E8400 na EP43 s IDE HDD

poruka: 18
|
čitano: 3.082
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
E8400 na EP43 s IDE HDD

Evo brat mi ima problema, voo mu je specifikacija:
E8400
HD 80 GB, IDE (stari)

Ati Radeon HD4670

Corsair VX450 W

Kingmax 2 GB 800 mhz
matična je : Asrock P43DE

Procesor je ispravan, ali meni u biosu prikaziva temperature oko 60+ stupnjeva, a kad su ga testiravali u ADM-a imao je 55 u 99.7% loadu.
RAM, grafa su ispravni jer su bili prije kod mene, kao i napajanje, jedino kako je HDD stari sporije se malo bota ali resetira se prije pocetka loadiranja windowsa (xp)

Sad neznam more bit da je do procesora kako se grije pa se izgasi (mozda treba podesit voltažu), stavio sam je na 1.25, bila je na 1.1, ostalo nisam mjenjao,
procesor se uvjek underclocka na 1.20 Ghz, ili 2.0 Ghz.

Aj pomagajte !

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
E8400 na EP43 s IDE HDD

aj nek netko nesto predlozi, zasto se nece windowsi da pocnu loadirat nego se resetira komp, gore je sve detaljnije objasnjeno, aj hitno je

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E8400 na EP43 s IDE HDD

stavi sve postavke u biosu na default, napon također, to što ti se CPU underclocka ti se zove EIST - Enhanced Intel Speedstep Technology ili  C1E - Enhanced Halt State - tehnologija slična EIST-u , obje tehnologije smanjuju množitelj i napon CPU-a kada je CPU u idle i tako smanjuju potrošnju i zagrijavanje , u load-u je Normalna frekvencija u tvom slucaju 3GHz, mozes slobodno iskljucit te opcije u biosu. napon stavi na normal, provjeri da se hladnjak nije mozda olabavio i da nelezi dobro na CPU-u. sretno

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: E8400 na EP43 s IDE HDD
mtopol kaže...

stavi sve postavke u biosu na default, napon također, to što ti se CPU underclocka ti se zove EIST - Enhanced Intel Speedstep Technology ili  C1E - Enhanced Halt State - tehnologija slična EIST-u , obje tehnologije smanjuju množitelj i napon CPU-a kada je CPU u idle i tako smanjuju potrošnju i zagrijavanje , u load-u je Normalna frekvencija u tvom slucaju 3GHz, mozes slobodno iskljucit te opcije u biosu. napon stavi na normal, provjeri da se hladnjak nije mozda olabavio i da nelezi dobro na CPU-u. sretno

probat cu sutra to,  samo hladnjak se čvrsto drži, ali opet mislim da bi se trebalo barem upalit loadiranje windowsa, a ono se samo sruši

I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
mtopol kaže...

probat cu sutra to,  samo hladnjak se čvrsto drži, ali opet mislim da bi se trebalo barem upalit loadiranje windowsa, a ono se samoI

stavi i paste na procesor

17 godina
tesster kaže...
markoal kaže...
mtopol kaže...

probat cu sutra to,  samo hladnjak se čvrsto drži, ali opet mislim da bi se trebalo barem upalit loadiranje windowsa, a ono se samoI

stavi i paste na procesor

Jesam, nije do toga, cudno mi je to, proc je ispravan, xD

I don't care...
16 godina
neaktivan
E8400 na EP43 s IDE HDD

onda bi ti bilo najbloje da vratis postavke kakve su bile na bios-u ako nije to onda je neki hardwer-ski problem

0 0 hvala 0
17 godina
E8400 na EP43 s IDE HDD

Ma nema pomoći, isto sve, a  pitam ima li ikakve veze sto je to  stari disk, jer i prije je mene zajebava kad mi je IDE disk glavni kao u ovom slucaju, nabavit cu uskoro drugi disk(evo nabavit cu ga sad) ali opet mi ovaj treba, sta da radim, dakle zapne prije loadiranja windowsa,  može li biti da je to kako je druga maticna, procesor, graficka, ram, sve osim hardiska, hard disk sam korsitio i windowsi su jos s P4 iAGP grafom s.478.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 17:22 (markoal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ICH10 nema nativnu podrsku za IDE. Intel je ukinuo podrsku za IDE jos od ICH8 southbridgea mislim.

IDE ti ide preko nekih 3rd party controlera najcesce jMicrona koji je IMHO govno najvece.

Meni je npr. bio problem da su mi i BIOS i Windowsi malo vidjeli IDE opticke uredjaje, a malo nisu. Kako im dodje.

Kada sam stavio SATA przilicu sve radi bez problema.

Naravno, takvi problemi nisu pravilo i rijetki su, ali moze se desiti da se jednostavno tvoj JMicron controler (ili koji je vec) i IDE disk ne vole previse.

Ali to ti nema nikakve veze sa temperaturom procesora.

Razlika u temperaturi kod tebe i kod ADM-a moze biti i zbog razlicitih sobnih temperatura, ali ipak ne tolika (naravno, ako je testiranje kod ADM-a i kod tebe doma bilo u istom kucistu sa istim komponentama).

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 17:32 (Mauro).
17 godina
Mauro kaže...

ICH10 nema nativnu podrsku za IDE. Intel je ukinuo podrsku za IDE jos od ICH8 southbridgea mislim.

IDE ti ide preko nekih 3rd party controlera najcesce jMicrona koji je IMHO govno najvece.

Meni je npr. bio problem da su mi i BIOS i Windowsi malo vidjeli IDE opticke uredjaje, a malo nisu. Kako im dodje.

Kada sam stavio SATA przilicu sve radi bez problema.

Naravno, takvi problemi nisu pravilo i rijetki su, ali moze se desiti da se jednostavno tvoj JMicron controler (ili koji je vec) i IDE disk ne vole previse.

Ali to ti nema nikakve veze sa temperaturom procesora.

Razlika u temperaturi kod tebe i kod ADM-a moze biti i zbog razlicitih sobnih temperatura, ali ipak ne tolika (naravno, ako je testiranje kod ADM-a i kod tebe doma bilo u istom kucistu sa istim komponentama).

Evo nabavio sam harddisk, sata od 500 GB, i radi, sad snimam Vistu, a pržilica je IDE utor, i radi.
Istina je sve sto si rekao.

Procesor, gle cuda , kad sam stavio novi hard disk, gledao temperature u biosu i bila je 45°C, zatim sam stavio tamo Load Defaults i jos nesto ej pisalo(ima vise default verzija)...
i temperatura mi oko 63 stupnja, kad sam stavio vecu voltazu na proc onda je se smanjila na 63, sta da radim da se smanji skroz. ??

I don't care...
17 godina
E8400 na EP43 s IDE HDD

Snimio sam mu sve, proc kako pise, temperature u idle je 68-75 °C, morat cu se sutra malo igrat s opcijama, a dok ja nebi nesto zaheba recite sta da  (ne) uradim, pokusat cu nesto s voltažama, ali nemam bas nekog velikog iskustva s tim...  ???

I don't care...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
E8400 na EP43 s IDE HDD

ewo vako moj prija je ima isti problem pokusaj skiniti hladnjak za CPU ocistit ga lipo i vratit nazad moras ga cvrsto stavit nesmije se ni malo klimat pogotovo ako ima one kvacice a ne vide

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Barnie kaže...

ewo vako moj prija je ima isti problem pokusaj skiniti hladnjak za CPU ocistit ga lipo i vratit nazad moras ga cvrsto stavit nesmije se ni malo klimat pogotovo ako ima one kvacice a ne vide

Ma jamislim da je hladnjak čist, neklima se ni zere(nimalo), evo gledajte slike, neznam sta da kažem nego lol, cudno mi je kako su u ADM-a imali niske temperature.

I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
Barnie kaže...

Ma jamislim da je hladnjak čist, neklima se ni zere(nimalo), evo gledajte slike, neznam sta da kažem nego lol, cudno mi je kako su u ADM-a imali niske temperature.

ja brijem da tebi CPU radi na 1,59V to je previsok napon, spusti to na 1,25V

17 godina
mtopol kaže...

Ma ovo mi je sve cudno, evo gle sliku, a ja sam odabrao tamo manual i stavio na 1.25 jos davno, vidi sliku

I don't care...
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
mtopol kaže...

Ma ovo mi je sve cudno, evo gle sliku, a ja sam odabrao tamo manual i stavio na 1.25 jos davno, vidi sliku

stvarno cudno, u Everestu ti pise da je napon CPU-a 1,12V sto je normalno kada je CPU u idle, a temperatura ti je preko 60C... nesto tu nije dobro, ili je cooler krivo lego na CPU ili su ti senzori poludili, jer meni je s istim CPU-om OC-anim na 3,6GHz i stock coolerom temperatura u idle oko 30C

17 godina
mtopol kaže...
markoal kaže...
mtopol kaže...

stvarno cudno, u Everestu ti pise da je napon CPU-a 1,12V sto je normalno kada je CPU u idle, a temperatura ti je preko 60C... nesto tu nije dobro, ili je cooler krivo lego na CPU ili su ti senzori poludili, jer meni je s istim CPU-om OC-anim na 3,6GHz i stock coolerom temperatura u idle oko 30C

a lol, xD, ma cudno mi je to, sto je najgore, kako pise da su velike temperature smajuje mi dosta performanse, E8400 je jaci nego kako je sad mom bratu, al eto xD, neznam sta je, cooler sam bas nekako dboro stavio, prvi put da sam na E8400 ga tako lako stavio, prije me je zezao ovuke se odkači, sad nije, al pogledaj bolje temperature u HW monitoru gore, piše minimum -26, maximum 100 °C, a nemam komentara, hehe, hvala na pokusaju

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2009 20:28 (markoal).
14 godina
neaktivan
Pomoc plizz

E ljudi imam problem...ovako igram neku igricu pola sata do 1 sat i samo odjedamput mi se iskljuci kompjuter...sta da radim....

afgsa
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 11:15 (pax223).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice