Zelio bi otvoriti svoju firmu trebao bi pomoc?

poruka: 68
|
čitano: 70.967
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Neznam jeli mozes otvoriti obrt ako nisi elektricar ali znam da nemozes pustiti kucnu instalaciju ako
nemas neke papire.neznam sta tocno ali mi je jedan covik prica da on to nemoze
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,imam pitanje za one koji se razumiju u vezi otvaranje IT tvrtke,kako da krenem s tim pojom.Mislim u mom gradu nema IT trgovine al svi koji su bili otvorili brzo su zatvorili neznam zašto.Zato jel može mi ko objasniti poslovni plan.Znači ja bih otvorio trgovinu računala,u sklupu bi bio servis,igraona i fotokopirnica.Ako je neko  bio u ovakoj situaciji neka mi pomogne.   Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Prije svega ortak,moraš imati kešovinu i što više to bolje..Zamisli otprilike ovako:Ako ne zaradiš niti kunu u godinu dana,moraš imati keša da isfinanciraš režijske troškove,sva moguća plaćanja državi,dadžbine na plaću(svoju),ne znam jel se još plaća 150 eura godišnje za naziv firme..Ako uzmeš robu od generalnih distributera na odgodu plaćanja,rabat ti neće biti baš neki,dok ako plaćaš svojim kešom,onda možeš malo i pregovarati o rabatu,što može rezultirati tvojim konkurentnijim cijenama..U IT-u moraš biti fantastično brz,jer nova roba stalno ruši cijenu prethodnoj,i odmah probaj ugovoriti neka održavanja IT mreže u nekim firmama,pa ćeš povremeno moći robu na lageru utopiti u toj firmi..Razvijaj i u tim firmama nove IT sustave,jer ćeš time više moći i prodati,a održavanje donese više novca nego sama prodaja hardveraja...nastavim kasnije,idem po kavu.. ;)

Mnogi zatvore brzo firmu,jer su se fokusirali isključivo na prodaju hardveraja..Znam lika koji je prije svega dobar poslovnjak,tako da je uhvatio nekoliko većih firmi,najveća mu je lova održavanje,potom,uvaljivanje robe tim istim firmama,trenaža uposlenika,pa tek onda sklapanje i prodaja pojedincima..

Što više love možeš u kešu umlatiti,to ćeš moći po povoljnijim cijenama i od dobavljača uzimati,jer ćeš veće količine naručivati..E sad,tu moraš imati jako dobar filling za ono u što ćeš investirati novac..

Paralelno sa tim,je jako bitno da ti što više možeš naučiš o poslovanju,ali i o IT-u..Nemoj odmah nekog zapošljavati,obavi ti sam što više možeš..tu ćeš na startu uštedjeti,tek kad primjertiš da ne možeš sam stići sve pokriti,onda nekog uzmi..

Poslovni plan??To je najveća glupost..NE POSTOJI univerzalni poslovni plan,jer se sve razlikuje od pojedinca do pojedinca..od firme do firme,od strategije do strategije..

Paprirologiju za firmu je najbolje da ti odradi odvjetnik ili pravnik..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 22:35 (redneck).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zelio bi otvoriti svoju firmu trebao bi pomoc?

redneck,puno ti hvala na savjetu,to mi je sve jasno,samo kako bi bilo najbolje dok ne otvorim firmu kako se najbolje reklamirati.Mislio sam da napravim si 2000 ili 3000 tisuće letaka

i da to podijelim po gradu.no strah me što se par moj prijateljima deslilo je to da im je došla porezna na naplatu jer su se reklamirali a nisu bila prijavljeni.Preko radia je jako skupo naprijmjer sad za mene a isto moraš imati firmu registriranu.I da to sam ja i mislio voditi firmu na početku sam al me zanima jel dobro da dižem neki kredit ili tražim poticaj za moju opremu i dijelove u trgovini,Jer bi ja u sklopu otvorio igraonu i sad neznam kako to izvesti tu treba najmanje 10 računala i to dobro ide jer klinci vole igrati preko multyplayera(pa jel nije) e sad zanima me kako da riješim lovu si da sav taj materijal kupim.

Brzi
12 godina
protjeran
Re: Zelio bi otvoriti svoju firmu trebao bi pomoc?
brzi99 kaže...

redneck,puno ti hvala na savjetu,to mi je sve jasno,samo kako bi bilo najbolje dok ne otvorim firmu kako se najbolje reklamirati.Mislio sam da napravim si 2000 ili 3000 tisuće letaka

i da to podijelim po gradu.no strah me što se par moj prijateljima deslilo je to da im je došla porezna na naplatu jer su se reklamirali a nisu bila prijavljeni.Preko radia je jako skupo naprijmjer sad za mene a isto moraš imati firmu registriranu.I da to sam ja i mislio voditi firmu na početku sam al me zanima jel dobro da dižem neki kredit ili tražim poticaj za moju opremu i dijelove u trgovini,Jer bi ja u sklopu otvorio igraonu i sad neznam kako to izvesti tu treba najmanje 10 računala i to dobro ide jer klinci vole igrati preko multyplayera(pa jel nije) e sad zanima me kako da riješim lovu si da sav taj materijal kupim.

Možeš i sastaviti jako dobar mail.Pošalješ direktno onima koji nešto odlučuju,prije svega malo ispipaj čime se firma bavi i kako planira razvoj.Ortak,to ti nije jednostavno niti brzo sve napraviti..Moraš uletiti sa spikom tako da onaj koji odlučuje,pomisli da je to upravo to što mu treba..Dakle,koliko ponuda,toliko mailova..Flajere možeš podijeliti,ali onima koje jako dobro poznaješ,ne tipa:ostavio sam na pultu u pošti..to je traljavo.Što god planirao to mora biti ciljano izvedeno i precizno usmjereno._Jedino ćeš tako potaknuti interes kod eventualnog partnera..

Kredit dizati je nezahvalno čisto radi toga,jer moraš sabrati kamatu,koja zna biti veća od postotka prihoda,uz koje jošđ imaš troškove,tako da bilo kakvo kašnjenje u otplati,ti može stvoriti opake probleme..Skontaj nešto,malo originalnije,uz sve što si nabrojao,ako ja nešto smislim pošaljem ti na PP,i pokušaj izvući poticaj..Probaj izvesti neki edukacijski projekat,pa i za to izvući poticaj,a što se tiče igraonice..skup sport,non-stop moraš biti u vrhu sa opremom,a to košta jako puno..Pazi da ti segment igraonice ne isisa novac koji ovako zaradiš..

Firmu moraš registrirati,jer je to jedini način da druge Firme sa tobom rade,čisto radi načina plaćanja,ali i ozbiljnosti svega..

Lova je uvijek problem,tu ti ne mogu dati pametan savjet,osim,da ako ga nemaš,nemoj kretati u nešto,jer kredit ti je omča oko vrata,naročito u IT biznisu..

13 godina
neaktivan

Mislim da ti je pocetak najtezi jer trebas ulozit , a jos si u ovoj drzavi mislim da je danas tesko ako zelis da bude uspjesna firma

Htc One & S4 dolaze iz Vipa i traze novog vlasnika povoljno ! Split i okolica

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dobar blog ak nekog zanima,fali im sadržaja al su mi zato brzo odgovorili. http://solversint.com/poslovanje/?utm_source=Bug&utm_medium=Refferal&utm_campaign=Poslovanje%2Bblog

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 16:38 (đuka).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav! Ja imam jedno pitanje koje se u neku ruku nadovezuje na ovo dosad napisano! Naime kod mene je suprotan slucaj, recimo da imam novaca ali nemam neke ideje! Trazio bi partnera ili ljude sa idejom za biznis, dakle moja sredstva (ili pola pola) vasa ideja!

sto predlazete kako naci takve osobe, kako se osigurati da me isti ne izradi... Svaka pomoc dobro dosla! Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice