Hitan problem - sustav ne vidi 'dynamic' hard

poruka: 2
|
čitano: 1.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Hitan problem - sustav ne vidi 'dynamic' hard
pitanje

Veliki problem,

Imao sam dva harda u RAID0 i jedan izvan polja kao backup. Na backup sam stavio sve što mi treba i maknuo ova dva harda koji su bili u RAID0 polju i stavio novi, JEDAN, hard. Taj novi radi uredu i na njega sam instaliro Windowse, ali mi sad više nema starog backup harda. BIOS ga vidi, i kad idem u RAID edit ga vidim, ali Windowsi ne. Kada sam ih instalirao, stari (bakcup) hard su prepoznali kao 'dynamic' što je čudno jer je za njega bio RAID disabled u BIOSu, tako da ne vjerujem da je on služio kao nastavak na prva dva harda. Kako sada doći do tih podataka?? Osim nekog data recoverya. Ne znam više da li da upalim RAID za njega, ili ne, sve kombinacije sam isprobao :(

Zapravo ga i device manager vidi kao JBOD jer sam probao sa RAID spanning ga prepoznat...ali ga nema u Windows exploreru iako ga ima u deviceu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2008 17:42 (Crayox).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Hitan problem - sustav ne vidi 'dynamic' hard
autorov komentar
prihvaćeno rješenje

Pronašao riješenje, ako kome zatreba. U disk manageru pod administrator tools se mora promjeniti dynamic disk u basic, odnosno, može se importati i onda će windowsi vidjeti sve na njemu. Ima i načina da se konverta u basic bez gubitaka podataka, ali je komplicirano. Bolje ih backupat pa onda vratit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice