem danas odfurat na reklamaciju ovu...
Sam me frka da se to opet ne ponovi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice