Hardver oko zvuka

poruka: 7
|
čitano: 1.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Hardver oko zvuka

Nabavio sam novi mikrofon. Samo što su vrste utičnica za slušalice i za zvučnike međusobno inkompatibilne. 3.5 mm utičnica za slušalice koji je standard za sve dosad – i 6.35 mm utikač za mikrofon koji je debeo.

https://www.neway.mobi/hr/news/what-is-headphone-jack-and-how-does-it-work.html
https://www.muziker.hr/boya-by-bm58

Moram li ja kupovati hardver i po kojoj cijeni? (od najniže pa prema 400 kn). Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
4 godine
neaktivan
Hardver oko zvuka

Rješeno.

Sad pak drugi problem. Zelena boja je predviđena za zvučnike. 
A zašto su predviđene crveni i plavi utor na računalu?

Sad sam zbunjen. Koda ovo nije namjenjeno mikrofonu. I ne očitava mi dodatni uređaj u postavkama.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Hardver oko zvuka

Rozi je mikrofon, a plavi Line in (linijski ulaz - recimo ako bi izlaz iz mobitela htio dobiti kao ulaz u PC).

S tim da se portovi daju redefinirati ako imaš Realtekov čip preko Realtek HD Audio Managera, mada ne bih ti to preporučio (ovdje je objašnjeno zašto). 

4 godine
neaktivan
Hardver oko zvuka

Mikrofon je osposobljen. Samo mi fali zvuka. Da bude glasniji :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.5.2021 15:26 (Marin V.).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Hardver oko zvuka

-ne može biti glasniji tj to ovisi o snazi (pred)pojačala.. osim (loše-nekvalitetno) bustanje +db do razine kad ide u clipping (digitalna buka-smeće).. klasično do 20-30, s +10 je ok ali obično ljudi žele više.

pravo riješenje je jači-osjetljiviji mic, bliže izvoru (usta) i jači-glasniji govor, tj baci pogled na neki tonski studio i bit će ti jasnije zašto je to tako..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
4 godine
neaktivan
Hardver oko zvuka

Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice