ASUS F2A85X-M LE - problemi sa USB-ovima?

poruka: 19
|
čitano: 3.987
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
[RIJEŠENO]ASUS F2A85-M LE - problemi sa USB-ovima?

Kupih novu plocu+proc+ssd, konfiguracija iz prve radi uredno osim jednom problema na koji sam naletio jucer

prilikom pokusaja instalacije printera (HP 2480). Windowsi printer jednostavno nisu pronasli, nisam imao vremena

proucavati detaljnije pa sam ostavio za danas.

Nije proslo ni danas, ali danas sam primjetio da mi NISTA na USB-u ne radi osim misa i tipkovnice, i to iskljucivo preko

hub-a (dell monitor) kako je sve i instalirano.

Primjetio sam da i u Device Manageru pod 'Other Devices' imam SM BUS sa zutim usklicnikom i 

Usb Host Controller Error - 2 komada, ista stvar, zuti usklicnik.

HOWEVER, pri dnu devide managera je bilo jos jedno "drvo" za USB kontroler i u njemu sam vidio

tipkovnicu i misa.

Pazite sad.

Istekam misa i ustekam ga ponovo (na isto ili bilo koje drugo mjesto) - mis nestaje sa popisa uređaja na 

donjem "ispravnom" kontroleru, i prebacuje se u "other devices" sa zutim usklicnikom. Ista situacija i sa tipkovnicom.

Restart pomaze.

Inace, u Biosu i mis i tipkovnica rade bez problema na bilo kojem USB konektoru.. no u onom trenu kad se pojavi log-on ekran,

gasi se svjetlo i na jednom i na drugom, OSIM ako stoji na tocno onom konektoru na ploci (usb2) na kojemu je sve skupa i 

instalirano.

Jel ima netko ideja?

p.s. Probao sam sa CD-om od ploce instalirati sve drivere, pomoglo je za SM BUS, ali za Usb Host Controler mi je napisao da 

je nasao driver, da se radi o AMD USB 3.0 kontroleru, ali da ne moze driver instalirati bez navedenog određenog problema.

Probao sam i disejblati sve moguce USB konektore osim ova 4 iza na maticnoj ploci (u biosu), nije pomoglo ni to.

Pri ustekavanju bilo kojeg uređaja u bilo koji ulaz na ploci ili na hub-u, odsvira zvuk koji indicira gresku (dakle nije onaj default

zvuk ustekavanja periferije kad je sve ok spojeno) i uređaj se pojavi u popisu "other devicesa" umjesto pod kontrolerom ispod

koji radi. Bar naizgled radi.

Ideje?

Windowsi i driveri su inace identicni za uređaje od periferije (hp 2480, canon 550d koji je radio i bez drivera kao usb stick, i

corsair voyager mini). Jos mi ostaje samo externa toshiba za probati ali mislim da nema šanse.

Inace, na asusovoj stranici, bas za dijelu supporta gdje trebaju biti downloadi za plocu izbacuje error.

error na asus webu error na asus webu

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 23:15 (Cortez).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ASUS F2A85X-M LE - problemi sa USB-ovima?

MBO je: ASUS F2A85-M LE (bez X-a)

Trenutno radi Dojč-site.. (global ili eng je srušen?)... za drivere je svejedno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

MBO je: ASUS F2A85-M LE (bez X-a)

Trenutno radi Dojč-site.. (global ili eng je srušen?)... za drivere je svejedno.

Thnx, tocno, nema X u nazivu, chipset je A85X pa mi se pobrkalo.

Thnx i za .DE sajt, globalni ne radi.

Skidaju se driveri (iako sam nasao neke na softpedia webu i instalirao vec.. ali nije pomoglo, iako se sve uredno instaliralo).

Evo i screenshota kako problem zapravo izgleda:

Device Manager - Other Devices Device Manager - Other Devices
16 godina

-na slici, nema problema s driverom, tj problem nije u MBO-chipsetu nego u konkretnom uređaju. (vidi se da je USB 3.0 instaliran, osim ako je pogrešan driver, pa svejdno pokušaj..)

- ako si spojio stari (USB 2.0 ili 1.0/1.1 uređaj) na USB 3.0, promijeni port.., provjeri kablove, pogotovo front (prednji) prikjučak, zna biti problema, spoji iza itd.. (uobičajeno je USB 3.0-plavi).

16 godina
neaktivan

Nope, nije pomoglo, ista stvar i nakon drivera.

Sto god spojim je "other devices", iako uredno prijavi stick kao stick, fotic kao fotic (vidi i koji je model) itd.

Sta sad!? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-na slici, nema problema s driverom, tj problem nije u MBO-chipsetu nego u konkretnom uređaju. (vidi se da je USB 3.0 instaliran, osim ako je pogrešan driver, pa svejdno pokušaj..)

- ako si spojio stari (USB 2.0 ili 1.0/1.1 uređaj) na USB 3.0, promijeni port.., provjeri kablove, pogotovo front (prednji) prikjučak, zna biti problema, spoji iza itd.. (uobičajeno je USB 3.0-plavi).

Front konekcije i hub na monitoru sam eliminirao prije nego sam postavio pitanje, na zalost.. 

I USB stick i fotoaparat se pojavljuju na identican nacin u device manageru neovisno o tome da li su spojeni na USB2 konekciju na ploci iza,

USB2 preko HUB-a (monitor) ili USB3 iza na ploci. Oba uređaja inace uredno rade na laptopu pored, neovisno o tome da li je USB2 ili USB3

port (kako bi i trebalo biti).

Ono sto je "gadno" .. je da ce mi i mis i tipkovnica zavrsiti u "other devices" i nece raditi ako ih ovaj tren odspojim i ponovo spojim,

bilo na isto mjesto ili na neki drugi konektor.

Definitivno situacija s kojom se nisam nikad susreo.

p.s. Jucer mi je nestao wallpaper.. sto ekipa navodi kao problem sa aktivacijom windowsa.

Jel moze biti problem u tome (aktivirani su, ali wallpaper i dalje nestaje nakon reboota)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 15:12 (Cortez).
16 godina
Cortez kaže...
..

Ono sto je "gadno" .. je da ce mi i mis i tipkovnica zavrsiti u "other devices" i nece raditi ako ih ovaj tren odspojim i ponovo spojim,

bilo na isto mjesto ili na neki drugi konektor.

Definitivno situacija s kojom se nisam nikad susreo.

- moguće neispravan chipset ili postavke u BIOSu (i manje moguće, driver... ali to bi riješio brzo).

- u BIOSu provjeri dali je omogućen legacy USB. Da eliminiraš utjecaj drivera-OSa, bootaj neki liveCD (linux, preporuka ArtistX, ubuntu..) i vidi kako se ponaša USB. Ako imaš UEFI BIOS prebaci na Legacy, ako imaš uključen quickboot isključi ga (preskače detekciju hardwarea. i sl.

- možda samo powermanagment koji ugasi port, podesi-isključi 'green' opciju u BIOSu i sl., ... ali po muphyju veće šanse ima neispravan USB.

- pošto te zezaju uređaji koji traže određeni napon na portu (npr miš radi) moguće da je nekom portu fizički kontakt oštećen (svinut pin) i radi kratki spoj, pa pregledaj same utore i žice do front panela (najsigurnije odspojiti front dok tražiš uzrok).

edit: druga računala možda daju kvalitetniji (jači) signal, AMD i VIA su uvjek bili problematičniji nego intel chipset, dovoljno je da konektor malo klimavo stoji..

-drugi edit, win-act. moguće, ali do sad nije bilo slučajeva da genuine radi probleme USBu, tad je veća šansa u yogurtastoj instalaciji koja možda ima neke smećaste drivere, win defaultno koristi neke svoje preferirane, npr certificirani driveri, pa install jednostavno ne napravi ništa (win zadrži postojeći certificiran driver kao bolji). Bootaj Linux..

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 15:28 (ihush).
16 godina
neaktivan

Idem bootat neki live linux.

Thnx za ideje ici cu redom, ali kao sto rekoh, front panel i problemi sa portovima nece biti jer mi u svakom portu u koji

ubodem bude ista situacija, a koristim 2xUSB2 iza, 2xUSB3 iza (na ploci dakle sve) i 2x na hub-u od monitora.

Na svima se svi uređaji ponasaju isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Je li ti na matičnoj najnoviji bios?

Koliko vidim na Asusovom sajtu najnoviji poboljšava kompatibilnost s nekim usb uređajima.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Je li ti na matičnoj najnoviji bios?

Koliko vidim na Asusovom sajtu najnoviji poboljšava kompatibilnost s nekim usb uređajima.

Nije!

Imam 2-3 verzije prije.

Updejta se as we speak.

16 godina
neaktivan

BIOS nije pomogao.

Skidam Knoppix DVD da vidim jel rade USB-ovi u njemu.

Ako rade, onda su windowsi problem :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nova drama.

Obrisao USB hub iz device managera, sad ne radi ni mis ni tipkovnica.

Gdje god ih spojim. :-|

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pretpostavljam da je nakon svjeze instalacije windowsa uputno prvo staviti drivere za maticnu, jel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Update.

U Knoppixu sve uredno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Koji su točno Windowsi u pitanju?

Stavio si AMD-ove drivere za čipset?

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 18:57 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Koji su točno Windowsi u pitanju?

Stavio si AMD-ove drivere za čipset?

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2

Win 7 64 bit ultimate, star DVD kao biblija, tj. bez SP-a i sl.

Sad se instalira ista stvar sa slipstreamanim SP1.

Sve mi se nesto vrti po glavi da toliko stara instalacija windoza nije bas najbolje

sjela na hardver koji je relativno svjez, a ta ista instalacija je radila perfektno na

p35 ploci i c2duo setupu.

Moj propust je bio i sto nisam stavio drivere za maticnu uopce do pred sam kraj

instalacija i tko zna koliko windows update-a.

Ovaj put ide prvo driver za maticnu prije svega ostalog.

AKo ovo ne upali, mozda bi dodatna PCI kartica usb3 kontroler upalila?

Ne mogu reklamirat maticnu kad je realno ispravna, problem je ocito softverski.

Mozda i Win8 pomognu...

Uglavnom, da, probao sam i sa driverima koje si naveo, koji su uredno sjeli iz

prve ali nisu rijesili problem.

15 godina
neaktivan

Moraš ipak prvo uraditi fleš BIOS-a. Zadnja verzija "pospješuje kompatibilnost sa nekim USB uređajima"! Vidi sliku...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Moraš ipak prvo uraditi fleš BIOS-a. Zadnja verzija "pospješuje kompatibilnost sa nekim USB uređajima"! Vidi sliku...

Jeje, jesam, cim je prva preporuka sjela, mislim da sam napisao da nije proslo.

Uglavnom, zasad, drzimo fige, RADI.

Nakon instalacije WIn7+SP1 i odmah drivera za maticnu (cak mislim da sam slucajno stavio starije).

Ali sad ne popravljam vise nista ako ovako ostane.

Svi USB ulazi rade.

Thnx svima ekipa, ovo je definitivno najveci angazman sto sam ovdje dozivio dosad oko neke teme.

{#}

13 godina
neaktivan
ja imam problem sa jednim vanjskim usb portom na kucistu. kuciste je Naviatec NVT-601,maticna ploca Asrock b75m r2.0
lijevi plavi port radi normalno i kad ustekam usb ili smartphone u njega prepoznaje sve a desni, crni, radi samo kao punjac.. kad spojim smartphone puni ga samo i to je to.ne znam jel to normalno ili..ducan sad ne radi pa ne mogu pitat tamo a znam da su ovdje strucnjaci..
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice