Komp neradi

poruka: 12
|
čitano: 2.525
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp neradi

oso mo je komp ne ovaj kojeg imam po moj pc nego neki šit sa amd 1.8ghz procom 750mb rama 128 grafa (ati 9600) i sad kad upalim komp pocne se vrtjet hladnjak na procu i sve normalno ali na monitoru pise power saving mode probao sam i na lcd monitoru kojeg koristim na ispravnome kompu i isto nije radilo mislim da nije napajanje kad se hldanjak vrti za proc nisam siguran nezz dali bi se hladnjak vrtio da proc ne radi nekako mislim da grafa zeza...??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp neradi

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp neradi

maticna otisla.

mozda

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Komp neradi
GamerMaster2041 kaže...

maticna otisla.

mozda

a ne grafa?

ja mislim da je grafa kad nece nista na monitoru prikazat

ili mozda ipak matična jer nevidim ni bios a nezz ako treba bit grafe za toNeodlučan

17 godina
protjeran
Komp neradi

Može bit grafička riknula, ali probaj izvadit grafičku malo je očistit i kontakte također pa je natrag stavi i probaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp neradi
Ako imaš uz ovu grafu što si napisao onboard grafu onda spoji monitor na to i pogledaj da li će ti se pokazati slika. Samo prije toga izvadi ovu dodatnu grafu van. Ja sam nedavno imao slučaj da mi je isto tako jedan stari komp prilikom dizanja windowsa kad se treba pojaviti desktop otišao u sleep mode. I nema šanse da dođem do desktopa, jedino preko Safe moda. Onda sam reinstalirao windoze jer ovako kako sam bacio oko na grafu cooler je radio a kondići nisu bili napuhnuti. No nakon reinstalacije događala se ista stvar pa sam pergledavao komponente i na grafi primjetio ipak 2 kondića koji su se jedva napuhnuli i sa donje strane gdje su nožice za lemljenje iscurila je neka žućkasta masa.
Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
intel2hoky kaže...
Ako imaš uz ovu grafu što si napisao onboard grafu onda spoji monitor na to i pogledaj da li će ti se pokazati slika. Samo prije toga izvadi ovu dodatnu grafu van. Ja sam nedavno imao slučaj da mi je isto tako jedan stari komp prilikom dizanja windowsa kad se treba pojaviti desktop otišao u sleep mode. I nema šanse da dođem do desktopa, jedino preko Safe moda. Onda sam reinstalirao windoze jer ovako kako sam bacio oko na grafu cooler je radio a kondići nisu bili napuhnuti. No nakon reinstalacije događala se ista stvar pa sam pergledavao komponente i na grafi primjetio ipak 2 kondića koji su se jedva napuhnuli i sa donje strane gdje su nožice za lemljenje iscurila je neka žućkasta masa.

mislim da nemam integriranu grafu

probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra

nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj

ako nije onda je valjda matična

15 godina
xnight_hunterx kaže...
intel2hoky kaže...

mislim da nemam integriranu grafu

probat cu ju u drugom kompu pa da vidim ako tamo radi ili cu uzet svoju 4850 pa ju stavit u stari komp ako ce ici nutra

nema veze sto je proc usko grlo 1.8 ghz xD tek toko da vidim ako je problem u staroj

ako nije onda je valjda matična

Vjerujem da ti je 9600 AGP, a 4850 PCIe, tako da to neće ići. Posudi od nekoga AGP grafu pa probaj. Iako mislim da bi u slučaju neispravne grafe ploča trebala bipkati... No treba probati.

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
14 godina
neaktivan

Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor... 

15 godina
dan4 kaže...

Ja imam sličan problem, također AMD procesor u računalu. Kad upalim komp na monitoru se apsolutno ništa ne prikaže, ventilatori svi rade, na matičnoj se čuje bip bip bip i to je to. Probao sam stavit drugu grafičku (provjereno ispravnu) i nije bio problem u njoj. Probao sam RAM mijenjat, ni u njemu nije bio problem. Sad sumnjam na matičnu ploču ili procesor... 

Ja bih to najprije rastavio do kraja...skinuo sve kartice, ram i proc sa mbo. Onda bi izvadio bateriju na par sati. Nakon toga bi montirao proc, novu termalnu pastu, cooler, jedan modul rama i grafu (sve izvan kućišta, na stolu). Pa od toga krenuti...

Inače, ovdje je značenje beepova kod pojedinih biosa:

http://www.pantherproducts.co.uk/Articles/Motherboard/BIOSbeep.shtml

http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
16 godina
Komp neradi

Ja mislim da je graficka skiknula....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probat ću tako napravit pa se javim ako uspijem popravit. Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice