oso mo je komp ne ovaj kojeg imam po moj pc nego neki šit sa amd 1.8ghz procom 750mb rama 128 grafa (ati 9600) i sad kad upalim komp pocne se vrtjet hladnjak na procu i sve normalno ali na monitoru pise power saving mode probao sam i na lcd monitoru kojeg koristim na ispravnome kompu i isto nije radilo mislim da nije napajanje kad se hldanjak vrti za proc nisam siguran nezz dali bi se hladnjak vrtio da proc ne radi nekako mislim da grafa zeza...??
Komp neradi
- poruka: 12
- |
- čitano: 2.525
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
bump
maticna otisla.
mozda
maticna otisla.
mozda
a ne grafa?
ja mislim da je grafa kad nece nista na monitoru prikazat
ili mozda ipak matična jer nevidim ni bios a nezz ako treba bit grafe za to
Može bit grafička riknula, ali probaj izvadit grafičku malo je očistit i kontakte također pa je natrag stavi i probaj.
mislim da nemam integriranu grafu
probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra
nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj
ako nije onda je valjda matična
mislim da nemam integriranu grafu
probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra
nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj
ako nije onda je valjda matična
Vjerujem da ti je 9600 AGP, a 4850 PCIe, tako da to neće ići. Posudi od nekoga AGP grafu pa probaj. Iako mislim da bi u slučaju neispravne grafe ploča trebala bipkati... No treba probati.
Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor...
Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor...
Ja bih to najprije rastavio do kraja...skinuo sve kartice, ram i proc sa mbo. Onda bi izvadio bateriju na par sati. Nakon toga bi montirao proc, novu termalnu pastu, cooler, jedan modul rama i grafu (sve izvan kućišta, na stolu). Pa od toga krenuti...
Inače, ovdje je značenje beepova kod pojedinih biosa:
http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml
Ja mislim da je graficka skiknula....
Probat ću tako napravit pa se javim ako uspijem popravit. Hvala!