Da li netko ima iskustva sa ovim uređajem i windowsima 7. Meni ga windowsi jednostavno ne prepoznaju iako ima očitan signal. Znači tamo u onom prozoru za bez žične veze piše ZyXEL i imam dobar signal, ali ga windowsi ne mogu prepoznati kao takvog i nemogu ga konfigurirati. Jednostavno nemam pristup.
EdiMax Access point?
- poruka: 6
- |
- čitano: 4.924
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Access point:
1. Prvo bi trebalo uzeti upuute od Access pointa.
2. Pažljivo ih pročitati.
3. Spoji ga žično na kompjuter.
4. U uputama piše koja mu je IP adresa.
5. Otvori Internet Explorer ili Firefox i unesi npr 192.168.1.1 adresu.
6. Pitat će te za user name i password - također piše u uputama.
7. Vidi u postavkama za WiFi kako je postavljen: Ime mreže, je li uključen barem WEP, bolje WPA enkripcija, znači treba ti password za pristupiti sa kompjutera na bezžičnu mrežu i slično.
8. Probaj malo potražiti općenite stvari za spajanje kompjutera na bežičnu mrežu, vjerojatno je tu negdje neka postavka koju treba uključiti/isključiti.
Dobio sam i ja isti modem pa možda ovo pomogne. Ovaj Zyxel signal koji hvataš nije vjerojatno od tog Edimaxa nego od nekog susjeda jer Edimax na defaultnim postavkama nema ništa konfigurirano.
Znači nema ime SSID-a, WEP/WPA ključ niti ikakvu zaštitu te moraš sve sam upisati, možeš ga nazvati Pero Wlan ako hoćeš, dodijeliti mu neku kombinaciju za WPA ključ od 8 ili više znamenki i odrediti vrstu zaštite (WPA/WPA2).
Kako je već napisano u postu iznad najbolje se prvi puta spojiti žično, defaultni URL modema je: http://192.168.2.1/, username:admin, password:1234, kad se spojiš i uđeš u izbornik modema tamo možeš sve konfigurirati.
Dobro, uspio sam dobit AP i sada mogu upravljati s njim. Sada ga treba iskonfigugirat. Kako postavit način rada tako da mi prima i šalje signal sa drugog AP-a pomoću vanjske antene. Znači antenu sam usmjerio i hvatam vrlo dobar signal, a kabao spojio na AP. Sada me zanima kako postavit način rada ( AP, Infrastructure, universal repeater, ...) i da li treba još nešto podesit da bi to ispravno radilo?
Ako netko zna (da ne otvaram novu temu) kako postavit D link-ov AP u Client mode način rada. Pokušao sam već sve i svašta, ali ne mogu uspostavit vezu. Znači dobijem signal od druge mreže, ali ne mogu se spojit. Javlja mi da mi je mreža nedostupna.
Kad bi netko mogao pomoć oko ovog bio bih mu vrlo zahvalan.