Boot Problem

poruka: 9
|
čitano: 2.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Boot Problem
pitanje

Ovako,kupio sam novi hardver,

intel e5200(2.5 ghz)

2 gb kingmax ddr2 800 mhz rama

corsair cx400w

asrock p43de

i sada,sve sam slozio i kad bi trebalo bootat,on se samo restarta i dako cijelo vrijeme dok ga ne ugasim,koji je razlog i kako da popravim?

Intel Celeron 2.40 @ 3.01 512 mb ddr 400 ram 20 gb maxtor ati 9600 pro 256 mb
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot Problem

Najprije udi u bios i odaberi opciju restore to defaults i spremi promjene...

ako to ne radi probaj komp iskljuciti iz struje, pa izvadi bateriju od biosa na nekih 5min ili korisit

jumper za resetiranje biosa ( obicno je blizu baterije ili bios cipa ) samo ga prestekaj da ti pokriva

nozicu koja nije prekrivena i srednju, pusti tako minut, pa vrati

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 14:39 (drnde).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot Problem
autorov komentar

ma nemogu ni do biosa,kad i trebo bootat da dodem do biosa restarta se,ekran crn i nis ne dela

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot Problem

Ako ti ne radi ni brisanje bios-a ( a trebalo bi ), probaj memoriju staviti u drugi socket, a ako ni to ne radi

probaj drugu memoriju

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Boot Problem
šiloman kaže...

Ovako,kupio sam novi hardver,

intel e5200(2.5 ghz)

2 gb kingmax ddr2 800 mhz rama

corsair cx400w

asrock p43de

i sada,sve sam slozio i kad bi trebalo bootat,on se samo restarta i dako cijelo vrijeme dok ga ne ugasim,koji je razlog i kako da popravim?

može biti:
a) -loše/pogrešno spojen neki konektor -isključi sve nepotrebno (SVE: usb,hdd,...), ostaje samo napajanje i power žica -ako ne pali...
b) -neka od komponenti neispravna, pokušaj eliminaciojom/zamjenom ako imaš pri ruci, napajanje, RAM, MBO...
možda samo hladnjak na CPU, dali je 'sjeo', također RAM.., pritisni malo.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Boot Problem

upravo to

pogledaj jesi li sve dobro prikopčao...sve kablove i slično...

Asrcok 775 Dual Vsta Pentium D Dual Core 3,4 Ghz @ 3,83 Ghz 2 Gb RAM ATI Radeon X1700 FSC
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Boot Problem
autorov komentar

mozda nije dobro sjeo hladnjak,jer kad ga stisnem,maticna ce skrivi,a stari je reko da je nes napravio da radi,ram sam zamjenio i nis,kasnije cu i PSU,a dali moze bit do biosa?zadnji put mi bios nije bio updeatan,dali je to mozda i sad?di da skinem bios?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-u prodaji su često MBO sa starim biosom, pa može biti uzrok problema, ali većina ploča ipak boota, samo krivo postavlja množitelj/FSB...

Ako nemožeš bootati nemožeš ni flashati... i normalno je da se ploča 'skrivi' od pritiska (elastična je..) :)

Bios i ostalo... asrock p43de. (za XP?)

edit: probaj CLR-CMOS-a (jumper u blizini baterije, dok je komp ugašen (i žica van)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2009 17:18 (ihush).
16 godina
neaktivan
autorov komentar
ihush kaže...

-u prodaji su često MBO sa starim biosom, pa može biti uzrok problema, ali većina ploča ipak boota, samo krivo postavlja množitelj/FSB...

Ako nemožeš bootati nemožeš ni flashati... i normalno je da se ploča 'skrivi' od pritiska (elastična je..) :)

Bios i ostalo... asrock p43de. (za XP?)

edit: probaj CLR-CMOS-a (jumper u blizini baterije, dok je komp ugašen (i žica van)

znaci nek se skrivi?ok,probat cu,sad idem na nogomet,napravio clr-cmos i nista,da xp je...ajd,javim se oko 19h
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice