Komp mi se zagrijava

poruka: 4
|
čitano: 1.653
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Komp mi se zagrijava

Pa ovako... Moj komp se užasno zagrijava. Igram samo SAMPa jer to i mogu jedino... Nakon nekoliko sati igre mi temperatura CPUa dosegne do 70 stupnjeva, a kad je gužva na SAMPu (znaci puno auta i to) dosegne cak do 80! I onda mi se komp sam restarta da se nešto ne ošteti. Komp je s jedne strane otvoren i ugradio sam jedan dodatni ventilator da pomogne u hlađenju, ali bez uspjeha... Sad kad igram, npr. danas, mi se komp dva puta u roku jedan sat ugasio... Brzina fana je 2300 RPMa, a kad se zagrije 2900 RPMa....

Probao sam zatvorit komp s obje strane ali se odma zagrijao nakon 10 minuta igre sa dodatnim ventilatorom.

Neznam ako je ovo bitno ali stavit ću:

CPU - AMD Athlon X2 Dual Core 6400+ : 3.2 GHz

RAM - 2 GB

GFX - ATI X1950 Pro

Imate li nekih prijedloga kako da se ovoga riješim? Možda novi hladnjak za CPU ili nešto drugo?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Komp mi se zagrijava

Očisti hladnjak od procesora, promijeni termalnu pastu.

https://twitter.com/#!/Mario1990_Bug
14 godina
neaktivan
Re: Komp mi se zagrijava

Slažem se sa Mariom...

Neznam se potpisat..xDD
14 godina
neaktivan
Komp mi se zagrijava

Očisti hladnjak od prašine, promijeni pastu na procesoru, imaš tutorial na forumu kako to obaviti.

Kompjuter drži zatvoren, a ventilator koji imaš namjesti da ispuhuje na stražnjoj strani kučišta. Nabavi si još jedan dodatni vent (imaš ih jeftinijih do 50-ak kuna ako ne misliš sada komplicirati) i stavi ga da sa gornje strane ispuhuje. Ta kombinacija se u više slučajeva pokazala kao najboljom ako imaš dva ventilatora samo. Ako možeš staviti jedan sa prednje strane da upuhuje, onda si na konju i ne moraš se brinuti za temperaturu nikad više, izuzev nekih bolesnih overlockova (naravno i dalje moraš održavati čistoću i svješinu paste).

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice