Temperature procesora i rashlađivanje?..

poruka: 83
|
čitano: 28.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Temperature procesora i rashlađivanje?..
mate960 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da temperature u idle modu mi se kreću od 50C do 55C (4 jezgre), ali pod full loadom ne ide iznad 76C, a vidio sam na intelovim stranicama da je temperatura do 73C ok pa sam mislio da li to šta šteti procu. Ništa hvala na informacijama.

Ipak sumnjiva idle temp, kod mene je sa 612s i OCanim FX6100 temp uvijek u idleu ispod 40 po ovim vrucinama paklenim, a u sobi mi je 30+ redovito.

EDIT- sve mjere ustede energije ukljucene.

A kolika ti je temperatura u kućištu? Kod mene zna otić do 47C. Kupio sam si na pauzi još jedan vent od 120mm koji će ići gore na kućište i izvlačit zrak po preporuci kolege rambox.

14 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

A kolika ti je temperatura u kućištu? Kod mene zna otić do 47C. Kupio sam si na pauzi još jedan vent od 120mm koji će ići gore na kućište i izvlačit zrak po preporuci kolege rambox.

Nemam senzor za temp kucista ali nije toliko visoka, imam 2 x 120mm ventove, jedan upuhuje drugi ispuhuje zrak. Taj dodatni vent ce ti dosta pomoci u snizavanju temperatura.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Nemam senzor za temp kucista ali nije toliko visoka, imam 2 x 120mm ventove, jedan upuhuje drugi ispuhuje zrak. Taj dodatni vent ce ti dosta pomoci u snizavanju temperatura.

Sad sa ovim danas kupljenim imat ću 4 ventilatora, jedan napred upuhuje i dva odozgora ispuhuju i jedan odozada ispuhuje, pa se nadam da ce i temperatura malo opasti {#}

14 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

Sad sa ovim danas kupljenim imat ću 4 ventilatora, jedan napred upuhuje i dva odozgora ispuhuju i jedan odozada ispuhuje, pa se nadam da ce i temperatura malo opasti {#}

Ukljuci jos i speedstep u biosu, on snizi takt i napon u idleu te ce ti biti manje zagrijavanje.

clock2much
15 godina
mate960 kaže...

Ukljuci jos i speedstep u biosu, on snizi takt i napon u idleu te ce ti biti manje zagrijavanje.

Da li to mogu uključit kada sam manualy clock-o CPU. Jer je meni CPU sad konstantno na 3,6GHz. Jer mislim kada to idem uključit on me baci na default postavke ili mi čak ne dopusti. Možda griješim, ispravi me.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 11:46 (MasterOfDisaster).
15 godina

Ne baca te na default postavke ! Proc ti nece radit stalno na 3.6ghz vec prema potrebi i samim time ces imat manje temp. , potrosnju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Haf932 kaže...

Ne baca te na default postavke ! Proc ti nece radit stalno na 3.6ghz vec prema potrebi i samim time ces imat manje temp. , potrosnju !

E hvala na savijetu, kada dođem kući probat ću.

14 godina
neaktivan
MasterOfDisaster kaže...

E hvala na savijetu, kada dođem kući probat ću.

Eto kolega ti je objasnio, i imat ces i do 10°C manje IDLE temperature.

clock2much
17 godina
MasterOfDisaster kaže...

Sve je ok što si rekao jedino što voltaže proca nisu dirane, znači clocknut je CPU za 1GHz, ali na stock voltažama i tako radi već od kada sam ga kupio od kolege sa foruma (od 3. mjeseca ove godine). Znači nema rušenja, BSOD i ostalih "veselih stvari".

A čuj prva serija iNtel i5 procesora, je poznata po večem zagrijavanju kad su kloknuti i uz to kad imaš veliku temperaturu prostora to je to.No ipak kažeš da CPU napon ti nisi dizal, no možda je automatski dignut ako se kloka na takav način na daljinu je teško reč kak stoje stvari.{#}

Ipak ako nisu dizal CPU napon,{#} tj na defoltu je a taj tvoj procesor je 95W TDP-a i hladi ga Scythe Kabuto hm trunku je neočekivano da su takve Idle temperature.Ali kad ubrojiš visoku temperaturu u prostoru, sa premalo propuha/ispuha zraka kroz tvoje kučište onda je to prilično realna situacija. No tu je još tvoja prilično vruča grafa, pogotovo u igricama koja onda dodatno zagrijava prostor oko sebe u kučištu to je još jedna bitna činjenica za tak visoke CPU Idle temperature.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 19:12 (rambox).
16 godina

Pozz svima,rekoh sebi jutro "baš da pogledam temperature u laptopu" kad imam što za vidjet...Što vi kažete jel ovo normalno za laptop?

Softwer

0 0 hvala 0
16 godina

zar nitko nema ništa reć na predhodno objavljen post!

Softwer

0 0 hvala 0
13 godina

Pa taj turion bi trebao gurati do 95, mozes sigurnosti radi malo rastaviti laptop ispiriti ventilator, promijeniti pastu ako nisi, nije od viska. + Ljeto je , sobna temperatura je veca, osim ako nemas klimu tako da.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koje su temperature

• bez overclockanja kod AMD X8 FX-8350
  • sa overclockanjem kod AMD X8 FX-8350 (na 4.4-4.6 Ghz)

* sa Asus sabertooth 990fx r2.0 
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ii7scw kaže...

koje su temperature

• sa  overclockanjem kod AMD X8 FX-8350 (na 4.4-4.6 Ghz)

Matična ne hladi procesor tako da...

Ispod Noctue NH-D14 ne razmišljati, danas na stocku u igrama 52°C socket i 46°C jezgra, 4.2GHz.

13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
ii7scw kaže...

koje su temperature

• sa  overclockanjem kod AMD X8 FX-8350 (na 4.4-4.6 Ghz)

Matična ne hladi procesor tako da...

Ispod Noctue NH-D14 ne razmišljati, danas na stocku u igrama 52°C socket i 46°C jezgra, 4.2GHz.

ma znam da ne hladi to sam napisao samo da se zna na cemu ce bit tako da se vidi koji cooler moze stat....heh :/

hvala 

12 godina
protjeran

testiram svoj cpu pa me zanima dali je normalno da moj i3 2120 u igrici na fb(wild ones) dodje do 65c?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Stock hladnjak je gore ? Unatoc vrucinama mislim da bas i nebi smio doci do te temp. jer bas i nije pod nekim opterecenjem !

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran

da stock je hladnjak

12 godina
neaktivan
Phoenix44 kaže...

da stock je hladnjak

moj 3110m ide do 60c,a e4300 ide do 65c....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
13 godina

da li je za amd athlon 7750 dual core nakon sat vremena  pod opterecenjem od cca 50% temperatura od 58C  normalna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

zanima me jeli thermaltake contac 21 tiši u igrama od intel stock coolera i koliko je tisi i koliko bi mi se temperature mogle smanjiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da , tisi je ! Imat ces nize temp. barem 10 °C !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Evo ja imam AMD Fx-8350 sa stock coolerom ukljuceno Cool'n'Quiet skoro pa necujan a temepratura u idle-u je 20 C sa 3700RPM vent (sudeci po HW Monitoru)...sada je 17 C...jel to OK?

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I vise nego OK , samo neznam kak trpis tu buku ?{#}

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

I vise nego OK , samo neznam kak trpis tu buku ?{#}

Temperatura varira od 16-23C u idle-u  a vidit cu sutra kako ce bit sa crysis 2 na high

Buka...pa meni je ok,malo iznad prosjeka tihog za mene ali ok hah

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 0:25 (ii7scw).
14 godina
ii7scw kaže...

Evo ja imam AMD Fx-8350 sa stock coolerom ukljuceno Cool'n'Quiet skoro pa necujan a temepratura u idle-u je  20  C sa 3700RPM vent  (sudeci po HW Monitoru)...sada je 17 C...jel to OK?

Eh kad bi bar to bilo tako...{#}

Obavezno javi rezultate nakon krize 2 bar 1h.

Mislim kako budeš napisao post u temi: koji cpu cooler kupiti ili visoke temperature na fx 8350.

EDIT: CPUID ostavi pokrenut dok se igraš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 8:54 (Tiby).
16 godina
ii7scw kaže...

Evo ja imam AMD Fx-8350 sa stock coolerom ukljuceno Cool'n'Quiet skoro pa necujan a temepratura u idle-u je 20 C sa 3700RPM vent (sudeci po HW Monitoru)...sada je 17 C...jel to OK?

Sve u granicama normale...{#}

Softwer
13 godina
neaktivan
Tiby kaže...
ii7scw kaže...

Evo ja imam AMD Fx-8350 sa stock coolerom ukljuceno Cool'n'Quiet skoro pa necujan a temepratura u idle-u je  20  C sa 3700RPM vent  (sudeci po HW Monitoru)...sada je 17 C...jel to OK?

Eh kad bi bar to bilo tako...{#}

Obavezno javi rezultate nakon krize 2 bar 1h.

Mislim kako budeš napisao post u temi: koji cpu cooler kupiti ili visoke temperature na fx 8350.

EDIT: CPUID ostavi pokrenut dok se igraš.

Hocu,u idle-u varira od 16-20C

A koliko bi trebala bit temperatura tjekom igre crysis 2 na high?

nekih 2h bez stajanja?

14 godina

Ta temperatura od 16C do 20C nije točna. Vodi se po socket temperaturi. Sve do 65C socket je ok.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ta temperatura od 16C do 20C nije točna. Vodi se po socket temperaturi. Sve do 65C socket je ok.

Nije {#} kako nije pise na HW Monitoru da je 17 C sad...pa cime cu onda gledat stvanru temperaturu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice