HP Probook 4710s problem sa gašenjem.

poruka: 19
|
čitano: 6.783
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle prijatelji i prijateljice problem je slijedeći.

Posjedujem dotični laptop, i to malo više od 4 mjeseca i brine što mi se dogodilo par puta.

Par puta, i to svaki put kada bih igrao neku igricu, laptop bi se nasumično ugasio. Bez ikakvog razloga, slijeda ili logike.

Nekada je malo duže upaljen, nekada ne, ali je uvijek uključen u struju preko punjača tako da baterija sigurno nije prazna.

Zanima me je li to problem u bateriji ili u nečem sasvim drugom, je li netko imao sličnih iskustava i kako se to može rješiti?

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: HP Probook 4710s problem sa gašenjem.
shoOkie kaže...

Dakle prijatelji i prijateljice problem je slijedeći.

Posjedujem dotični laptop, i to malo više od 4 mjeseca i brine što mi se dogodilo par puta.

Par puta, i to svaki put kada bih igrao neku igricu, laptop bi se nasumično ugasio. Bez ikakvog razloga, slijeda ili logike.

Nekada je malo duže upaljen, nekada ne, ali je uvijek uključen u struju preko punjača tako da baterija sigurno nije prazna.

Zanima me je li to problem u bateriji ili u nečem sasvim drugom, je li netko imao sličnih iskustava i kako se to može rješiti?

Hvala unaprijed.

znači kad koristiš intenzivno 3d..možda je problem sa grijanjem,odnosno pregrijavanjem...obično ako se to desi,procesor sam prvo snižava frekvenciju,a potom isključuje s ako nije dovoljno... i da dodam...moraš paziti da su kanali za hlađenje slobodni...a i ovo bi ti dugoročno bilo dobro za lap...

http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=472610

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2010 22:29 (linuxjuzer).
15 godina
neaktivan

I to sam isto pomislio.

I prvi puta sam i igrao "zahtjevnije" igrice kao COD:MW2 i Age Of Empires 3.

Ali sada mi se nedavno dogodilo sa Age Of Mythology koja nije baš zahtjevna igrica, pa ne znam koliko bi se tu komp "iscrpio".

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

nabavi si cooling pad..jako pomaže..

15 godina
neaktivan

nikad čuo za to.

jako zanimljivo.

što preporučujete striček? =)

0 0 hvala 0
15 godina

kolega je kupio hp nx615 neki mislim.

uglavnom nakon 3 mjeseca se počeo gasiti i tako slične stvari ko tebi Neodlučan

dao ga na servis u garanciji i pronašli da hladnjak na procesoru nije bio pravilno montiran niti vijci pritegnuti...

zaključak:

sve ispravno, montaža neispravna i eto velikih problema jel se taj dio ne radi strojno već oni monteri na traci to odrađuju, a kako ih traka tjera ima svačega.

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
scaramush kaže...

kolega je kupio hp nx615 neki mislim.

uglavnom nakon 3 mjeseca se počeo gasiti i tako slične stvari ko tebi Neodlučan

dao ga na servis u garanciji i pronašli da hladnjak na procesoru nije bio pravilno montiran niti vijci pritegnuti...

zaključak:

sve ispravno, montaža neispravna i eto velikih problema jel se taj dio ne radi strojno već oni monteri na traci to odrađuju, a kako ih traka tjera ima svačega.

hahahahah.

to me ne čudi ni najmanje. Izgleda da ću morat na servis na kraju.

ali i ovaj cooling pad nije na odmet.

16 godina
protjeran
shoOkie kaže...

nikad čuo za to.

jako zanimljivo.

što preporučujete striček? =)

striček preporučaBelji se...imaš u konikomu cooling pad 100kn...ali pogledaj maloi po komp šopovima...

ovaj moj je...

http://www.manhattan-products.com/en-US/products/5926-notebook-computer-cooling-pad

a to sam kako reko kupio u konikomu...

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

Neznam baš kakva je situacija s 17 inčnim intelovim modelima, ali moj probook iza nema otvor za hlađenje/ventilator na dnu laptopa, nego samo sa strane.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
linuxjuzer kaže...

Neznam baš kakva je situacija s 17 inčnim intelovim modelima, ali moj probook iza nema otvor za hlađenje/ventilator na dnu laptopa, nego samo sa strane.

nije bitno..pad ti ga temeljito hladi odozdola,cijelo kućište...

15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
linuxjuzer kaže...

moj isto samo sa strane. cooling pad mi onda neće pomoć?

16 godina
protjeran

hoće...

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Paolo2612 kaže...
linuxjuzer kaže...

Ovo se čini više prilagođeno i idealno za laptope koji imaju na dnu otvor, ali slažem se da da ga hladi. Samo pitanje je da li je toliko učinkovit...

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
protjeran
Paolo2612 kaže...
linuxjuzer kaže...
Paolo2612 kaže...
linuxjuzer kaže...

Ovo se čini više prilagođeno i idealno za laptope koji imaju na dnu otvor, ali slažem se da da ga hladi. Samo pitanje je da li je toliko učinkovit...

ja imam paviliona,on ima vent dolje,ali to nema veze,on mu hladi cijelo kućište(pad ima tri venta po 60mm..),i ohladi ga toliko da mu tipke gore budu skoro pa hladne potpuno..a

16 godina
protjeran

sorry na duplom postu..@ shootie...ipak odi u servis...i to onaj od mikronisa u zg-u ulica grada chikaga,zel-cos..servis,pa nek ti ipak prekontroliraju kao je rješeno hlađenje procesora...

15 godina

koga sam god pitao  svi imaju najvise asusa i acera na servisu, a HP-a   najmanje. Tako da za te novce Hp ne nudi nesta previse, ali bar nudi kvalitetu koja je nekima jako bitna

EDIT: ovo mi bas nije jasno.....pisao sam komentar za drugu temu.....i kako je uspjelo zavrsiti u ovoj?!?! :S

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.6.2010 23:58 (T-they).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ovako ljudi... Ja isto imam taj hp probook 4710s sa dual 2 core na 2.53 ghz vec jedno 8 mjeseci i imao sam istih problema s pregrijavanjem. Tako sam i nabavio taj cooling pad od cooler mastera i to je donekle i bilo pomoglo(naravno procesor je morao biti ogrnicen na 75% u power managment postavkama da bi mogao pokrenut bilo kakvu igricu a i onda se znao izgasit). E sad,posto mi garancija na laptop istice za koji mjesec a stize ljeto i vrucineodlucio sam se odnijet laptop ipak na servis pa da mu bar ispusu ventilatore i hladenje ne bi li se malo snizile temperature procesora. Medutim, na servisu su nasli da su i procesor i maticna neispravni te da ce ih morat zamijenit.(pretpostavljam da je s naponom neki problem,ali nisu mi nista konkretno servisu rekli osim da to moraju mijenjat). Tako da,ako jos uvjek imas garanciju na njega bilo bi ti mozda dobro odnijet ga na servis i rec im da ti istestiraju te stvari.... E i pisem s moba jer mi je laptop jos uvjek na servisu i ceka djelove...kazu 10 dana max...a vidit ce mo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ovako ljudi... Ja isto imam taj hp probook 4710s sa dual 2 core na 2.53 ghz vec jedno 8 mjeseci i imao sam istih problema s pregrijavanjem. Tako sam i nabavio taj cooling pad od cooler mastera i to je donekle i bilo pomoglo(naravno procesor je morao biti ogrnicen na 75% u power managment postavkama da bi mogao pokrenut bilo kakvu igricu a i onda se znao izgasit). E sad,posto mi garancija na laptop istice za koji mjesec a stize ljeto i vrucineodlucio sam se odnijet laptop ipak na servis pa da mu bar ispusu ventilatore i hladenje ne bi li se malo snizile temperature procesora. Medutim, na servisu su nasli da su i procesor i maticna neispravni te da ce ih morat zamijenit.(pretpostavljam da je s naponom neki problem,ali nisu mi nista konkretno servisu rekli osim da to moraju mijenjat). Tako da,ako jos uvjek imas garanciju na njega bilo bi ti mozda dobro odnijet ga na servis i rec im da ti istestiraju te stvari.... E i pisem s moba jer mi je laptop jos uvjek na servisu i ceka djelove...kazu 10 dana max...a vidit ce mo.

0 0 hvala 0
17 godina

Evo i ja se javljam da imam isti problem sa svojim hp 4710s koji je star oko 11 mjeseci, sve je u redu dok je normalnom radu, ali ako upalim koju igru ugasi se u roku od 2-3 min. Prvo se poceo gasiti kod zahtjevnih igara pa je lagano poceo i kod nezahtjevnih. npr. prije igre koje sam igrao po 5 sati bez problema sad nemogu ni 5 min. primjeti se i po zvuku ventilatora kad se upale igre, pocme biti glasan i brzo se vrti. Sad je moje pitanje jeli mozda do prasine koja se nakupi kod ventilatora. I sad sam ga prova otvoriti da to ispusem i ocistim ali nemam pojma kako cu ga otvoriti pa ako koja osoba sa foruma zna kako se otvara neka bude dovoljno dobra da napise postupak. trazia sam na google-u koji mi nista ne izbaciva ili jednostavno krive rjeci upisivam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice