X2 555 BE ili x4 955 BE?

poruka: 29
|
čitano: 5.016
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

pozz, zanjima me koji bi procesor bio bolji za igre? x2 55BE ili x4 955 BE?  uz to da se računa da UCC radi stabilno. (tj šta se dobiva/jel ima 955 BE "opciju" UCC? )

i koja bi bolja grafička bila za igre također, HD 4890 1gb ili HD 5770 1gb, igre na večoj rezoluciji - 24 " monitor spojen preko HDMI . hvala

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 16:14 (jaawas).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: X2 555 BE ili x4 955 BE?

Pa kad uzmes da igre koriste 2 jezgre taj 555 be je dovoljan 555 be otkljucan je 955 be i 955 se ne moze otkljucat! hd 4890 je bolja

15 godina
neaktivan
jaawas kaže...

pozz, zanjima me koji bi procesor bio bolji za igre? x2 55BE ili x4 955 BE? uz to da se računa da UCC radi stabilno. (tj šta se dobiva/jel ima 955 BE "opciju" UCC? )

i koja bi bolja grafička bila za igre također, HD 4890 1gb ili HD 5770 1gb, igre na večoj rezoluciji - 24 " monitor spojen preko HDMI . hvala

Znaš li ti uopće što je ucc?

Za koje igre?

Četiri jezgre su bolje za sve, pa tako i za igre, ako namjeravaš igrati one koje ih koriste (a i uostalom ne kupuješ procesor svaki dan). 

Što se tiče grafičke, isto pitanje, za koje igre?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
17 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

955 BE definitivno. Što se tiče grafičke ako planiraš igrat na 24'' bolja opcija ti je HD4890. No bilo bi super kad bi mogao skupiti još novaca pa uzet 5850 il 5870.

Music is my life :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
X2 555 BE ili x4 955 BE?

naravno da je 555be preslab za sve ( u slucaju da se ne otkljuca ) dakle ucc je mogucnost otkljucavanja jezgri ali postoji mogucnost da ti se proc nece otkljucat , onda si u govnima jer je 555be preslab vec , ugl ako si tanak na parama kupi 555ba riskiraj ,iako postoji dobra mogucnost da se otkljuca i onda imas duplo vrjednij procesor , ako uzmes 955 siguran si , evo ja sam ga sad kupio , mrcina ,guta sve a ide do 4 ghz sa malo boljim hladenjem.

edit: sto se tice grafe za 24 ce ti definitivno trebat snage , dakle 4890 nije los izbor , ali je ta serija vec lagano stara , moj izbor bi ipak bila 5770 , a u buducnosti ako budes pri parama kupis jos jednu i stavis u crossfire , ugl 4890 je po sirovim preformansama malo jaca ali trosi vise nego 5770 , grije se vise i ne podrzava dx11.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:35 (athlon64).
Moj PC  
0 6 hvala 0
15 godina
odjavljen
X2 555 BE ili x4 955 BE?

AMD Phenom II X2 555BE je i više nego odličan procesor, brz u svakoj situacij i dovoljan za vecinu korisnika.

Nije istina ni blizu da je loš ili spor, radi se o vrhunskom procesoru.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Weky kaže...

AMD Phenom II X2 555BE je i više nego odličan procesor, brz u svakoj situacij i dovoljan za vecinu korisnika.

Nije istina ni blizu da je loš ili spor, radi se o vrhunskom procesoru.

da ali ako nebude imao srece i ako mu se ne otkljuca bit ce mu preslab za vecinu novih igara , iako puno jevece vjerojatnost da ce se otkljucat, pa bar jos jedna jezgra.

15 godina
odjavljen

Nisi u pravu (da nisi bez ljutnje).

Igre ce raditi još barem 3-4 godine sa tm procesorom na visokim detaljima. VIše od 2 jezgre netreba ni u jednoj igri osim GTA 4 koji je loše optimiziran, a ni nece trebati jer su konzole uglavnom kočnica.

Taj procesor je i neotključan zvjerka.

Eto sad ce gotovo 2 godine odkad koristim E8400 i još nema igre koja koristi više od 2 jezgre. Sve mi radi na max maximuma.

Taj procesor je odličan zalog za buducnost.

One death is tragedy, but million deaths is statistics - Joseph Staljin [One to all Units Let's toast some russians - By James Gastovski ] // OFP Fan
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

naravno da je 555be preslab za sve ( u slucaju da se ne otkljuca ) dakle ucc je mogucnost otkljucavanja jezgri ali postoji mogucnost da ti se proc nece otkljucat , onda si u govnima jer je 555be preslab vec , ugl ako si tanak na parama kupi 555ba riskiraj ,iako postoji dobra mogucnost da se otkljuca i onda imas duplo vrjednij procesor , ako uzmes 955 siguran si , evo ja sam ga sad kupio , mrcina ,guta sve a ide do 4 ghz sa malo boljim hladenjem.

edit: sto se tice grafe za 24 ce ti definitivno trebat snage , dakle 4890 nije los izbor , ali je ta serija vec lagano stara , moj izbor bi ipak bila 5770 , a u buducnosti ako budes pri parama kupis jos jednu i stavis u crossfire , ugl 4890 je po sirovim preformansama malo jaca ali trosi vise nego 5770 , grije se vise i ne podrzava dx11.

555BE nikako nije preslab. Dvojezgreni procevi još uvijek obave sve što im se kaže bez da zaštucaju. Koju god igru pokreneš, taj će je dualac vrtrit na maksimalnim detaljima. U kombinaciji sa dobrom grafom naravno.

4890 je mnogo bolja grafa od 5770. Oko 15-20% ugrubo rekao bih. Istina, grije se više i to joj je jedina mana. Kome ne smeta će je kupiti. DX11 podrška kod 5770 ne vrijedi gotovo ništa jer je jednostavno preslaba da pokreće neku iole ozbiljniju DX11 igru kako treba.

15 godina
Weky kaže...

Nisi u pravu (da nisi bez ljutnje).

Igre ce raditi još barem 3-4 godine sa tm procesorom na visokim detaljima. VIše od 2 jezgre netreba ni u jednoj igri osim GTA 4 koji je loše optimiziran, a ni nece trebati jer su konzole uglavnom kočnica.

Taj procesor je i neotključan zvjerka.

Eto sad ce gotovo 2 godine odkad koristim E8400 i još nema igre koja koristi više od 2 jezgre. Sve mi radi na max maximuma.

Taj procesor je odličan zalog za buducnost.

nije vazno sto igre ne koriste vise od 2 jezgre , svejedno bi 955be davao bolje preformanse , a i za buducnost je bolji jer dosta igara koje dolaze pocinju koristit 4 jezgre.

17 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

Ja ne bih riskirao sa 555BE.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Zapravo, dosta je vazno jer trenutni vrhunac grafičke superiornosti se neće pretjerano mjenjati u narednim godinama, jer su godine revolucije 3D grafike prošle (Doom, Quake, Unreal Engine 1, Unreal Engine 2, Far Cry, HL2, Doom 3, Crysis, Metro 2033) i nece se ništa bitno mjenjati u narednim godinama što se tiče grafike i 555 ce biti sasvim solidan.

Igre koje dolaze nece trebati više od 2 jezgre, jer procesor je naspram utjecaja grafičke kartice gotovo pa nebitan. Dovoljna je kombinacija i Low End procesora (AMD X4, X3, Intel i3) i High End grafičke i sve će igre raditi na max detaljima, što dovoljno govori o utjecaju procesora.

555 ce biti i više nego dobar procesor za naredne 2-3 godine.

17 godina
neaktivan
Weky kaže...

Zapravo, dosta je vazno jer trenutni vrhunac grafičke superiornosti se neće pretjerano mjenjati u narednim godinama, jer su godine revolucije 3D grafike prošle (Doom, Quake, Unreal Engine 1, Unreal Engine 2, Far Cry, HL2, Doom 3, Crysis, Metro 2033) i nece se ništa bitno mjenjati u narednim godinama što se tiče grafike i 555 ce biti sasvim solidan.

Igre koje dolaze nece trebati više od 2 jezgre, jer procesor je naspram utjecaja grafičke kartice gotovo pa nebitan. Dovoljna je kombinacija i Low End procesora (AMD X4, X3, Intel i3) i High End grafičke i sve će igre raditi na max detaljima, što dovoljno govori o utjecaju procesora.

Sve ovisi o tipu igre. Evo npr. 550BE u Dirt-u 2 guši grafičku karticu.

A sve ovo što ti govoriš su čisto tvoje pretpostavke. Ništa više od toga.

Inače danas u ponudi nebi bilo 6-jezgrenih procesora..

Autoru teme, uzmi quad i miran si.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 21:53 (Penryn).
15 godina
Weky kaže...

hah , a neznam bas , nebih se tu slozio , 955be definitivno mora davat vise preformansi , ako kupi neku jaku grafu procesor ce bit bottleneck po samoj logici stvari , dapace ja nisam gamer pa imam obrnutu situaciju-955be i radeon hd 4670 koji je dovoljan za moje potrebe, vazan mi je ogromni multitasking i to ovaj proc definitivno moze , uostalom nepojmljivo mi je uopce da netko u 2010 godini moze kupit dual core procesor bez obzira na ikakve proformanse, cak i ako igra koristi 2 jezgre imat ce ih samo za sebe a ove druge dvije ce radit sve ostalo , kod dual corea je sve na te 2 i preformanse padaju, dakle nemoguce je da dual core procesor nece kocit neku jaku karticu tj nove igre , naravno moze se otljucat sto je dobra mogucnost , ako dobije punokrvi x4 to mu je super.

15 godina
protjeran

S obzirom da većina igara koristi max dvije jezgre,

555BE je super izbor.

550BE se malo lošije otključavao,

ali 555BE je 99% siguran da će se otključati,

samo je pitanje max OC koji će postići...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
Penryn kaže...
Weky kaže...

naravno , ti weky navodis neke cinjenice ali nije sve u tome , mogli bi isto tako pogledat koliko grafa ima gigabajta, koji su joj taktovi , koliko shadera ima , kolika joj je sabirnica is sve ostalo i onda po tome zakljucit koliko je kartica jaka , ali naravno necemo dobit tocan rezultat nego cemo morat pogledat par testova na netu , dakle 555be bi u svim testovima popušio od 955 i to u slucaju jake kartice debelo jer bi je zagusio .

15 godina
odjavljen
Penryn kaže...

Prvo da odmah kazem da definitivno preporučam kupovinu Quad-a, ali to je samo preporuka, no moja izjava glasi da Quad nije bitno bolji u igrama od X2, jer:

- Tko ce sa HD 5870 igrati DiRT 2 na 1024x768 Medium ili 1680x1050 Medium; Sorry ali ja nebi dao gotovo 3000kn da igram igru na medium i niskoj rezolucij.

- Procesor nije namjenjen samo za igranje, jer igre su uglavnom dosta mala korisnost računala, a veci broj jezgara donosi perfomanse bolje negdje drugdje, a poznat je i AMDAhalov zakon o paralelizacij procesora.

Procesor nije toliko bitan u igrama, jer da procesor iole radi više posla u igrama koji se paralelizira zasigurno bi igra morala raditi brze. A ni u jednoj igri osim neoptimiziranog GTA 4 nemamo porast perfomansi od 10+ FPS u igri.

Naravno ja ovdje pričam o High End karticama i uvjetima kakvim su oni namjenjeni - A to zasigurno nije neka 1024x768 rezolucija koju sam/smo koristili prije nekih 10-ak godina.

15 godina
protjeran
Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
odjavljen
jaawas kaže...

pozz, zanjima me koji bi procesor bio bolji za igre? x2 55BE ili x4 955 BE?  uz to da se računa da UCC radi stabilno. (tj šta se dobiva/jel ima 955 BE "opciju" UCC? )

Da odgovorim autoru, definitivno X4 955 kombinacija i HD 4890, jer su perfomanse na prvom mjestu. 4890 je dosta brza od 5770.

Ako je nekome bitna potrošnja onda najbolje da uzme HD 5450 low profile karticu.

15 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

hvala svima, mislim da cu ipak uzet 555 BE. nije mi do novaca al opet nije ni do tih 5 +/-  fps-a a i važnija mi je manja potrošnja

jel bolje onda uzet asrock 890GX ili 890FX matičnu ploču? memorija če bit corsair dominator tw3x4g1600c9d

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 22:45 (jaawas).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

Eh sad ako imaš za tu ploču i rame onda imaš i za quada. Uzmi 955BE i miran si.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

Eh sad ako imaš za tu ploču i rame onda imaš i za quada. Uzmi 955BE i miran si.

Pa 555BRE je quad samo sa krizom identiteta.Cool

17 godina
X2 555 BE ili x4 955 BE?

Evo uvjerite se u razliku performansi 555BE i 955BE...

http://www.anandtech.com/bench/Product/88?vs=120

Ja bih uzeo 555BE.

Zapravo nebih jer nebih mijenajo svoj 550BE. Dovoljan mi je. Radi kao X3 bez problema.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
X2 555 BE ili x4 955 BE?

Uzmi X2 555 BE i otključaj ga na X4 i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.9.2010 22:57 (xxCROsainTxx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Pa nije valjda 100% primjeraka unlockabilno? Kad bi bilo tako onda nitko živ ne bi kupovao quadove osim OC-era jer otključane jezgre vjerojatno smanjuju potencijal.

15 godina
X2 555 BE ili x4 955 BE?

malo je cudno da uzimas tu ploču a nemas para za procesor ,ali doduse kupi 555be , definitivno isplativo , otkljucat ce ti se 90% pa uzivaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ATiGamer kaže...
Don Kihoty kaže...

Pa nije valjda 100% primjeraka unlockabilno? Kad bi bilo tako onda nitko živ ne bi kupovao quadove osim OC-era jer otključane jezgre vjerojatno smanjuju potencijal.

Ima svega, od loših jezgri do primjeraka koji posrame 955, ovaj je jedan od boljih koji sam nabavio frendu

http://img412.imageshack.us/img412/7922/stres.jpg

Meni osobno je X2 555 skroz dobar procesor otključao se on ili ne

clock2much
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

malo je cudno da uzimas tu ploču a nemas para za procesor ,ali doduse kupi 555be , definitivno isplativo , otkljucat ce ti se 90% pa uzivaj.

uvijek sam gledao što bolju matičnu ploču, lakše je onda kasnije neke komponente mjenjat nego cijelu matičnu ploču

a 955 mi nesto nije isplativo izgledao jer sam vidio da se 555 BE moze unlockat pa da je kao 955, zato sam i pitao Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.9.2010 0:22 (jaawas).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice