Kako da upalim komp na daljinu

poruka: 11
|
čitano: 11.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam komp u stanu, trenutno sam na odmoru i zelio bi da kontrolisem svoj komp preko interneta. Tj. da mu zadajem komande sa udaljene lokacije. Sa kojim programom to da uradim?

Najvaznije mi je da sa tim programom mogu da upalim komp jer bi ga planirao ponekad ugasiti jer mu cooler  nije u bas najboljem stanju.

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da takav program ne postoji zato što dok je racunalo ugaseno nije spojeno na internet a i kako bi taj program radio ako je racunalo iskljuceno. Mislim da ga jedino mozes ugasit, to možeš sa time viewerom.

xf zoja26
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 21:08 (zOjA26).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako da upalim komp na daljinu
zOjA26 kaže...

Mislim da takav program ne postoji zato što dok je racunalo ugaseno nije spojeno na internet a i kako bi taj program radio ako je racunalo iskljuceno. Mislim da ga jedino mozes ugasit, to možeš sa time viewerom.

zašto ga nebi mogao i palit?

I am awesome.
16 godina
neaktivan

Pa kako bi taj program koji bi ga trebao upalit trebo raditi dok je računalo ugašeno a i dok je računalo ugašeno ono nije spojeno na intenet pa tako ga nebi mogao kontrolirati. Mislim da je to logično

xf zoja26
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo kako bi to ja najjednostavnije napravio:

http://hotfile.com/dl/82790310/c9dc769/kontrola.pdf.html

moglo bi se sredit i instantno paljenje preko neta ali mikrokontroler treba imati mrežnu što nije baš jednostavno

I am awesome.
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 21:25 (dj_beni).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Na daljinu ga možeš upaliti jedino ako router podržava dinamički DNS. Trebaš podesiti boot on LAN, statičnu IP adresu na LAN-u i preusmjereni portovi za Wake on Lan te za software koji koristiš za kontrolu računala i treba ti program koji može poslati posebni wake paket (neki routeri ne dopuštaju broadcast paketa s neta na LAN, pa mogu raditi problem s tim). Nakon toga pričekaš i logiraš se normalno preko remote desktopa ili nekog programa tipa UltraVNC.

Druga opcija je postavljanje timera u BIOS-u da se pali u određeni sat te programa u start-up koji će ugasiti komp za neki određeni broj sati ili minuta. To je ako znaš otprilike kada će ti trebati komp. Auto shut down ti služi samo za slučaj da se ne možeš spojiti, da se komp opet ugasi, a kada se spojiš, auto shut down ugasiš ili pomakneš kada ti odgovara.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Na daljinu ga možeš upaliti jedino ako router podržava dinamički DNS. Trebaš podesiti boot on LAN, statičnu IP adresu na LAN-u i preusmjereni portovi za Wake on Lan te za software koji koristiš za kontrolu računala i treba ti program koji može poslati posebni wake paket (neki routeri ne dopuštaju broadcast paketa s neta na LAN, pa mogu raditi problem s tim). Nakon toga pričekaš i logiraš se normalno preko remote desktopa ili nekog programa tipa UltraVNC.

Druga opcija je postavljanje timera u BIOS-u da se pali u određeni sat te programa u start-up koji će ugasiti komp za neki određeni broj sati ili minuta. To je ako znaš otprilike kada će ti trebati komp. Auto shut down ti služi samo za slučaj da se ne možeš spojiti, da se komp opet ugasi, a kada se spojiš, auto shut down ugasiš ili pomakneš kada ti odgovara.

Ima li neki tutorial za to, ili  da na kompu zadam kada da se upali, npr.23:00h

Mogu li nesto tako da napravim???

17 godina
odjavljen

Veći dio za paljenje preko neta ovisi o tvom routeru, a paljenje preko timera o tvom BIOS-u. Za podešavanje dinamičkog dns-a i otvaranje porta imaš masu tutorijala i po netu i na samom forumu.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
zOjA26 kaže...

Pa kako bi taj program koji bi ga trebao upalit trebo raditi dok je računalo ugašeno a i dok je računalo ugašeno ono nije spojeno na intenet pa tako ga nebi mogao kontrolirati. Mislim da je to logično

Logika je najjednostavniji način da dođeš do krivog zaključka (stara narodna) {#}

moze se to namjestit

gore su vec spomenuli

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 1:33 (zlo33).
17 godina

Guglaj wake on lan. Vjerovatno ti to ruter ne podrzava. Dyndns je najmanji problem. To ti vjerovatno podrzava

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Guglaj wake on lan. Vjerovatno ti to ruter ne podrzava. Dyndns je najmanji problem. To ti vjerovatno podrzava

Ima nekih tutoriala, pokusacu da napravim,,,nije toliko komplikovano

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice