HP probook 650 g2 mrtav

poruka: 3
|
čitano: 1.012
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
offline
HP probook 650 g2 mrtav

Da li netko od prisutnih hardwersko nastrojenih bi znalo riješiti sljedeći problem?

 

Laptop ne pali odjednom, samo 4x zasvijetli lampica za punjenje i caps lock svijetli 2,3 sekunde bez trepkanja. Probao sam sljedeće:

Izvadio ram, hdd, dvd, tipkovnicu pa sam vratio. Izvadio bateriju i stvar je ista. Probao nekakve razne kombinacije win+b win v, nesto kao da bi islo u bios recovery, ali nista ni to.

 

Znači niti ventilator, niti slika ikakva, samo ta lampica i caps lock. Nisam našao ništa na HP-ovim stranicama da bi znao di je kvar. Ako je otišao cpu ili gpu integrirani, to bi se čak moglo i reflowat, ali ne bih ga ako nije nužno. Po svemu sudeći je matična, ali što je na njoj otišlo to neznam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
HP probook 650 g2 mrtav

pogledaj imaš li neku od ovih sekvenci blinkanja LEDica: 
https://support.hp.com/us-en/document/bph07107

Pretpostavljam da je kod tebe problem mrtva baterija, a možeš probati i hard reset: izvadi bateriju, odspoji sve periferije i kablove pa drži power stisnut otprilike pola minute.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: HP probook 650 g2 mrtav

Probao sam i bez baterije, sve isto, dosta se razumijem u hardwer općenito, vizualno ću pregledati matičnu ploču. Znači 4 ili 5 bijelih blinkova led diode za punjenje i caps lock svijetli dok traje do blinkanje. U trenutku kada ga palim trenutno zabljesne tipka za paljenje, vjerovatno se pokuša uspostavit komunikacija sa ostalim hardwerom i tu zapne. A ništa nosit ću matičnu na servis, jer sve mogućnosti su isparile. 

 

Btw jednom ili dvaput u zadnjih mjesec ili dva se random ugasio laptop. Moguće da je to početak kraja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice