Drugi hard problem

poruka: 12
|
čitano: 4.984
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Drugi hard problem

kratko pitanje,  da li će hard disc podići windowse ako je prebačen u neko posve drugo računalo? radi se o starom wd 40gb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 10:08 (bing01).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Drugi hard problem
Procitaj ihusov post.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.2.2011 10:31 (Encheltis).
15 godina
Drugi hard problem

slažem neku staru konfu za internet. spojio sam sve kablove i kad upalim neće podići windowsw sa hard diska. mislim da su xp na njemu. negdje sam čitao da ne može podići windowse ako se hard disc prebaci u neko posve drugo računalo.

0 0 hvala 0
17 godina

- neće, šansa mu je cca 2%. To ovisi o chipsetu i ostalim driverima.

- Ali možeš napraviti re-instalaciju windowsa preko postojećih. -Dobro je deinstalireti sve drivere (ili sysprep) na starom računalu prije vađenja HDDa.

-drugi mogući problem je stari disk, sigurno je ATA priključak, na novijim računalima imaš samo jedan konektor (za dva diska) ako već postoji neki disk, moraš podesiti Master-Slave jumpere. npr CD-ROM na slave, HDD na master. Na staijim računalima imaš barem 2-konektora, pa je lakše kombinirati.

-u BIOSu moraš provjeriti dali je disk detektiran i postaviti odgovarajući redosljed Bootanja.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
bing01 kaže...

slažem neku staru konfu za internet. spojio sam sve kablove i kad upalim neće podići windowsw sa hard diska. mislim da su xp na njemu. negdje sam čitao da ne može podići windowse ako se hard disc prebaci u neko posve drugo računalo.

Sta ti tocno pise kad ubacis taj hdd u drugo računalo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 10:00 (Encheltis).
15 godina
Drugi hard problem

sad sam na poslu pa tek navećer mogu točno opisati sve. uglavnom probao sam preštekati kablove, isključio sam sve osim hard diska, ali neće. dođe do onog ekrana kad treba biti logo windows se pokreće, ali se sam resetira  i ponovno.

0 0 hvala 0
15 godina
Drugi hard problem

hard disc bios ne prepoznaje. otkopčam sve kablove samo stavim hard disc na master. kad upalim i radi auto detect diska ne može ga pronaći. stavim drugi hard i njega odmah prepozna. da li je riknio hard? radio je normalno dok ga nisam probao u drugom računalu. kad sam ga vratio više neće. samo puketa ritmički 4 puta zaredom, pa pauza 2 sekunde i opet pucketa 4 puta. ??

0 0 hvala 0
15 godina
Drugi hard problem

stavio sam hard u drugo računalo i isto pucketa 4 puta i ne prepoznaje ga.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Onda vise nista nemozes s tim hdd-om, da se i da popravit ne isplati ti se danas vise nisu toliko skupi eventualno ako imas nesto bitno na tom hdd-u mozes dat na neki data recovery.
15 godina
Drugi hard problem

imam još jedan takav wd 40 gb identičan, ispravan. da li se to može rastaviti i zamjeniti nešto?( volim raastavljati)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bing01 kaže...

imam još jedan takav wd 40 gb identičan, ispravan. da li se to može rastaviti i zamjeniti nešto?( volim raastavljati)

Kad otvoris hdd vise mu nema spasa,hddovi se otvaraju u posebnim komorama u kojima NEMA prašine niti ikakvih čestica u zraku.Ako ti nesto treba s toga hdd-a daj npr. InfoLabu da ti spase podatke.

Vidim da je tvoj hdd dosta star pa ce mozda upalit da prebacis elektroniku s onog ispravnog na ovaj [Na novijim hdd-ima to ne pali vise].

Ali kod tebe nesto skljoca pa je moguce da je magnetna glava ostetila hdd ili vise vjerujem da je tako zvani hdd click of death.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 14:48 (Encheltis).
15 godina
neaktivan

ja imam slucaj da kad spojim jedan disk bios ga ne prepoznaje, spojim jos jedan disk sa tim samo ga stavim na slave i bios prepozna oba. eto pa probaj ako hoces...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice