Laptop overheating problem

poruka: 6
|
čitano: 2.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

laptop je hp m6 i proc temp je stalno najmanje 110 stupnjeva o_O a u igrama skoci i do preko 130. koliko je to normalno? uz to, moguce je koristit samo integriranu grafu jer kad switcham na drugu, uzasno laga u npr league of legends. znam da je vjerojatno do windows 8, ali trenutno pokusavam naci neko drugo rjesenje, povratak na w7 je zadnja solucija. Jel ima tko kakvu ideju?

0 0 hvala 0
15 godina

- Možda bi trebalo očistit laptop od prašine.{#}

- A ova switchable grafika je problem win 8.{#}

- Bolje ti se vratit na win 7 ako imaš probleme, igre bi puno bolje radile na ovom Radeonu,

nego na ovoj integriranoj grafici.

- Ne razumijem zašto u opće koristiš Win 8, ako imaš problema, zašto prelazit na OS koji

ti stvara samo probleme, niti jedan OS nije vrijedan toga da ne možeš normalno koristit

laptop, a pogotovo to nije win 8.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zato sto se dogadalo i na w7 koliko se sjecam, samo mozda ne toliko cesto i intenzivno. prasina nije 100%, ocistila sam neki dan. ma w8 mi je zgodniji za sve ostalo, a igram samo LoL pa nisam isla reinstall dok ne eliminiram sve ostalo. dakle definitivno je do windowsa i ne postoji neki fix? totalno mi je sad fucked up, ni ne primjetim kad radi grafa a kad ne, taj ati switchable graphic bugan na w8 cini se.

0 0 hvala 0
15 godina

- Ako je prašina čišćena, onda tu nešto nije u redu.

- Ove temperature su previsoke, tu ne gledam ovih 100*C i više, nego ove ostale temp. koje se kreću

oko 60*C.

- Kad je laptop čišćenjen od prašine da li je:

1. Kompletno rastavljen hladnjak i ventilator hlađenja laptopa?

1. Dobro očišćena stara i nanesena nova termalna pasta (obično se nanosi upola manja količina od zrna riže)?

2. Hladnjak pravilno montiran natrag (stežući vijke hladnjaka ravnomjerno i u križ)?

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne, nisam bas iskusna s time stoga nisam dirala. Samo sam otvorila poklopac i ispuhala prasinu koje je ionako bilo minimalno. Dat cu nekome tko se razumije u to, sad kad sa sigurnoscu znam da takve temp nisu normalne. Hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Laptop overheating problem
TheExaltedOne kaže...

Ne, nisam bas iskusna s time stoga nisam dirala. Samo sam otvorila poklopac i ispuhala prasinu koje je ionako bilo minimalno. Dat cu nekome tko se razumije u to, sad kad sa sigurnoscu znam da takve temp nisu normalne. Hvala :)

- Kad se skine poklopac ne vidi se prava količina prašine koja se je nakupila u laptopu,

prašina se skuplja na rebrima hladnjaka i oko samog ventilatora, taj dio se može vidjeti tek kad se skine ventilator hlađenja.

- Evo jednog primjera (slika 1 i 2).

- Laptop daj nekome tko se kuži u to bolje od tebe, treba kompletno hlađenje rastaviti, dobro ispuhati prašinu,

skinuti staru i nanijeti novu termalnu pastu, ponovno snimiti win 8, instalirati najnoviji BIOS i najnovije drivere.

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice