Kao što od prije znate ja imam problema sa procesorom , procesor je od AMD-a 64 5400 x2 , naime pregrijava se i zatim gasi . Tražim zamjenu sa istim socketom (am2) ali koliko gledam to zapravo niti ne postoji , nemmaju ga u links-u , konikom-u . Ako ču trebati mjenjati ploču recite mi koju da kupim.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Procesor sam po sebi je daleko najrijeđi razlog za probleme s računalom. Drugim riječima, nije do procesora 99.999%. Gledaj hlađenje ili ploču.
Što se tiče ploče, bilo koja iz Asrock Extreme3 serije, ima ih na izbor.
Što se tiče hlađenja, Coolermaster Hyper TX3, Arctic Cooling Freezer, Scythe Katana 3 ili slično. Osobno bih prvo tražio Hyper TX3.
Kupio sam schyte katanu III jer su mi ovdje predložili , proc je već rabljen tako da je sigurno u njemu problem
Na koju foru si to zaključio? Samo zato što je rabljen?
(Dakako da je moguće da je bio kod nekog ko mu je davao daleko previše struje isl., ali recimo da je to još uvijek nategnuto ....)
Koju temperaturu ti prijavljuje?
Koja je ploča?
Koja grafička i koje napajanje?
piše ti u opisu , napajanje je 460w , temp je na everestu oko 35'C , a na speecy-u oko 45.Ali je AMD opće poznat što se tiče pregrijavanja.
Oprosti,ali moram ti reci da je sada palo mnostvo neutemeljeni izjava,od toga da se proc pregrijava zbog toga sto je polovan i na kraju jos sto je i AMD. Vec 3g imam AMD-e procesore i super su. Omjer ulozeno dobiveno i vise nego dobro. Probaj skinuti proc,ocisti vent i hladnjak,stavi novu termalnu pastu, kad sve to ponovno slozis natrag odi u bios stavi sve postavke na defoult i kresni komp. Ako ti i tada nesto bude stekalo probaj mijenjati komponente,grafa,ram,maticna.
Isti slučaj kao i kod frenda imao je neku AM2 Gigabyte ploču i AMD Athlon Dual Core 6000+ 3.01GHz i mislio je da je proc se počeo pregrijavat i probali smo proc na drugoj ploči kad sve radi,u ploči je bio problem.
Ak je stavio novi hladnjak (pretpostavljam da je korištena termalna pasta), onda je ili neka šrot ploča ili napajanje prije neg procesor.
I ja isto mislim da je proc na zadnjem mjestu,ali nikad se ne zna.
Para za mjenjati ostale komponente nemam
On se pregrijava samo kada je pokrenuta igra , i to još nije stalno nekada se odmah gasi , nekada nakon sat vremena a nekada se uopće ne gasi , no s vremenom i izmjenjenim coolerom , otvorenim kučištem, dodanim ventilatorom gasi se skoro svaki put.
Kako ti se uspije ne OCan sa Scythe Katanom III pregrijati 
pa s****n je
Moj athlon x2 90nm radi na skoro 60c u idleu i preko 70c u
loadu.
Zilavi su. Koje je napajanje?
WHAZAAAAAAAAAAAP!!!!!!!
nije problem kaj se pregrijava nego se i gasi , a želio bih kupiti noviji no ne mogu naći zamjenski jer nitijedan nema socket am2
čovječe, ne gasi ti se procesor nego cijeli sistem !!! A kladim se da je procesor OK.
Što je najgore, kupit ćeš drugi procesor i opet ćeš imati isti problem.
Stef je 99% upravu. Kad sam rekao da probas mjenjati maticnu,graficku,ili ram mislio sa da probas kod nekoga svoje komponente. Tako da vidis ako na drugoj ploci sve radi dobro znas gdje je kvar.
Koju grafu koristi,kakav je ram,ploca
jbt smanji voltažu to je i meni bilo...sad je sve ok.
ok,tnx, budem smanjio voltažu, pa ću pogledat
pogledaj na mom profilu
Oprosti,ali moram ti reci da je sada palo mnostvo neutemeljeni izjava,od toga da se proc pregrijava zbog toga sto je polovan i na kraju jos sto je i AMD. Vec 3g imam AMD-e procesore i super su. Omjer ulozeno dobiveno i vise nego dobro. Probaj skinuti proc,ocisti vent i hladnjak,stavi novu termalnu pastu, kad sve to ponovno slozis natrag odi u bios stavi sve postavke na defoult i kresni komp. Ako ti i tada nesto bude stekalo probaj mijenjati komponente,grafa,ram,maticna.
a i nije baš za neku statistiku,još minimum 7 da uđe
on:kao što većina ljudi kaže pogledaj hlađenje;ploču