Prije 10 dana kupih ATI 4850 vs Zalman (Gigabyte) i sad me pita kolega što da on kupi sebi. Prije ove 4850 sam imao 2900pro i bio zadovoljan. Mijenjao sam ju za 4850 očekujući puno bolje performanse, ali ćorak. Skoro isti k...., pa razmišljam da mu ipak preporučim 9800gt ili 9800gts? Nisam pametan. Možda mi je slab proc pa ne osjetim razliku u grafi? moja konfa: AMD 5000 BE, ram 4GB (6400), napajanje 550W, matična Gigabyte M56 S i ATI 4850. Puno hvala na vašim prijedlozima.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Procesor ti je usko grlo
ne može iskoristiti toliku snagu zato nisi osjetio poboljšanje sa novom grafom
ili ga overklokiraj ili kupi bolji
Koliko frend moze dati para za tu graficku?
Pa ako ima 5000BE neka ga OC i onda performasne moraju ici gore
Ja imam EN9800GT (C2D E8400,2GB DDR2) i graf mi je predobra,igrao sam Crysis na high i na rez 1280x1024 bez ikakvih problema (ide i na vecoj rezi sigurno ali meni je i ovako bilo super).Sad igram NFSU na naj jacim postavkama i sve radi super (iako se mnogi na forumu zale na trzanja i stekanja meni sve vrti bez ikakvih problema)
P.S. ako te nesto posebno zanima javi pa cu provjeriti.
Osobno nevolim Nvidia kartice (politika firme, te općenita nategnutost njihovih performansi), pa ču se suzdržat komentara po pitanju sugestije grafičke. Ali prijateljski savjet, taj proc ti nije niti približno jak za takvu mašinu (4850 i 4 GB rama), kupi si neki jači Intel, a i njega možeš malo clocknut, pa da vidiš kako če ti performanse skočit.
Kaže kolega da bi išao do 150 eura ali na T-American karticu.
Ja sam probao svoj proc klokati i uspio ga dići na 3000, ali je bio nestabilan, pa sam ga spustio na 2800 MHz. Sad je dobro dok se ne ugrije. Moj TT blue orb izgleda nema ravnu površinu, pa nije dobro legao. Morat ću ga brusiti ili kupiti bolji hladnjak?
Nakon samo 20min. igranja mi zuji iz matične,a stavio sam da upozorava na 90 stupnjeva i 4 termo paste promijenio, i flešo bios da reko nije u ploči greška.
Ma nije, listići na hladnjaku su mlaki a komp zuji i ugasi se u pro streetu, cod4, crysisu i far cry 2 nakon nekih 20 minuta do pola sata igranja.
Posudio sam od kolege Cooler Master Hyper UC i sve opet isto? Sve je uzalud?????
Hvala svima na pomoći.
s klokanjem procesora nećeš previše koristi imat u igrama.. bit će pomaka, al ne tolikog..
a ovo s karticama.. meni se čini da si ti očekviao veći pomak u performansama dok je on realno takav kakav je.
jer 2900pro nije TOLIKO sporiji od 4850
Čim budem došo do malo love mijenjam ploču i proc za Intela barem 7300 ili 8200 iako sam uvijek više volio Athlona, al eto.
Nisam ljubitelj ni Windovsa pa šta ću. Probao sam Ubuntu, ali još nije spreman za sve ono što mi treba.
Ljudi sve bih vas častio pićem. Ako ništa drugo barem sam danas postao LARVA, nisam više početnik.
Nakon četiri mjeseca. Al neka, isplatilo se. Toliko toga sam saznao i naučio od svih vas kroz ova 4 mjeseca prateći razne teme u ovom forumu, čisto mi je žao što nisam imao internet i prije. PUNO HVALA SVIMA.
Tebi preporučam novi proc, a prijatelju N-vidiju, ja sam imao ATI-a i sj... me driveri, tako da sam sad u nabavi kompa, te sam odabrao geforsicu.
Tebi sretno sa novim kompom, i da uspiješ riješiti stari.
Hvala.
Aj ne pi***te, procesor mu je dovoljno jak za tu grafu, samo što razlika između HD2900 i HD4850 nije toliko velika kao što neki ovdje misle.
Aj ne pi***te, procesor mu je dovoljno jak za tu grafu, samo što razlika između HD2900 i HD4850 nije toliko velika kao što neki ovdje misle.
Svakako mi je mog proca na vrh glave.
Kupim ga zato što se kao može dizat do 3,2 GHz kad ono ni na 3,0 GHz nije kako treba, a da ne spominjem koliko se grije.
I sad dok uzmem neki bolji hladnjak (cca 350-400 kuna) mogao sam odmah uzet 6400 BOX verziju i bio bi mir.
Ma samo da ja ovaj ohladim i neka radi na 3,0 ja zadovoljan.
Dajte mi molim vas recite koji hladnjak je za njega najisplativiji.
Svakako mi je mog proca na vrh glave.
Kupim ga zato što se kao može dizat do 3,2 GHz kad ono ni na 3,0 GHz nije kako treba, a da ne spominjem koliko se grije.
I sad dok uzmem neki bolji hladnjak (cca 350-400 kuna) mogao sam odmah uzet 6400 BOX verziju i bio bi mir.
Ma samo da ja ovaj ohladim i neka radi na 3,0 ja zadovoljan.
Dajte mi molim vas recite koji hladnjak je za njega najisplativiji.
Probao sam i sa dizanjem napona, ali na 3,2 nije nikako proradio.
Nadam se da čim zamijenim TT blue orb za neki od predloženih coolera i možda ponovo flešam bios da bi to trebalo proradit na 3,0 bez brige.
Probao sam i sa dizanjem napona, ali na 3,2 nije nikako proradio.
Nadam se da čim zamijenim TT blue orb za neki od predloženih coolera i možda ponovo flešam bios da bi to trebalo proradit na 3,0 bez brige.
Memorija mi je uparena i radi na 128 bita u dual modu, tako da jedino da sve 4 mem kartice zamijenim?
treba i o matičnoj voditi računa..
Memorija mi je uparena i radi na 128 bita u dual modu, tako da jedino da sve 4 mem kartice zamijenim?
Neću skoro ništa izgubiti na brzini a moglo bi biti stabilno.
Idem odmah probati.
Hvala prijatelju, kako nisam ni pomislio na to,
nego se ko luda Mara stalno vrtim u krug.
Eto još jedan dokaz da ima pametnih i maštovitih ljudi, samo ih treba nać.
Bog blagoslovio internet.