Monitor ne reagira...

poruka: 6
|
čitano: 1.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Monitor ne reagira...

Postovani, nadam se da cete mi moci pomoci.

Imam kompjuter kupljen prije 3 godine. Cim smo ga kupili, znalo se dogoditi da kad se kompjuter upali, monitor jednostavno ne reagira. Dakle, u stand by-ju je, komp se upali, a kod njega nista. To se ne bi dogodilo svaki put, tu i tamo, no naposljetku bi monitor ipak reagirao.

Mislili smo da je mozda graficka u pitanju, pa smo trazili novu, dobili ju. No problemi su se nastavili. Mislio sam da mozda ram ne valja. Da hard nema dobar spoj. No, problem je sto nemam znanje koje bi mi pomoglo da to otkrijem. Eventualno bih izvadio ram, propuhao da nije slucajno prasina u spoju i vratio ga. No od jucer se monitor nikako ne zeli "pokrenuti". Jedino sto sam utvrdio je da se pri paljenju kompjutera ventilator na grafickoj zavrti, vrti se sekundu, dvije i onda se prestane vrtiti.

Ako netko moze dati savjet i reci sto misli da je uzrok ovog kvara. Los spoj rama, grafe, harda...? Previsoka temperatura? Nesto trece?

Zahvaljujem!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitor ne reagira...

bilo je već nešto slično...al evo...pitam i tebe...dal se čuje kratak BIP prije nego se monitor ne upali?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 11:27 (beziljy).
17 godina
neaktivan
Monitor ne reagira...

Iskreno, ne mogu reci 100%, no mislim da ne. Cuje se samo zvuk optike, slican onom koji se treba cuti kad monitor iz stand by-a predje u "radni status". Po tome da se to nije dogadjalo stalno, nego samo povremeno, zakljucujem da je neki spoj los. No to je samo neinformirana pretpostavka. :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Monitor ne reagira...

ako se nečuje BIp...BIOS se nije podigao...znači neš mu ne štima...probaj uči u BIOS i LOAD SETUP DEFAULTS...ako ni tan neće...prvo kreni od testiranja memorije...ako imaš 2 ili više pločica prvo provaj s jednom...pa ak opet neće probaj mjenjat pločice...ili posudi od nekog...i provjeri jel ti se dobro spojeno...od mermorije, grafičke, napajanja ploče itd...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 12:18 (beziljy).
16 godina
neaktivan
Monitor ne reagira...

problem je da kada ga upalim ništa se ne događa, tj. venilatori svi rade i sve je normalno ali slike na monitoru nema
sad da kažem koji djelovi sigurno rade:
napajanje, matična, hard,ram,monitor,grafika

konfiguracija:
procesor: Intel Pentium 4, 3.00GHz
matična: MSI G31M-F (nova danas kupljena)
hard: hitachi 160GB (sata)
ram: good ram ddr2 667MHz 1GB x 2
grafika: imam grafičku (ATI radeon HD2600) ali ima i inegrirana na ploči, probao obje

zahvaljujem na svakoj pomoći i ako nešto još treba navesti recite (napajanje je neko kinesko ali sam probao s napajanjem iz drugog kompa)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor ne reagira...

Evo čim vidim da piše Hitachi 160 odmah mi dođe slabo (najgori diskovi ikada)!!!

Da imaš problem sa memorijom dobio bi nekoliko beepova po kojima biš mogao dijagnosticirati o čemu se radi.
Za početak probaj nasilno resetirati BIOS tako što ćeš iščupati baterijicu i pronađi na matičnoj u blizini baterije

di piše CLR CMOS to uzmi kacavidu i napravi kratki spoj da se sve resetira pa onda probaj.

Ali po svemu sudeći mislim da ti je to greška do monitora.

Za svaki slučaj još jendom provjeri sve one kablove koji se spajaju na matičnu da nisi koji pogrešno prespojio.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice