HP 9470m ne boota, komponente ispravne.

poruka: 5
|
čitano: 829
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav. 

Imam jako bizaran problem s prijateljevim HP Elitebook 9470M kojeg pokušavam popravit. Problem se javio nakon što smo ga ispuhali kompresorom. Otvorili smo donje kučište te oprezno ispuhali hladnjak. 

Problem je slijedeći. 

Kad ga se pokuša upalit, power led i tipkovnica najčešće zasvijetle dva puta u razmaku od par sekundi. Laptop se nakon toga potpuno isključi. Bez obzira koliko se puta radnja ponovi laptop ne pokazuje ništa na ekranu, samo 2 puta zasvijetli i ugasi se. 

Međutim, ukoliko iz laptopa izvadim jednu pločicu RAM-a. I nakon toga je vratim u isti ili drugi slot za ram. Laptop zablinka jednom kad ga se pokuša upalit, a potom se apsolutno najnormalnije boota u windowse. 

Nakon toga, koliko god puta ga restartirate iz windowsa, restartira se najnormalnije i radi savršeno. 

Napravim cold shutdown. Idem ga upalit putem power buttona. Opet ista stvar, dok god ne izvadim i vratim jednu pločicu rama. 

Čak mi se čini da je druga metoda da ga uspijem pokrenut u toj situaciji resetiranje biosa isključivanjem baterijice na par minuta. Nakon toga se također normalno upali. Ali samo do idućeg shutdowna. 

Problem je što kada ga upalim, laptop je u stanju najnormalnije satima vrtit furmark i prime95 simultano. Ne pokazuje nikakve znakove problema. 

Također laptop je odvrtio vlastit "HP hardware extended test" kojem se može pristupit prije bootscreena. U tom testu sve komponente su prošle kao ispravne a pustio sam da loopa extended test gotovo sedam sati. 

Laptop sam također rastavio, temeljito očistio, zamijenio termalnu pastu. Temperature su super (75 po jezgri max u prime 95, za ultrabook dobro)

Tako da mi stvarno nije jasno šta se dešava.

Probao s baterijom ili samo punjačem. Nema razlike. Pokušao sam i onaj draining statičkog elektriciteta: izvadit bateriju,odspojit punjač, držat power button 30 sekundi. Ne čini nikakvu razliku.

Ideje?

Hvala :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 11:39 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj sa drugom memorijom-keksom,ako imaš.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: HP 9470m ne boota, komponente ispravne.
muhaqeri kaže...

Probaj sa drugom memorijom-keksom,ako imaš.

Zaboravio napisati. Probao sam i to. Ne čini nikakvu razliku.

Probao sam i izvaditi disk , wifi karticu i 3g karticu. Čisto zato šta bi trebao proći bootscreen bez svega toga.

Ni to ne čini nikakvu razliku. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 12:37 (athlon64).
15 godina
neaktivan

Onda bi ga ponovo rastavio i oprezno sastavio da nemaš kakav kratki spoj.

15 godina
muhaqeri kaže...

Onda bi ga ponovo rastavio i oprezno sastavio da nemaš kakav kratki spoj.

Da ali dok je matična sama, bez diska, wifi kartice i 3g kartice. Bila na stolu koji nije vodljiva površina, spojena samo u ekran. Opet se identična stvar događala.

Tu dakle nije imala kontakt s ni jednim dijelom kučišta. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice