Pozdrav ljudi imam problema naime trebali bi mi audio driveri za ovu plocu imam cd od ploce i instalirao sam drivere ali ne rade a na netu ne mogu naci tako da bih molio pomoc hvala ... :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljudi pomozite evo skinuo sam sve moguce drivere a zvuk jos ne radi restrartirao cmos baterijicu alli uzalud ...zvuk jos nisam dobio molim pomoc ...hvala
-OS?
-skini driver s asusove str., (uvjek tamo traži)
- ako tražiš za sedmicu, treba soundmax driver -googlaj ili 'posudi' od novije MBO... (sound chip ADI-1980 6x-chanel, vjerojatno C-Media(CMI) ili RealTek, od XPa može WDM)
- za XP ovisno o SP moraš instalirati UAA.
-OS?
-skini driver s asusove str., (uvjek tamo traži)
- ako tražiš za sedmicu, treba soundmax driver -googlaj ili 'posudi' od novije MBO... (sound chip ADI-1980 6x-chanel, vjerojatno C-Media(CMI) ili RealTek, od XPa može WDM)
- za XP ovisno o SP moraš instalirati UAA.
hvala ti puno :D jesam sa njihove stranice imam xp a sto je UAA ? SP2 imam ...a soundmax sam skinuo a nije mi nista jasno mozes objasnit ili dat linkove ?
UAA je dodatak (KB888111 driver za HDA), ovisno o verziji XPa (SP1-2-3). Instalira se prije drivera zvučne. (to je zbog razlike između AC97 i HD-Audia)
Možda ga imaš u skinutom driveru kao direktorij.. ako nije uključen (ili je možda samo za SP1) skini s gornjeg linka. Vidjet ćeš dva paketa drivera (full=24MB i samo driver, razlika je sigurno u tom).
Skinuo si SoundMax i nije ti jasno? -Što?
-vjerojatno je zipiran (skini 7z ili neki drugi arhiver), pokreni setup ili vidi što je sadržaj...
btw, updateaj na SP3, on uključuje i HDA.
btw2. kod traženja pomoći, važno je napisati koji OS i verzija, jer kao što vidiš postoje razlike...
btw3. ako ti neki pojam nije jasan dovoljno je utipkati u google par riječi, brže-konkretnije nego čekanje odgovora (koji može biti i pogrešan).
Hvala ... imam XP instalirao sam sp3 znaci samo ovaj gore driver i to je to ?
-za SP3 nema UAA (integrirano). Sad samo driver (prava verzija) i mora raditi ako je ispravna zvučna...
imam problem imao sam maticnu plocu msi i pokvarila se nes sad sam ubacio maticnu asus p4p800 vm\s i komp nista ne reaguje. kao da neradi napajanje a napajanje radi ona mala baterejica nije bila pa sam ja stawio sa swoje stare maticne (msi) jel moguce da je do toga????? pozzz