Baterija na laptopu - hardverski problem ?

poruka: 5
|
čitano: 3.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Baterija na laptopu - hardverski problem ?

IBM x60t više ne želi raditi na bateriji - svijetli i odgovarajuća lampica. Svi servisi ( i neki "veliki" ) tvrde da je otišla baterija. Na to sam donio novu zapakiranu, ista stvar, oni i dalje tvrde da su istovremeno otišle obadvije. Naravno, niti jedan servis nema neku bateriju da se sruši njihova glupa pretpostavka, već nude da naruče novu, a ako i ta neće raditi, nema veze, ti plati bateriju, a poslije radi s njom po želji. Ima li netko kakav suvisao prijedlog ili preporuku za neki servis koji ima pojma o stvarima koje rade ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Baterija na laptopu - hardverski problem ?

Moguće da ti je opet baterija, nebi bilo ništa novo radim ti u HP i IBM ovlaštenom servisu, ukoliko nije do baterije onda ti je popravak neisplativ, cijela matična ploča, pa šta nemaš jamstvo za tu novu zapakiranu bateriju? Servisi ti ne drže dijelove na skladištu jer se jako malo ljudi odluči popraviti uređaj nakon što čuju kolika je cijena.

17 godina
neaktivan

Bateriju sam kupio kao rezervu kad i comp. pa je garancija prošla. U međuvremenu sam uspio posuditi još jednu rabljenu bateriju, ali ne radi niti sa njom. Bez baterije radi OK, tako da nije vjerojatno da je otišla mp. Thanks anyway

16 godina
neaktivan

Probaj sa drugim punjačem, sad tako je kod hpa ali se nemogu sjetiti kako je kod IBM pošto oni jako rijetko dolaze, ima li ti punjač tri pina? Tj vanjski cilindar, unutarnji cilindar i iglu? Mjeri napone voltmetrom sa igle + na vanjski cilindar -, i sa unutarnjeg cilindra + na vanjski -. Ukoliko ti i drugi punjač ne radi, tj. puni bateriju onda ti je sigurno ploča, jer sam imao kvarova na R60 da ne prepoznaje bateriju, makar se kvar različito manifestira ovisno o seriji notebooka.

17 godina
neaktivan
Isto se meni desilo sa AAO.

Zanimljiva stvar, ali surfajući okolo naišao sam na moguće riješenje. Ekipa je rekla da napravim update BIOS-a.

I na moje ogromno čuđenje, nakon što sam to napravio sve je radilo.

Ništa te ne košta pokušati.

Ne znam ti reći zašto ili kako, ali meni je to proradilo, iako su svi na servisima tvrdili da je baterija umrla.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice