Mac mini

poruka: 10
|
čitano: 2.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Mac mini
Ovako dobio sam Mac mini zanima kako izvaditi cd a da nismo u Mac osu jel nes izgleda nije ok s cdom inače radi se o g4 modelu..
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Mac mini

Ovaj?

U biti nikak ,osim da rastaviš uređaj. Na Macu ,optičke diskove možeš izbaciti samo iz sistema ,ili ako imaš Apple tipkovnicu ,na njoj je ''Eject'' gumb.
Pa jel radi taj Mini i ima li instaliran OS?

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
Mac mini
Uspio sam izvadit sa f12 al sad me zanima kak uspostaviti mrežu trebaju mi neki brojevi(acc mame password i pppoe service name)..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...
Uspio sam izvadit sa f12 al sad me zanima kak uspostaviti mrežu trebaju mi neki brojevi(acc mame password i pppoe service name)..

Kaj nemaš lokalnu mrežu i router? To bi se trebalo automatski podesiti.

14 godina
Mac mini

imam al nece se sam namjestit..:(
imam jos jedno pitanje jel moze mac mini g4 model stari sa 1,25ghz imat neki usb hub(ima samo 2 usb prikljucka)..?? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

imam al nece se sam namjestit..:(
imam jos jedno pitanje jel moze mac mini g4 model stari sa 1,25ghz imat neki usb hub(ima samo 2 usb prikljucka)..?? 

Kak se ne može namjestit? Koji router imaš?

Ako je Thomson ,ukucaj u browser: http://192.168.1.1 ili http://dsldevice.lan/ ,user je user ,password imaš na donjoj strani ,na naljepnici ,traži ''code''.

Pod network ćeš naći priključene uređaje ,i tu je IP koji onda ukucaš.

Naravno ,uvjet je da je Mini spojen žicom na router.

Može ,kao i svaki drugi PC. Preporuka je da hub ima vlastito napajanje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 21:32 (kizo2703).
14 godina
Mac mini

ma budem uzeo bezicnu wi fi antenu jel bi mi mogao preporucit neku antenu i hub koji bi bili kompatibilni s tim minijem  i imam jedan cudan problemcic znaci od svih miseva koje imam samo mi 1 radi s minijem ito radi mi neki koji je strgan jel znate mozda zas..??
i da koji je max ios koji ovaj mini moze podrzat(1,25ghz 1gb rama 40gb harda msm meni je dobar i ovaj 10.3.x al htio bih neki noviji naravno ak moze i ako nije komplicirano).

i moram jos nes priznat nisam neki apple fan al iznenadila me brzina i mogucnost switchanja na ovom miniju zaista je sve prilicno brzo i fluidno osim paljenja to treba minuta i pol do 2.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

ma budem uzeo bezicnu wi fi antenu jel bi mi mogao preporucit neku antenu i hub koji bi bili kompatibilni s tim minijem  i imam jedan cudan problemcic znaci od svih miseva koje imam samo mi 1 radi s minijem ito radi mi neki koji je strgan jel znate mozda zas..??
i da koji je max ios koji ovaj mini moze podrzat(1,25ghz 1gb rama 40gb harda msm meni je dobar i ovaj 10.3.x al htio bih neki noviji naravno ak moze i ako nije komplicirano).

i moram jos nes priznat nisam neki apple fan al iznenadila me brzina i mogucnost switchanja na ovom miniju zaista je sve prilicno brzo i fluidno osim paljenja to treba minuta i pol do 2.. 

Wi fi? Teško da ćeš kod nas naći nešto kompatibilno. Bolje se drži žice.

Za miš ,bilo koji Logitech bi trebao raditi. Ili original ... Ostali vjerojatno nisu kompatibilni.

iOS? Nijedan. OS X - Leopard 10.5.8 KLIK

Ali ,onda se preporuča staviti još rama.

Zato jel je to PowerPC Mac. Općenito su bili brži od x86 procesora iste snage.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2013 22:23 (kizo2703).
14 godina
Mac mini

ma da os x sam mislio se isplati mucit i dali je velika razlika izmedju 10.5 i 10.3..??
oce radit logitech bezicni mozda to cu probat..??
i da jel mi mozes preporucit neki hub s vlastitim napajanjem..

sry za mucenje s pitanjima al prvi put se susrecem s macom pa zato a to ce mi sad ocito bit jedini komp pa zato.

budem onda dns ili sutra probao opet internet srediti pa javim ako jos di zapne..:) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tomislavivic kaže...

ma da os x sam mislio se isplati mucit i dali je velika razlika izmedju 10.5 i 10.3..??
oce radit logitech bezicni mozda to cu probat..??
i da jel mi mozes preporucit neki hub s vlastitim napajanjem..

sry za mucenje s pitanjima al prvi put se susrecem s macom pa zato a to ce mi sad ocito bit jedini komp pa zato.

budem onda dns ili sutra probao opet internet srediti pa javim ako jos di zapne..:) 

Da ,ima dosta razlike. Možeš probati napravi backup sadašnjeg OS-a sa Carbon Copy Clonerom - kloniraj sistem na vanjski disk ili napravi image particije ,koju poslije možeš vratiti.

I instaliraj Leopard. Link ti je na PP.

Trebal bi raditi ,jel je meni radil Logitech LX5 na PowerMacu G5.

Pogledaj hubove.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice