Moze li se procesor postaviti bez paste? Pomoc Hitno
NE
NE
DA,normalno da se može!
Ako si siguran da je cpu baza hladnjaka dovoljno ravna i da CPU cooler leži kako treba na CPU-u ne treba ti pasta (ja na svome Q9650 nemam paste trenutno, a imam zavidno niske temperature, jer imam dobar cooler kojemu je baza tvornički dobro ispolirana)
Nemam niti na grafičkoj trenutno paste
Ako ti je žurba, možeš staviti procesor bez paste, ali prvom prilikom kupi i postavi pastu.
ja radije ne stavljam pastu jer bi se mogla zasušiti i onda se nemoze hladnjak uzeti dolje
vidio sam na jednoj temi da se to dogodilo nekome i htio je iskoristit onaj fen za gume LOL
ja radije ne stavljam pastu jer bi se mogla zasušiti i onda se nemoze hladnjak uzeti dolje
vidio sam na jednoj temi da se to dogodilo nekome i htio je iskoristit onaj fen za gume LOL
Zasušit će se jedino ako kompjuter ne pališ duže vrijeme...
zato se hladnaci necupaju kad se skidaju.. nego se probaju malo zarotirat kolko se moze da pasta popusti..
PS:ja malo isprobavao sa svojom gtx285.. bez i sa pastom.. razlike su bile enormne. +-10°C zato cim mozes sto kvalitetniju pastu stavi.. nije to bezveze..
Mislim o cemu vi ljudi pricate!? Baza CPU i hladnjaka nije tako ravna da popuni sve moguce neravnine i da hladnjak lijepo "sjedne" na CPU ako ne stavite bar neku pastu (ima ih vec za nekih 10-ak kn)! Mozete vi polirati procesor i bazu hladnjaka koliko hocete, ali opet ne vidim zasto ne staviti pastu i biti sigurni da je sve kako treba!? Dali vam je zao dati 30-ak kn za pastu!? Ne znate staviti pastu!? U cemu je problem....ne razumijem!? Pa nisu paste bezveze na hladnjacima! Da ne trebaju te paste ne bi ih ljudi stavljali i zezali se sa time. Zasto bi proizvodaci procesora uz stock hladnjake stavljali paste te si stvarali dodatni trosak ako pasta nije potrebna? Ne pricam sada vise ni o stock hladnjaku vec o svakome hladnjaku kojega kupite! Svi imaju bar naku pastu...ili vec na samoj bazi hladnjaka ili je dobijete posebno u tubici.
Sta, netko je rekao da nije mogao skinuti hladnjak sa procesora radi paste!? Ocito nije nikada u zivotu nista radio sa kompom i ne zna da se hladnjak malo zarotira i sve se lijepo skine dolje.....procesor izvadis iz socketa, ocistis staru pastu, stavis drugu i vozi..... Tako da ne vidim zasto komplicirati oko tako jednostavnih i banalnih stvari kao sto je pasta za procesor?
Drugo da sada pricamo koja je pasta bolja i zasto.....ali stavljati CPU i hladnjak bez paste....IMHO gluposti.
Poptuno se slazem sa kolegom iznad. To je totalno glupo i suludo. Dobicete visoke temperature i rusenje i rastartanje kompa. Sto se tice problema sa skidanjem to se ne dogadja sa pastama koje mozete upiti posebno vec sa nekim koje dodju na stock hladnjacima koji su vise guma nego pasta. OBAVEZNO PASTA!!!
Poptuno se slazem sa kolegom iznad. To je totalno glupo i suludo. Dobicete visoke temperature i rusenje i rastartanje kompa. Sto se tice problema sa skidanjem to se ne dogadja sa pastama koje mozete upiti posebno vec sa nekim koje dodju na stock hladnjacima koji su vise guma nego pasta. OBAVEZNO PASTA!!!
Vecu glupost nisi mogao napisat,nije istina da ce bit pregrijavanja i rusenja...
Vec vidim sljedeci post:
Kompjuter mi se ruši kad igram igrice? Pomoc Hitno
Mislim koji je to idiotizam za stalni rad ne stavljati pastu na procesor, ali ako neke veseli samo naprijed.
Nije ni jedan hladnjak ni procesor savrseno ravan ni gladak, također dobar dio hladnjaka nema
dobru bazu pa cak i neki skuplji kao TRUE koji dode 500kn. A kad onda kombiniras nesavrsen
procesor i osrednji hladnjak dobijes probleme s temperaturom i nestabilan sustav.
A kad smo vec kod toga, sve je moguće pa tako možete i korisiti proc bez hladnjaka uopce, samo eto
po 5 minuta u komadu pa slijedi restart, tako da sam se mozda krivo izrazio.
Moguće, DA, preporucljivo, nipošto. Autor može slobodno probati pa ako ima srece ce raditi, procesori
danas vise ne izgorjevaju samo se komp uspori/srusi ako se pregriju, ali ako misli korisiti komp
regularno, nadam se da ce uzeti neku pastu, pa bar onu za 5kn.
@Oly_E3, zaboravio si napomenuti da imas, koliko ono? 10+ ventilatora u kucistu, mozda bi trebao kad se
vec hvalis zavidnim temperaturama ? Mora da ti cijeli stan vibrira...
@Oly_E3, zaboravio si napomenuti da imas, koliko ono? 10+ ventilatora u kucistu, mozda bi trebao kad se
vec hvalis zavidnim temperaturama ? Mora da ti cijeli stan vibrira...
I sa 4 venta imam zavidno niske temperature. A što se tiče vibracija, to sam riješio
Vecu glupost nisi mogao napisat,nije istina da ce bit pregrijavanja i rusenja...
Probao si na svom kompu? Cemu to inace sluzi i zasto to nikad niko nigdje od proizvodjaca nije uradio? Genijalac
Daj link bilo kojeg proizvodjaca procesora ili hladnjaka gdje pise da moze ici bez paste.
Probao si na svom kompu? Cemu to inace sluzi i zasto to nikad niko nigdje od proizvodjaca nije uradio? Genijalac
Daj link bilo kojeg proizvodjaca procesora ili hladnjaka gdje pise da moze ici bez paste.
Normalno da sam probao na svom kompu,ne laprdam gluposti kao vecina forumaša...
Nisi odgovrio ni na jedno pitanje. Daj link gdje to bilo ko relevantan tvrdi da je to tako preporucljivo. SVe moze do nekad.
I nemas pojma ko sam, sta sam i koliko znam da mozes tvrditi da laprdam ako si na mene mislio.
Nisi odgovrio ni na jedno pitanje. Daj link gdje to bilo ko relevantan tvrdi da je to tako preporucljivo. SVe moze do nekad.
I nemas pojma ko sam, sta sam i koliko znam da mozes tvrditi da laprdam ako si na mene mislio.
imaš u mislim proščom bugu nešto o tome... brusi se gornja strana prca sa šmirgl papirom i zatim se polira kako bi bila savršeno ravna i nakon toga pastu nema ptrebe stavljat...
Pricas bedastoce,ja samo znam da meni sve normalno radi bez paste...
meni su s pastom samo lošije temperature neznam zašto ali tako je
Nitko nije rekao da je dobro ne stavljati pastu, već je rečeno da računalo može raditi i bez paste, s dosta višim temperaturama doduše ali neće ti procesor izgoriti čim pustiš struju kroz njega samo zato što nisi stavio prokletu pastu. Neki ljudi jednostavno ne čitaju postove do kraja, već do dijela koji im zasmeta i onda namjerno izazivaju svađe.
DAj link!!!!!!
Ako intel, AMD, i svi ostlai relevantni faktori kazu da se pasta treba i mora staviti i isporucuju pastu uz svoje proizvde onda mi svi pricamo beadstoce a samo si ti relevantan. Cestitam. Steta sto je hall of shame zatvoren. Ti si idealana kandidat.
A zašto ja mogu Q9650 na 4GHz s Coolermaster Gemin II S-om i njegovim ventom na 1000RPM (+ 4x 120mm venta u kučištu) bez paste držati na 65C u loadu?
A zašto ja mogu Q9650 na 4GHz s Coolermaster Gemin II S-om i njegovim ventom na 1000RPM (+ 4x 120mm venta u kučištu) bez paste držati na 65C u loadu?
Nemoj se ni trudit objesnjavat taj LOGIC ne zna kaj prica!!!hahaha
DAj link!!!!!!
Ako intel, AMD, i svi ostlai relevantni faktori kazu da se pasta treba i mora staviti i isporucuju pastu uz svoje proizvde onda mi svi pricamo beadstoce a samo si ti relevantan. Cestitam. Steta sto je hall of shame zatvoren. Ti si idealana kandidat.
Hahaha NARAVNO DA SE NE MORA STAVLJATI PASTA!!
TRUE Black Rev C. kao high-end hladnjak dolazi sa pastom......da je tako ravna baza hladnjaka mislis da bi isla pasta sa njime, a ne kovorim o hladnjaku koji kosta 50-ak kn vec o minimalno 10x vise love.
I da.......samo jedan odgovor sa da ili ne......dali je itko vidio da bilo koji proizvodac procesora ili hladnjaka preporuca stavljanje necega od toga dvoje bez paste!? Samo trazim odgovor sa "da" ili "ne"!?
Poliranjem procesora se gubi garancija.....pa ako se nekome gubi garancija od procesora kojega je platio 2 k kn ok....ali opet stojim iza toga da je pasta obavezna ma koliko god ti polirao bazu i sta god radio sa CPU-om i hladnjakom.
Pasta je tu da popuni sve neravnine i da pokusa napraviti "savrsen" kontakt izmedu procesora i baze hladnjaka te samim time sniziti temperature.
Mozemo napraviti i mali test...uzmemo moju ATI 4870x2, skinemo sve paste i vrtimo nesto par sati bez paste.....i bas se pitam kakve ce biti temperature!? Ako grafa ode u "vjecna lovista" skupite svi lovu i kupite mi novu grafu...svi koji tvrde da je pasta bezveze i da ne treba. Naravno sloziti skemijati cemo nesto da se komp ne ugasi kada graficka dosegne odredenu temperaturu......isti test mozemo napraviti i sa procesorom. Budemo ga brutalno OC i bez paste pa da vidimo temperature i koliko ce izdurat.
12 ventilatora!? Sorry, ali ne vidim smisao toga. Sta ce ti 12 ventova u kucistu? Sta hladi tih 12 ventova?
TRUE Black Rev C. kao high-end hladnjak dolazi sa pastom......da je tako ravna baza hladnjaka mislis da bi isla pasta sa njime, a ne kovorim o hladnjaku koji kosta 50-ak kn vec o minimalno 10x vise love.
I da.......samo jedan odgovor sa da ili ne......dali je itko vidio da bilo koji proizvodac procesora ili hladnjaka preporuca stavljanje necega od toga dvoje bez paste!? Samo trazim odgovor sa "da" ili "ne"!?
Poliranjem procesora se gubi garancija.....pa ako se nekome gubi garancija od procesora kojega je platio 2 k kn ok....ali opet stojim iza toga da je pasta obavezna ma koliko god ti polirao bazu i sta god radio sa CPU-om i hladnjakom.
Pasta je tu da popuni sve neravnine i da pokusa napraviti "savrsen" kontakt izmedu procesora i baze hladnjaka te samim time sniziti temperature.
Mozemo napraviti i mali test...uzmemo moju ATI 4870x2, skinemo sve paste i vrtimo nesto par sati bez paste.....i bas se pitam kakve ce biti temperature!? Ako grafa ode u "vjecna lovista" skupite svi lovu i kupite mi novu grafu...svi koji tvrde da je pasta bezveze i da ne treba. Naravno sloziti skemijati cemo nesto da se komp ne ugasi kada graficka dosegne odredenu temperaturu......isti test mozemo napraviti i sa procesorom. Budemo ga brutalno OC i bez paste pa da vidimo temperature i koliko ce izdurat.
12 ventilatora!? Sorry, ali ne vidim smisao toga. Sta ce ti 12 ventova u kucistu? Sta hladi tih 12 ventova?
Mislim da je on pitao dali moze postavit hladnjak bez paste znaci trazio je odgovor DA ili NE,a vi pricate o tome kako se hladnjak ne stavlja bez paste kako je ona obavezna itd...
Sve sta ste vi naveli pada u vodu i hladnjak se moze staviti bez paste,uzalud vam trud...
Konacan odgovor je DA i kraj price...
Ma tebi je kraj price davno bio. Ti sve znas i to ti kazes to je 11. bozja zapovijed. Je..s i iNtel i AMD i sve proizvodjace procesora chipseta i hladnjaka zajedno. TI znas oni ne znaju. Kralj
Tako prica osoba koja nema dobre argumente.
Hoce raditi kako treba bez paste?
Dali ce temperature biti bolje sa pastom ili bez nje?
Dali znas o kojem hladnjaku je rijec i dali je baza hladnjaka 101% ravna i dobro ce "leci" na procesor i ostvariti dobar kontakt?
Dali ijedan proizvodac preporucuje stavljanje bez CPU-a bez paste?
Ovo "kraj price" mozes ne znam kome prodavat....ljudi nisu "ovce", ti vjerujem nisi neki "coban" pa ti to "kraj price" nitko ne pusi jer ne vidim koja si ti manga tu ili bilo gdje da odlucis kada je "kraj price"......bez uvrede.
I da je baza hladnja 101% ravna procesor nije a ne vjerujem da ce iko normalan polirati procesor. Mada za njega ne znam ;)
Pusti budalu.
Tako prica osoba koja nema dobre argumente.
Hoce raditi kako treba bez paste?
Dali ce temperature biti bolje sa pastom ili bez nje?
Dali znas o kojem hladnjaku je rijec i dali je baza hladnjaka 101% ravna i dobro ce "leci" na procesor i ostvariti dobar kontakt?
Dali ijedan proizvodac preporucuje stavljanje bez CPU-a bez paste?
Ovo "kraj price" mozes ne znam kome prodavat....ljudi nisu "ovce", ti vjerujem nisi neki "coban" pa ti to "kraj price" nitko ne pusi jer ne vidim koja si ti manga tu ili bilo gdje da odlucis kada je "kraj price"......bez uvrede.
Jesi imao kada kompjuter bez paste?