- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Monitor je ispravan?
Komponente koje možeš isprobaj u svojem računalu, čisto da njih eliminiramo kao uzrok problema.
Isprobaj još memoriju u svom compu i probaj sa svojim napajanjem, ali nekako mi smrdi na DOA ploču... Sretno!
Kolega me pretekao
um da ti nije mozda ukljucena u biosu integrirana grafa na ploci umjesto ove,ako ima ta opcija,mene je znalo zafrknuti kad sam sastavlja comp
Pa ne mogu doć do BIOS-a kad ništa nema na monitoru. Provjeriti ću još memoriju.
Pa ne mogu doć do BIOS-a kad ništa nema na monitoru. Provjeriti ću još memoriju.
um spojis kabel od monitora direktno na vga utor od maticne ako ima tih utora maticna tako provjeris dal je u tome problem?
Spoji mali zvucnik koji ide na plocu onaj od 2 pina dat ce ti beep odgovarajuceg problema
Uspio sam ga osposobit za prvu ruku. jel ima netko FM2 ploču i ovaj CPU ili 5800K da vidim temperature. Ako ima netko nek uslika Cinebench i HW Monitor da vidim kakve su temperature. Problem je ili do RAM-a ili do konektora koji iDE ( ima stari disk ) uređaj spaja na SATA port. To još moram vidjet. Sad bar znam da CPU i ploča rade samo sada imam abnormalno visoku temperaturu Package.
Uspio sam ga osposobit za prvu ruku. jel ima netko FM2 ploču i ovaj CPU ili 5800K da vidim temperature. Ako ima netko nek uslika Cinebench i HW Monitor da vidim kakve su temperature. Problem je ili do RAM-a ili do konektora koji iDE ( ima stari disk ) uređaj spaja na SATA port. To još moram vidjet. Sad bar znam da CPU i ploča rade samo sada imam abnormalno visoku temperaturu Package.
Temperatura bude visoka ako je u pitanju box hladnjak s stock pastom u kombinaciji s starim biosom na ploči.
Flashao sam novi BIOS, hladnjak je LC Power LC-95. Solidan hladnjak, sigurno bolji od stocka. Moram još jednom reinstalirat pa da vidim.
Sklapao sam ja frendu 5600k i ASRock FM2A75M-DGS ploču i temp su preko 60 stupnjeva u igrama. S tim da jedini program koji koliko toliko točno očitava temperatura je Asrock extreme tuning utility. Nadam se da Biostar ima neštu slično.
ma taj stock cooler nist nevalja, daju 100w procesor na taj stock, ma i ja sam slagao braticu 5600k iskljucio turbo i spustio na 3.0 po ljetnim danima inace dodje i do 75. nemoze se tu pomoc stock cooler na dodir prevruc jedino kupit veci i masivniji.