FM2 komp ne radi

poruka: 15
|
čitano: 2.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
FM2 komp ne radi
Sastavljam sada frendu novi komp sa Biostar pločom (http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=630) i 5600K. Sastavio sve i upalim ali slike na monitoru nema !! Stavim ja svoju grafu reko možda je nešto do toga i opet slike nema uopće na monitoru, kao da ništa nije spojeno na monitor. Komp radi i vidim da vuče oko 100W pa znam da nekako radi a možda je i bootao do Windowsa ali ništa ne vidim na monitoru. Jel sastavljao tko kompove sa FM2 pločama i APU jedinicama ? Jel postoji neka caka ili nešto ?? Dajte mi ideje što bi moglo biti. Možda je i ploča shebana, ne znam !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FM2 komp ne radi

Monitor je ispravan?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: FM2 komp ne radi
Da, to je moj monitor. Imam samo kućište od njega i to sve novo od memorije do ploče i procesora i napajanja. Moj komp naravno radi bez greške, ali to kućište što sam sada pospajao jednostavno nema slike na monitoru gdje god ga spojim. Bilo na ploču bilo kad sam stavio svoju grafu pa spojio na grafu. Ne znam u čemu je kvaka.
17 godina
FM2 komp ne radi

Komponente koje možeš isprobaj u svojem računalu, čisto da njih eliminiramo kao uzrok problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Najgore je što ne mogu ploču i APU a to mi i je nasumnjivije. Imam dojam da sve radi ali da ploča ne šalje video signal.
14 godina

Isprobaj još memoriju u svom compu i probaj sa svojim napajanjem, ali nekako mi smrdi na DOA ploču... Sretno!

Kolega me pretekao{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.9.2013 11:35 (filterini).
14 godina
odjavljen
FM2 komp ne radi

um da ti nije mozda ukljucena u biosu integrirana grafa na ploci umjesto ove,ako ima ta opcija,mene je znalo zafrknuti kad sam sastavlja comp

0 0 hvala 0
14 godina

Pa ne mogu doć do BIOS-a kad ništa nema na monitoru. Provjeriti ću još memoriju.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Pa ne mogu doć do BIOS-a kad ništa nema na monitoru. Provjeriti ću još memoriju.

um spojis kabel od monitora direktno na vga utor od maticne ako ima tih utora maticna tako provjeris dal je u tome problem?

14 godina

Spoji mali zvucnik koji ide na plocu onaj od 2 pina dat ce ti beep odgovarajuceg problema

14 godina

Uspio sam ga osposobit za prvu ruku. jel ima netko FM2 ploču i ovaj CPU ili 5800K da vidim temperature. Ako ima netko nek uslika Cinebench i HW Monitor da vidim kakve su temperature. Problem je ili do RAM-a ili do konektora koji iDE  ( ima stari disk ) uređaj spaja na SATA port. To još moram vidjet. Sad bar znam da CPU i ploča rade samo sada imam abnormalno visoku temperaturu Package.

17 godina
itomic009 kaže...

Uspio sam ga osposobit za prvu ruku. jel ima netko FM2 ploču i ovaj CPU ili 5800K da vidim temperature. Ako ima netko nek uslika Cinebench i HW Monitor da vidim kakve su temperature. Problem je ili do RAM-a ili do konektora koji iDE  ( ima stari disk ) uređaj spaja na SATA port. To još moram vidjet. Sad bar znam da CPU i ploča rade samo sada imam abnormalno visoku temperaturu Package.

Temperatura bude visoka ako je u pitanju box hladnjak s stock pastom u kombinaciji s starim biosom na ploči.

14 godina

Flashao sam novi BIOS, hladnjak je LC Power LC-95. Solidan hladnjak, sigurno bolji od stocka. Moram još jednom reinstalirat pa da vidim.

14 godina

Sklapao sam ja frendu 5600k i ASRock FM2A75M-DGS ploču i temp su preko 60 stupnjeva u igrama. S tim da jedini program koji koliko toliko točno očitava temperatura je  Asrock extreme tuning utility. Nadam se da Biostar ima neštu slično.

14 godina

ma taj stock cooler nist nevalja, daju  100w procesor na taj stock, ma i ja sam slagao braticu 5600k iskljucio turbo i spustio na 3.0 po ljetnim danima inace dodje i do 75. nemoze se tu pomoc stock cooler na dodir prevruc jedino kupit veci i masivniji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice