Radi za ikonu u programskoj traci, ali i dalje ne pokazuje ikonu baš na windowu od programa :S
probao sam i neke druge tutoriale http://www.winprog.org/tutorial/simple_window.html
i dalje isto
Radi za ikonu u programskoj traci, ali i dalje ne pokazuje ikonu baš na windowu od programa :S
probao sam i neke druge tutoriale http://www.winprog.org/tutorial/simple_window.html
i dalje isto
Dosta toga ovisi i o formatu ikona koje pokušavaš koristiti:
http://www.windows-icons.com/formats.htm
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa511280.aspx#size
Naslovna traka koristi malu verziju ikone (16x16), explorer koristi različite veličine ovisno o načinu na koji izlistavaš datoteke, recimo detailed view također koristi 16x16, dok ostali koriste veće rezolucije...
Probaj ovu kombinaciju:
wc.hIcon=LoadIcon(GetModuleHandle(NULL), MAKEINTRESOURCE(IDI_MYICON_LG));
wc.hIconSm=LoadIcon(GetModuleHandle(NULL), MAKEINTRESOURCE(IDI_MYICON_SM));
Definirao sam dva makroa. Jedan za veliku ikonu (32x32 u mom slučaju), a drugi za malu 16x16. I dvije odvojene datoteke s ikonama: icon_small.ico koji je 16x16 rezolucije i icon_large.ico koji je 32x32 rezolucije.
resource.h
#define IDI_MYICON_SM 500
#define IDI_MYICON_LG 501
resource.rc:
#include "resource.h"
IDI_MYICON_SM ICON "icon_small.ico"
IDI_MYICON_LG ICON "icon_large.ico"
Budući da .ico datoteke mogu sadržavati istu sliku u više različitih rezolucija bolje bi bilo upakirati različite rezolucije u jednu datoteku, nego imati zasebnu .ico datoteku za svaku rezoluciju. Ali ovo sa više datoteka može biti praktičnije kada tek pokušavaš skužiti neke stvari i postići da proradi (i ako koristiš neki loš software za kreiranje ikona koji ne podržava više rezolucija u jednoj datoteci).
Evo i ikona koje sam koristio:
http://www53.zippyshare.com/v/86097658/file.html
U arhivi se nalazi i još jedna datoteka "icon.ico" koja u biti sadrži ove druge dvije ikone u sebi (16x16 i 32x32 verzije).
Evo i dva codeblocks projekta za primjer o čemu govorim:
http://www68.zippyshare.com/v/97034420/file.html
http://www55.zippyshare.com/v/15284691/file.html
prvi koristi dvije odvojene .ico datoteke, a drugi samo jednu .ico datoteku koja u sebi sadrži više slika.
KAKo da sortiram proste faktore kad ih nadjem ispise ih od najmanjeg do najveceg..
Kako da ih sortiram od najveceg do najmanjeg?
Posto to nije niz :)
Da je niz bilo bi lako..
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n,br=0;
cin>>n;
for (int i=2;i<=n;i++)
{
br=1;
for (int j=2;j<n/2;j++)
{
if (i%j==0)
{
br++;
}
}
if ((br<3) && (n%i==0))
{
cout<<i<<endl;
}
}
return 0;
}
Taj program ne ispisuje proste faktore.
Ispisuje :)
Evo rijesenje skontao sam samo treba I da ide od n do 2 step -1 :)
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n,br=0;
cin>>n;
for (int i=n;i>2;i--)
{
br=1;
for (int j=2;j<n/2;j++)
{
if (i%j==0)
{
br++;
}
}
if ((br<3) && (n%i==0))
{
cout<<i<<endl;
}
}
return 0;
}
Pozdrav svima, novi sam na forumu pa se ispričavam ako je moje pitanje u krivoj temi ili ako je možda glupo, ali tko pita ne skita. :)
Imam zadatak u VS C++ u kombinaciji s OpenCV napraviti program koji učitava slijed slika (neki predmet iz različitih kuteva), na svakoj učitanoj slici označiti željene točke (iste točke iz različitih kuteva), te točke program sprema u obliku točaka koordinatnog sustava (svaka točka ima svoju x, y, z koordinatu) te se poziva jedan program koji pomoću ovih točaka izvršava 3D rekonstrukciju scene. Aplikacija mora biti rađena u MFC. Pošto nemam nekog iskustva u programiranju, a sve stvari koje smo radili se naspram ovoga čine kao mačji kašalj zapeo sam odmah na samom početku. Napravio sam dialog box pomoću čarobnjaka MFC te dodao tipku koja otvara nešto (neku sliku). Uspio sam učitati jednu sliku, no ta jedna slika se pojavi u zasebnom prozoru što ja ne želim, želim učitavati slijed slika, a svaka slika bi se trebala pojavljivati u onom početnom prozoru, na sredini, u prozoru na kojem sam dodao tipku za otvaranje slike. Ispod bi se nalazile tipke za pomicanje na sljedeću sliku te za pomicanje na prvu i zadnju sliku u tome nizu. Ima li netko ideju na koji način bi mogao učitavati slijed slika?
Kod za učitavanje jedne slike je sljedeći:
void CZadatakDlg::OnOpenImage()
{
CFileDialog dlg(TRUE, _T("*.bmp"), "", OFN_FILEMUSTEXIST|OFN_PATHMUSTEXIST|OFN_HIDEREADONLY,
"Image files(*.bmp; *.jpg; *.pgm; *.pgn) | *.bmp;*.jpg;*.pgm;*.pgn|All Files (*.*)|*.*||",NULL);
dlg.m_ofn.lpstrTitle= _T("Select Image");
if (dlg.DoModal()==IDOK)
{
CString path=dlg.GetPathName();
IplImage *image;
image=cvLoadImage(path);
cvNamedWindow("Original image");
cvShowImage("Original image",image);
cvReleaseImage(&image);
}
}
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n,br=0;
cin>>n;
for (int i=n;i>2;i--)
{
br=1;
for (int j=2;j<n/2;j++)
{
if (i%j==0)
{
br++;
}
}
if ((br<3) && (n%i==0))
{
cout<<i<<endl;
}
}
return 0;
}
Pa program ti ne ispisuje proste faktore. Upiši 20 ispisat će 5. Upiši 30 ispisat će 5 i 3. Upiši 40 ispisat će 5. Upiši 60 ispisat će 5 i 3. Upiši 100 ispisat će 5. itd...
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n,br=0;
cin>>n;
for (int i=n;i>2;i--)
{
br=1;
for (int j=2;j<n/2;j++)
{
if (i%j==0)
{
br++;
}
}
if ((br<3) && (n%i==0))
{
cout<<i<<endl;
}
}
return 0;
}
Pa program ti ne ispisuje proste faktore. Upiši 20 ispisat će 5. Upiši 30 ispisat će 5 i 3. Upiši 40 ispisat će 5. Upiši 60 ispisat će 5 i 3. Upiši 100 ispisat će 5. itd...
Meni za 20 ispisuje 5 i 2
30 ispisuje 5 3 2
40 ispisuje 5 2
60 ispisuje 5 3 2
100 ispisuje 5 2
ne kontam sta kod tebe ne radi
30 ispisuje 5 3 2
40 ispisuje 5 2
60 ispisuje 5 3 2
100 ispisuje 5 2
Jesi li siguran da je kod tebe sve u redu? Probao sam program kod sebe, i na ideone.com:
I u oba slucaja mi ispisuje rezltate kao kod @neznma123456.
30 ispisuje 5 3 2
40 ispisuje 5 2
60 ispisuje 5 3 2
100 ispisuje 5 2
Jesi li siguran da je kod tebe sve u redu? Probao sam program kod sebe, i na ideone.com:
I u oba slucaja mi ispisuje rezltate kao kod @neznma123456.
Kopirao sam na forum stari code..
U for petlji treba ovako ici..
for (int i = n; i >=2;i--) a ne (int i=n;i>2;i--)
Kopirao sam pogresan code slucajno..
Sorry
Druga petlja ide do j<=n/2
Za broj 5 zadatak ne daje 2
??
ako moze pomoc....bio bih zahvalan...Napisite program u c++ koji zna izracunati mediano 99 mjerenja. mediano dobiemo tako, da mjerenja postavimo po vrsti od najmanje do najvece i na to pogledamo, koji stoji tacno na sredini (to je na 50. mjestu). vrijednosti mjerenja izracunamo i zapamtimo u polju n asljedeci nacin : #include float polje[99]; for (int x=0; x<99; x++) polje[x] = sin(x); Program ispise medianu na 5 decimalnih mjesta!
ako moze pomoc....bio bih zahvalan...Napisite program u c++ koji zna izracunati mediano 99 mjerenja.
Što je tu problem?
Sortiraš polje (može i bubble sort). Nakon toga, ako polje ima neparan broj elemenata median ti je element koji se nalazi točno u sredini. Ako pak imaš paran broj elemenata onda je median zbroj dvaju elemenata u sredini podjeljen sa dva.
Na kraju koristiš cout u kombinaciji sa setprecision kako bi dobio željen broj decimalnih mjesta...
Što ne znaš? Bubble sort algoritam? Dohvatiti 50-ti element polja? Ispisati?
boubble sort
boubble sort
for (i=0;i<n;i++)
for (j=i+1;j<n;j++)
if (niz[i]<niz[j]) swap (niz[i],niz[j]);
boubble sort
Ja zbilja ne razumijem, zar je ovakve opcenite stvari koje se danas mogu naci na svakom cosku toliko faking tesko izgooglati?
Na prvih 10 linkova imas primjere koda (ne racunajuci YT video) u C-u, C++-u, Javi (u principu, svi su isti), detaljan opis rada algoritma, slozenost algoritma, worst case, best case...
Samo treba u Google utipkati "bubble sort", ali izgleda da je to uzasno tesko.
??
Pa ovako si postavio vanjsku i unutarnju petlju:
for(int i=n; i>=2; i--)
for(int j=2; j<n/2; j++)
Za n=10 taj kod daje output 10, 5, 2
a za n=8 daje output 8, 4, 2
K tome, trebalo bi to malo ubrzati, jer već sa vrijednostima n = 10^5 program šteka.
Ovdje je logika sljedeća:
- ispituju se primovi za broj n manji ili jednaki n/2
- ako je u tom intervalu broj n djeljiv sa brojem i, ispitujemo da li je broj i prim, dovoljno od 2 do sqrt(i)
- ako po izlasku iz vanjske petlje nije bilo primova djeljivih sa n u intervalu 2 do n/2, broj n je prim
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
bool noPrims = true;
cin>>n;
for (int i=n/2;i>=2;i--)
{
bool isPrime = true;
if(n%i == 0)
{
for(int j=2; j*j<=i; j++)
if(i%j == 0)
isPrime = false;
if(isPrime == true)
{
cout<< i << " ";
noPrims = false;
}
}
}
if(noPrims == true)
cout<< n;
return 0;
}
??
Pa ovako si postavio vanjsku i unutarnju petlju:
for(int i=n; i>=2; i--)
for(int j=2; j<n/2; j++)
Za n=10 taj kod daje output 10, 5, 2
a za n=8 daje output 8, 4, 2
K tome, trebalo bi to malo ubrzati, jer već sa vrijednostima n = 10^5 program šteka.
Ovdje je logika sljedeća:
- ispituju se primovi za broj n manji ili jednaki n/2
- ako je u tom intervalu broj n djeljiv sa brojem i, ispitujemo da li je broj i prim, dovoljno od 2 do sqrt(i)
- ako po izlasku iz vanjske petlje nije bilo primova djeljivih sa n u intervalu 2 do n/2, broj n je prim
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n;
bool noPrims = true;
cin>>n;
for (int i=n/2;i>=2;i--)
{
bool isPrime = true;
if(n%i == 0)
{
for(int j=2; j*j<=i; j++)
if(i%j == 0)
isPrime = false;
if(isPrime == true)
{
cout<< i << " ";
noPrims = false;
}
}
}
if(noPrims == true)
cout<< n;
return 0;
}
Ti izgleda ne razumijes..
Za n=8 code daje 2..
4 nije prost broj..
nzm koji si ti kod korisito ali sam napisao da sam u jednom kodu zaboravio "=" negdje.
Procitaj stranicu koju prije..
I ovaj code radi
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int n,br=0;
cin>>n;
for (int i=n;i>=2;i--)
{
br=1;
for (int j=2;j<n;j++)
{
if (i%j==0)
{
br++;
}
}
if ((br<3) && (n%i==0))
{
cout<<i<<endl;
}
}
return 0;
}
Što si bezobrazan, jesam ti lijepo naveo petlje koje si napisao na prethodnoj stranici, a ispravio si onu vanjsku, onu unutarnju nisi
sad jesi ispravio unutarnju, da vrti do n - da, sad radi, ali to je potpuno krivi pristup, bespotrebnbo se vrti petlja, čemu ispitivati da li je broj i prim u cijelom intervalu do n za svaki i.
hoću ti pomoći, a što dobijem??? Ha? Naveo sam ti vanjsku i unutarnju petlju koju si koristio na prethodnoj strani, taksativno naveo, e pa mogao si navesti da si ispravio unutarnju da vrti do n, a ne prodavati bezobrazluk.
Što si bezobrazan, jesam ti lijepo naveo petlje koje si napisao na prethodnoj stranici, a ispravio si onu vanjsku, onu unutarnju nisi
sad jesi ispravio unutarnju, da vrti do n - da, sad radi, ali to je potpuno krivi pristup, bespotrebnbo se vrti petlja, čemu ispitivati da li je broj i prim u cijelom intervalu do n za svaki i.
hoću ti pomoći, a što dobijem??? Ha? Naveo sam ti vanjsku i unutarnju petlju koju si koristio na prethodnoj strani, taksativno naveo, e pa mogao si navesti da si ispravio unutarnju da vrti do n, a ne prodavati bezobrazluk.
Mozda covjek ne zna da je dovoljno do √n.
Mozda covjek ne zna da je dovoljno do √n.
Ne znam..
I nije toliko bitno,nego mi nikako nije bilo jasno kako meni radi a svima ostalima ne radi.
Gle, u prethodnom kodu, prije ovog zadnjeg koda, nisi nigdje naveo da unutarnja petlja vrti do n za svaki i, u tom bih ti slučaju rekao da radi, ali se to treba drukčije napisati, prim ispituješ do korijena iz broja kojeg ispituješ.
Bit je u tom, ali nema veze, kad se ljutiš na primjedbe, koje nisu zlonamjerne.
Gle, u prethodnom kodu, prije ovog zadnjeg koda, nisi nigdje naveo da unutarnja petlja vrti do n za svaki i, u tom bih ti slučaju rekao da radi, ali se to treba drukčije napisati, prim ispituješ do korijena iz broja kojeg ispituješ.
Bit je u tom, ali nema veze, kad se ljutiš na primjedbe, koje nisu zlonamjerne.
Nisam se ja naljutio uopste.
I ne zelim da se svadjam.SAmo mi je to bilo malo cudno,kako meni radi a vama ne radi..
Pozdrav svima,
Totalni sam početnik pa bih molio ako mi netko može napisati riješenje ovog zadatka i ukratko objasniti...u kratkim crtama.
Napisati funkciju koja ce za zadani cijeli broj k > 0 vratiti najveci cijeli broj
a za koji vrijedi a2 < k, te najmanji cijeli broj b za koji vrijedi b2 > k. Ukoliko je zadani
broj k manji ili jednak 0, tada funkcija preko imena vraca vrijednost 0, a inace vrijednost
1.
Hvala,
Petpostavljam da ti treba objašnjenjenje načina na koji možeš riješiti zadatak, a ne pisanje koda, jer nije običaj pisati kod bez da išta ne napišeš.
Dakle, zadatak možeš riješiti da od zadanog broja k dobiješ a i b na sljedeći način:
a = k/2 - (1 - k%2)
b = k/2 + 1
Ako je k paran broj, a = k/2 - 1, a ako je neparan onda je a = k/2 (k%2 iznosi 1 ili 0 ovisno da li je k neparan ili paran)
Neovisno da li je k paran ili neparan b = k/2 + 1
Imam fajl od 1 MB koji bi trebao doći uz exe. I htio bi ga nekako embedati u exe, pa pri početku izvršavanja programa extractati u isti folder kao i moj exe. Ne želim da budu odvojeni fajlovi, jer onda moram zipat ... googlo sam ali ništa korisno :/
Imam fajl od 1 MB koji bi trebao doći uz exe. I htio bi ga nekako embedati u exe, pa pri početku izvršavanja programa extractati u isti folder kao i moj exe.
Opet resursi. Ekstraktiranje nije potrebno jer ćeš dobiti pointer na blok memorije u koji je učitana ta tvoja embeddana datoteka, pa možeš odmah raditi s time umjesto da prvo ekstraktiraš na disk pa onda učitavaš s diska.
http://blog.kowalczyk.info/article/zy/Embedding-binary-resources-on-Windows.html
Primjerice, neka je u pitanju MP3 datoteka spremljena u EXE kao resurs (RT_RCDATA tipa). Da bi ju "izvukao" van iz EXE-a možeš napraviti sljedeće:
// kreiraj resource stream
TResourceStream* rStream = new TResourceStream((unsigned int)HInstance, L"MP3_SAMPLE", (wchar_t*)RT_RCDATA);
// spremi mp3 resurs u datoteku
rStream->SaveToFile("uvodna.mp3");
delete rStream;
// sviraj mp3...
ShellExecute(0, "open", "uvodna.mp3", NULL, NULL, SW_SHOW);
Opet ti nešto sa C++ Builderom, sumnjam da ga baš on koristi.