Termalne paste - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.420
|
čitano: 479.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Termalne paste - pitanja i odgovori
Fero kaže...

Otišao dupli post ali artic cooling mx2 je jako dobra pasta.

kupio artic mx-2 u chipoteci u splitu , pitao ih za komad bakra ; kažu nemaju iako sumnjam da nemaju neki bakreni hladnjak za poveće tranzistore al ajd...
na putu do kuće sjetih se autoelktričara u susjedstvu, a tamo bakra ko u priči pa uzeh neki komad valjda od transformatora debljine skoro 2 milimetra , približno ispilao u kockicu koja meni treba 1.3x1.3 cm i sad sljedi sastavljanje , ako bog da pa ne bude viška vida i sve dobro pospojim komp će radit za sat vremena xD
  snimao sam večinu rastavljanja jer mi je ovo prvi put, al od onog momenta kad sam podigao tipkovnicu- amnezija jer je u tom djelu snimanja mobitel trokirao i zajeb , a ja taman sve razvidah , tako da tih 5 vidica i puste kabeliće treba pospajat po sjećanju xD

hvala na savjetima i brzoj reakciji

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.3.2012 22:52 (veselipastir).
14 godina
neaktivan
Termalne paste - pitanja i odgovori

Što vi mislite o pasti GELID GC-Extreme jer koliko vidim po recenzijam je najbolja pasta trenutačno samo što nije dobavljiva kod nas te je jedina opcija ebay gdje dođe oko 12$ sa dostavom što i nije puno.

Prodajem MDPC-X Sleevse ----http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-mdpc-x-sleevsi/142080.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nikad cuo za nju ,no isplatilo bi se isprobat za 12$ , makar ja se drzim Arctic Cooling-a jer mi par stupnjeva ne znaci puno !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
irumora kaže...

Što vi mislite o pasti GELID GC-Extreme jer koliko vidim po recenzijam je najbolja pasta trenutačno samo što nije dobavljiva kod nas te je jedina opcija ebay gdje dođe oko 12$ sa dostavom što i nije puno.

Nema smisla kupovati ju, dovoljna je neka prosječna prihvatljiva ili malo bolja pasta. Moje mišljenje je da preko 50 Kn za termalnu pastu nije opravdana cijena.

Sasvim dobrih pasti se nađe za 25-40 Kn.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina

može li jedna preporuka paste za bakreni hladnjak (pročitao sam negdje da silikonske paste nisu baš dobre za bakar, neznam koliko je to istna???)

- do 50Kn na ebay-u!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 2:40 (sisko93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne isplati se preko e-baya jer za tu lovu možeš kupiti i kod nas artic cooling mx-2 ili mx4., a ako si proćitao negdje za silikonske paste da nee idu na bakrene hladnjake onda ih ne stavljaj.
Lp.
Sve se nema.Možeš mislit.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Imaš arctic silver ceramique 2, ja sam kupio 3 tubice, predobra je pasta :)

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Jel mi mozete preporuciti koju pastu da kupim sada proceorom intel i5 2500 k box i hladnjak collermaster hyper 612s

a da je kvalitetna i da nece nastetit komponentama

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Imaš arctic silver ceramique 2, ja sam kupio 3 tubice, predobra je pasta :)

NeZnam kaže...

Jel mi mozete preporuciti koju pastu da kupim sada proceorom intel i5 2500 k box i hladnjak collermaster hyper 612s

.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
17 godina
NeZnam kaže...

Na Hyperu 615s već dobiješ dobru pastu dobro nanesenu ako se ne varam. I ako nije nanesena dobiješ ju uz hladnjak.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
15 godina
neaktivan

Trebao bih danas kupiti termalnu pastu , kakva vam se ova čini...jer ne namjeravam dati za pastu 40 kn , tj.treba mi za nešto drugo.

http://www.links.hr/artikl-050.912.114

Coolermaster neka

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
17 godina
explorer 4 kaže...

Trebao bih danas kupiti termalnu pastu , kakva vam se ova čini...jer ne namjeravam dati za pastu 40 kn , tj.treba mi za nešto drugo.

Coolermaster neka

Ok je. Svakako bolje nego Spire, Manhattan i slične po toj cijeni.

13 godina
neaktivan

Ja sam naručio arctic cooling mx 4 s nekim dijelovima, mene samo zanima koliko tu ima paste, koliko nanošenja... itd!

Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PC - stručnjak kaže...

Ja sam naručio arctic cooling mx 4 s nekim dijelovima, mene samo zanima koliko tu ima paste, koliko nanošenja... itd!

Ovisi koju količinu paste si uzeo, ako se ne varam MX-4 dolazi u nekoliko pakiranja s različitom količinom paste.

Ako si uzeo najmanje (mislim 4g) imaš za 5-6 nanošenja, možda i do 10.

14 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...

Coolermaster neka

Kolega to je odlična pasta, kupio sam si 3 komada, nešto savršeno za te pare!

I want to taste you but your lips are venomous poison!
15 godina
neaktivan
Evo kupio sam pa ću vidjet kakva je kad je stavim , hvala na savjetima.
Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hm stigla je 4g je ... promjenio kod sebe na procu, na još jedom procesoru, na chipsetu od 2. kompa, i grafi. te stavio na proc, grafu i chipset na laptopu i još mi ostalo... dost... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
explorer 4 kaže...

Coolermaster neka

Kolega to je odlična pasta, kupio sam si 3 komada, nešto savršeno za te pare!

Markozd15 ja sam je kupio to je neka bijela pasta i stavio na proc i nije mi bila dobra jer su temp prelazile i 50 C, a nakon što sam stavio mx-2 pale su na 45 C i manje u idle ali i to su mi veće neg treba i ukljućio u bios za proc da mijenja frekvenciju ovisno o opterećenju.

Lp  !!!

14 godina
odjavljen
Fero kaže...

Markozd15 ja sam je kupio to je neka bijela pasta i stavio na proc i nije mi bila dobra jer su temp prelazile i 50 C, a nakon što sam stavio mx-2 pale su na 45 C i manje u idle ali i to su mi veće neg treba i ukljućio u bios za proc da mijenja frekvenciju ovisno o opterećenju.

Lp  !!!

A bogati, uspoređuješ pastu koja dođe preko 30kn sa ovom od 15, pasta je odlična za te pare, ali naravno da ima boljih, no skuplje su!

Ja nikad nebi da za pastu preko 20kn jer mi treba za druge stvari, pasta mi je praktički nebitna!

13 godina
neaktivan

{#}{#} Ovo je za moj post MarkoZD jeli vidiš moj potpis.{#}

Lp.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Možda če nekom izgleda smješno ali prvi put stavljam termalnu pastu .

Imam acer aspire 5225 več preko 2 godine i sad sam odlučio staviti novu pastu pošto sam slučajno naletio na ovaj forum.

Malo mi je temperatura povišena u zadnje vrijeme.

ovako to izgleda 

Znači samo treba očistiti s alkoholom i staviti u sredinu paste veličine zrna graška i staviti hladnjak preko toga ne treba razmazivati? 

Zanima me dali se može na obadva čipa staviti ista pasta i dali može preporuka koju pastu da kupim do 50 kuna u Zagrebu  po mogučnosti za više upotreba jel hladnjak čistim 1 mjesečno od prašine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 6:07 (dispIayname).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@displayname

Preporuke idu za ovu: http://www.links.hr/?naziv=termalna-pasta-arctic-cooling-mx-4&option=artikl&id_kategorija=05091215&id_artikl=050.912.111

Od kad sam preša na nju sa xilence tima osjetio sam veliko poboljšanje. I nemoraš hladnjak toliko često čistit... Nepotrebno i gubljenje vrimena.

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Moze preporuka termalne paste za collermaster hyper 612s i intel core i5 2500k box u portiona
a da ne nasteti komponentama
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
NeZnam kaže...
Moze preporuka termalne paste za collermaster hyper 612s i intel core i5 2500k box u portiona

Ovisno koliko para ?

Do 10kn ide Zalman-ova u Linksa

Do 20kn ide CM High Perf. u Linksa

Do 30kn ide Arctic Ceramique u ADM-a

Nadalje idu MX-2, Silver 5, MX-4...

15 godina
NeZnam kaže...

Osobno koristim Arctic Silver 5 i zadovoljan sam s njom !

Music As A Weapon !!
14 godina
odjavljen
Haf932 kaže...

Osobno koristim Arctic Silver 5 i zadovoljan sam s njom !

Meni je ta pasta super po temperaturama, ali s njom je bolje razmazivati jer je jako gusta i teško da će sam hladnjak dobro razmazati po cijelom procesoru !

13 godina
neaktivan

Ja sam počeo koristit MC-4, stavio na hladnjak u laptopu, kompovima, i sve su temperature odlične... 

Mogu reči sad nakon nekoliko dana jako dobra pasta za 50 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
PC - stručnjak kaže...

Ja sam počeo koristit MC-4, stavio na hladnjak u laptopu, kompovima, i sve su temperature odlične... 

Ja nikad za pastu nedam 50kn, ko voli nek izvoli.

Rađe odem s ekipom na piće, a za 15kn kupim onu CM-ovu ili Zalmanovu od 9kn, koristim obe i temperature su odlične :D

13 godina
neaktivan

Prvo mislio da je to zaje***cija a onda pogledao na netu majoneza je jedna od najboljih termalnih pasti {#}.Ne vjerujemhttp://www.hardwaresecrets.com/article/Thermal-Compound-Roundup-October-2011/1396/5- to je izvor a dosta sam verzija toga vidio.Nije zafrkancija jer je postano 10 listopada 2011.Što mislte o tome samo se nadam da ne šteti komponentama ako ikad budem bio dovoljno blesav da to probam.Autoru teme daj malo o tome pogledaj ne razumijem se previše u termalne paste znam ih samo oko desetak.Ljudi na svom kompu testirali i puno je bolja od artic silver 5 i mx-4.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 17:25 (Ikarus01).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
PC - stručnjak kaže...

Ja nikad za pastu nedam 50kn, ko voli nek izvoli.

Rađe odem s ekipom na piće, a za 15kn kupim onu CM-ovu ili Zalmanovu od 9kn, koristim obe i temperature su odlične :D

Kakva ti je ona xilencova silver pasta,jesi mirija temperature?

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2012 17:16 (skyreeper).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice