Kvar-stolno racunalo

poruka: 3
|
čitano: 806
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Kvar-stolno racunalo

Pozdrav forumasi, 
imam problem s racunalom pa bih trebao neki savjet, odnosno pomoc. Dok sam radio na njemu, koristio sam stick i prebacivao dokumente, bio mi se zaledilo sve i ja sam izvadio stick kako bih zastitio podatke i restartirao racunalo. Kad se poceo paliti prepoznao je sve komponente na njemu i nakon toga ne zeli nista drugo. Prikaze mi se crni zaslon i samo jedna crtica koja konstantno trepta :( promjenio sam HDD i isto je bilo, vadio sam RAM plocice jednu po jednu i opet je isto sve. Na maticnoj nema nikakvih crnih tragova i sve jedan kondenzator je ok. Pokusao sam s novim Windowsom, ali mi jednostavno ne dozvoljava nista, u BIOS-u sam namjestio da mi boota s diska. 

0 0 hvala 0
14 godina
Kvar-stolno racunalo

- Probaj izvadit bateriju s matične na par minuta, probaj onda.

- Otpoji svu periferiju osim monitora, otpoji HDD, DVD-RW, RAM isprobaj jedan po jedan,

dobro ispuši utore za grafu i RAM, ako imaš mogućnost integrirane grafe, vanjsku izvadi van,

spoji monitor na integriranu, vidi dokle dolazi onda, bez HDDa morao bi se zaustaviti na "no boot device" (ili sl.),

onda probaj malo po malo vraćati komponentu po komponentu natrag, konstantno provjeravaj stanje

(serija paljenja-gašenja).

- Bilo bi dobro da znamo više detalja o konfiguraciji o kojoj se radi.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.2.2014 17:23 (Valentin17).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Kvar-stolno racunalo

Aha hvala na savjetu :) pokusat cu cim se vratim nazad u drzavu, tj. kuci... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice