Hard disk format

poruka: 10
|
čitano: 2.719
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hard disk format

instalirao sam windows xp i prilikom formatiranja,nekako neznam i sam, sam kliknuo na format fat32 i lokal disk c gdje su windowsi mi je u formatu fat32...i sad me zanima posto mi disk d nije formatiran,a mogu ga samo formatirat u ntfs formatu dali je to u redu ili ce bit nekakve posljedice,znaci dali moze bit jedan disk u fat32 formatu a drugi u ntfs formatu...inace imam samo jedan hard disk koji je podjeljen na c i d..

LoL - Fordox
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 17:36 (Fordox).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hard disk format

Možeš bez problema formatirati D particiju u NTFS.

Ako želiš, i C particiju možeš konvertirati u NTFS bez gubitka podataka - idi na start -> run -> upiši cmd, i u prozoru utipkaj convert c: /fs:ntfs

KaeR
17 godina
neaktivan

Ako si tek instaliral ,ponovi instalaciju i kod izrade particije napravi format u ntfs.

Instalacija Windows XP

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
Hard disk format

Sve je ok.

ja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nekon sto to upisem ovo mi dođe:

The type of the file system is fat32.

Convert cannot run because the volume is in use by another process.Convert may run if this volume is dismounted first.

ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.

Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N)

Sta da napravim,nebih htio nesto zeznut jer sam jedva sad uspio instalirat windowse preko usb-a, posto mi je dvd crko..

LoL - Fordox
14 godina
Hard disk format

kako jedva, ili jesi ili nisi instalirao, ponovi postupak i prilikom ponovne instalacije odaberi NTFS

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fordox kaže...

nekon sto to upisem ovo mi dođe:

The type of the file system is fat32.

Convert cannot run because the volume is in use by another process.Convert may run if this volume is dismounted first.

ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.

Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N)

Sta da napravim,nebih htio nesto zeznut jer sam jedva sad uspio instalirat windowse preko usb-a, posto mi je dvd crko..

Ne možeš konvertirati sistemsku particiju iz FAT u NTFS iz samog sistema!!

Ponovi instalaciju ,izaberi NTFS file system (Quick)

I opet ,PROČITAJ TUTORIJAL ,DOBRO POGLEDAJ SLIKE!

Naravno ,postoje i druge opcije ,ali ZA TEBE je bolje da ponoviš instalaciju ,pošto je to najlakše i najbrže.

You've gotta ask yourself a question: "Do I feel lucky?" Well, do ya, punk?
17 godina

Ali stvarno, čemu reinstalacija?

Normalno je da naredba convert pita

"ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID. Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N)" jer su Windowsi aktivni.

Ako odgovoriš potvrdno, convert će nastaviti, a ako ne može (zauzeta neka datoteka), pitat će da li da obavi konverziju prilikom sljedećeg restarta, i to je to. Obavi restart, pričekaj da konverzija završi, i problem riješen.

Ovaj proces sam isprobao na više računala, i nije bilo nikakvih problema.

KaeR
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ali stvarno, čemu reinstalacija?

Normalno je da naredba convert pita

"ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID. Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N)" jer su Windowsi aktivni.

Ako odgovoriš potvrdno, convert će nastaviti, a ako ne može (zauzeta neka datoteka), pitat će da li da obavi konverziju prilikom sljedećeg restarta, i to je to. Obavi restart, pričekaj da konverzija završi, i problem riješen.

Ovaj proces sam isprobao na više računala, i nije bilo nikakvih problema.

A ja sam isprobal samo jedamput ,i priča je završila sa “Unmountable Boot Volume”.

I naravno ,reinstalacijom cijelog sistema.

I zato ,bolje reinstalacija.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
13 godina
Hard disk format

No!

RISK! :)

A onda ako nista ides na reinstall

ja

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice