Laptop Samsung punjač problem

poruka: 16
|
čitano: 6.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

Znači imam Samsungov laptop i sinoć dok sam radio na laptopu odjednom se ugasio(poslije sam skuzio da je punjač prestao radit i tako istrosio bateriju), ujutro sam probao nekako pokrenuti laptop i kad sam mrdao onaj jack od punjača uspio sam pokrenuti laptop ali kad bih pomaknuo laptop punjač bi prestao puniti, i nakon toga sam u tom jacku cuo neko cudno krckanje da bi na kraju potpuno krepao punjač(prestala je svijetliti njegova zelena lampica)..
Za vas imam nekoliko pitanja:
1. Dali se isplati i dali se moze popraviti taj punjač ?
2. Ako se ne moze popraviti koji zamjenski punjač da si uzmem u linksu ili nekoj drugoj trgovini(na mom pise da je 19V i 3.16A) ?
3. Dali bi neki od ovih punjača pasali mom laptopu i imate li iskustva s nekim od tih zamjenskih  ?

Unaprijed hvala

Play Hrad Play Cool
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 0:38 (The Black Iso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Laptop Samsung punjač problem

1. Isplati li se neznam, ali popraviti se može. Cijena ovisi o vrsti kvara.

2. Uzmi neki kojem je moguće podesiti izlazni napon na 19V i kojem je izlazna struja 3.16A ili veća. U principu su to 90W punjači.

3. Trebali bi odgovarati LC Power 90W i Coolermaster 90W ako imaju odgovarajući konektor, to provjeri kod kupovine ili potraži na službenim stranicama.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
14 godina
neaktivan

ako lampica na punjaču ne svijetli možda je neki banalan kvar kao npr izgori onaj mali stakleni osigurač u  punjaču, a izgorio je vjerojatno jer je došlo do kratkog spoja u kabelu kod konektora (rekao si kako si kabel "namještao".bilo kako bilo, i da popraviš ili bi žice virile ili biš to nekako izolirao home-made metodom. i 3.16 * 19 je oko 60. znači ako oćeš kupit zamjenski punjač treba ti od najmanje 65 W. znači smiješ kupit i od 90W ali slabiji o 65W ne.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

To bi bilo ok kad bi ti zamjenski davali toliku struju koliko piše...ja se nebi igrao ovim od 65W jer znam da ne daje više od 3A, provjereno.

14 godina
neaktivan

rastavi tj prepili punjač (pošto nema šerafa), ništa te ne košta da vidiš gdje je kvar

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
peace_of_cake kaže...

rastavi tj prepili punjač (pošto nema šerafa), ništa te ne košta da vidiš gdje je kvar

Košta ako je jedini kvar loš kontakt na jacku, kao što je opisao.

Svi smo mi Mentalist.
14 godina
neaktivan

cini mi se da je napisao da lampica na punjaču mu ne svijetli na što me upućuje da je kvar na punjaču

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Aha, treba to dešifrirati, jbg {#}

Da, vjerojatno ga je zakratio, ali sumnjam da će otvaranje pomoći, ako je zapećaćen teško da je stakleni osigurač unutra, obično idu oni automatski, makar upitno.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Većinom su stakleni, bar u ovima koje sam do sad popravljao...to im je najjednostavnije ubacit unutra :)

16 godina
odjavljen

Jaka logika, lol.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Logika je jednostavna:

Napraviš adapter sa staklenim osiguračem i zalijepiš ga da se neda otvorit. Kad korisniku crkne adapter jer pregori osigurač prodaš mu novi adapter.

17 godina
protjeran

i sta preporucujete ?
sta mi je ciniti, ono sto ja znam da je lampica na punjaču svijetlila dok ja nisam mrdao oko jacka(onda je u jacku pocelo krckati) i kasnije je ta lampica prestala svijetliti...

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Ovisno koliko se razumiješ u to...al zaključujem ne previše... Ako imaš nekog frenda ili slično da se kuži u to neka pogleda možda se da složit za par kuna... Serviser bi te vjerojatno oderao po cijeni novog adaptera...
13 godina
neaktivan

Pogledat cu ujutro imam li nesto takvo u zalihi  pa ti javim.Ako si za mozemo se mijenjat za nes il ti dam for free.

Regen Servis Reball Akcija 250kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

može.. a ja cu onda ovisno o tome do ponedjeljka vidjet hoce li biti potrebe da kupim novi..

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ljudi, nasao sam jedan od MSa punjac univerzalni, 90W, znaci dovoljan za moj.. samo ne znam dali valja.. iznenadila me cijena od 150kn.. 

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice